page title icon Cele mai frecvente puncte erogene ale unei femei

Fiecare se excită, în felul ei. Contează să găsești acele puncte erogene la femei care le scot din minți, care le fac să-ți cedeze mai ușor. Asta înseamnă să faci dragoste ca un expert și să-ți faci partenera să-și dea ochii peste cap.

Eu am fost cu suficiente femei la viața mea cât să-mi dau seama de punctele erogene comune pe care le au. Și asta o să-ți împărtășesc și ție – unde sunt cele mai frecvente puncte și cum identifici punctele noi, când ești cu o parteneră nouă pentru tine. Hai să vedem!

Stai așa, ce-s alea puncte erogene?

Ah, nu mă gândeam că o să mă întrebi asta. Am presupus că știi, dar nu-i bai, hai să vorbim și despre asta. Punctele erogene sunt acele zone de pe corp care, odată atinse (sau activate), creează o stare de excitație. Chiar și un fior plăcut, senzația de piele de găină sau sentimentul ăla că simți că plutești (sau ți se scoală, asta în cazul nostru).

Orice om are punctele lui erogene, însă ele sunt diferite la femei față de bărbați. În general, femeile au mai multe astfel de puncte, și e de datoria noastră, a bărbaților, să le găsim și să le activăm. Așa că nu-ți mai fie frică de sex! Trebuie să ai răbdare, căci altfel ajungi tu la ejaculare precoce și ea să nu simtă nimic, și nu vrei asta.

Cum le activăm, vrei să știi? Păi, fie cu degetul, prin atingeri ușoare, fie cu buzele sau chiar cu limba. Depinde de puncte, de exemplu sânii se activează mai ușor cu limba, iar șira spinării cu degetele. Dar, din nou, depinde de femeie.

Cele mai comune puncte erogene la femei

Bun, am ajuns în sfârșit aici. Oricum, dacă mai ai întrebări legate de puncte erogene la femei, sunt aici, doar lasă-mi comentariu. Și dacă nu răspund eu, sigur am vreun cititor mai îndrăzneț și chiar mai experimentat ca mine care nu se va sfii să răspundă. Doar trebuie să ne ajutăm între noi, băieți!

Cele mai comune puncte erogene la femei sunt (o să le iau de sus în jos):

 • Ceafa: multor femei le place la nebunie să le „sufli în ceafă” la propriu, așa discret. Sau chiar să le atingi, ușor, pe ceafă, cu degetele.
 • Scalpul: are multe terminații nervoase și senzația de atingere ușoară sau chiar joacă cu părul este wow pentru multe femei.
 • Lobul urechii: atingerea cu limba a urechii, suflatul în ureche sau șoptitul la ureche, toate pot duce la senzații faine, de la fiori pe șina spinării la excitație și chiar să fie un pas spre orgasm.
 • Gâtul: furnicături în tot corpul, fierbințeală plăcută, senzație de excitare care duce și la întărirea sfârcurilor, asta simt femeile când le atingi ușor pe gât. Sărutări pe gât, atingeri cu buzele, astea sunt modurile de activare a acestei zone erogene la femei.
 • Spatele: aici se află cel puțin 3 puncte, din câte am găsit eu. Umerii, șira spinării și partea lombară. Însă, sunt femei care au pe spate cele mai multe puncte erogene. Atinge-le ușor și așa le activezi. E ca și cum cineva ar plimba o pană pe spatele unei femei – dacă faci asta, dar cu degetele, o vei scoate din minți.
 • Sânii: asta e valabil la toate femeile, se excită cel mai repede când le activezi sânii și, ulterior, sfârcurile. De fapt, multe partide de sex oral la femei încep de aici – cu linsul sau suptul sfârcurilor.
 • Fesele: mângâierile ușoare pe fese, masaj, asta duce la activarea acestei zone erogene. Mai ales că te afli deja foarte aproape de zona principală, clitorisul, care este cel mai mare punct erogen al oricărei femei.
 • Coapsele interioare: mergi ușor spre vagin, fie cu degetele sau cu gura, și mângâie-i coapsele. Așa o exciți, e ca un teasing, o joacă plăcută care va duce la gemete plăcute din partea ei. Atenție, nu te grăbi, joacă-te ușor și tachinează o femeie, așa o aduci mai repede la orgasm.
 • Clitorisul: iată-ne ajunși la cel mai cel punct erogen al femeilor: clitorisul, acest organ-minune cu peste 8000 de terminații nervoase. Este punctul cheie către punctul G la femei. Joacă-te cu degetele în zona asta, poate chiar și cu limba, dacă partenera ta e adepta sexului oral.
 • Talpa piciorului: pe principiul „aici te gâdil, aici te excit”, unele femei au fetish-uri cu picioarele. Asta pentru că au puncte erogene acolo. Talpa are multe terminații nervoase și comunică rapid cu creierul, prin urmare, nu te rezuma la gâdilat, dacă vezi că îi place. Masează-i piciorul, inclusiv gamba, ca să stimulezi circulația sângelui și să intensifici senzațiile după ce ai ajuns la talpă.

Cum descoperi punctele erogene ale unei femei

Mamă, ce listă! La noi, lista ar fi mult mai scurtă! Sunt norocoase femeile astea, mai ales dacă au un partener ca tine, care se documentează despre punctele erogene. Înseamnă că vrei să știi cum să-ți satisfaci partenera, drept dovadă că ții mult la ea.

Ideea este că femeile nu se rezumă numai la aceste puncte, ele pot avea și altele de care nu știm! Oricum, și dacă să zicem că ești cu o parteneră nouă și încă nu i-ai descoperit toate punctele, iată cum să faci ca să le găsești.

Profită de preludiu. Aici e momentul potrivit pentru explorare. Până să ajungi la sex (răbdare, băiatul meu), explorează corpul partenerei. Nu te grăbi înspre vagin și nu te rezuma la sărutări. Mângâie, atinge-o ușor peste tot, sărută-i corpul și vezi cum reacționează.

În prima mea noapte de dragoste cu nevastă-mea țin minte că i-am descoperit aproape toate punctele. Efectiv am făcut ce știam eu mai bine, să lungesc preludiul și să o ating peste tot. Așa că ea mi-a dat feedback când am descoperit un anumit punct:

 • a gemut mai tare,
 • a tremurat,
 • și-a mușcat buza de jos,
 • mi-a spus că fac bine ce fac și să continui,
 • a tresăltat.

Atunci când stimulam o zonă care nu era erogenă pentru ea, nu aveam aceste reacții. Așa mi-am dat seama unde să acționez. Și ține cont că pe vremea aia nu prea luam pastile potență, aveam ceva păreri despre Maraton Forte dar nu am luat la prima noapte cu nevastă-mea. Am mers la sigur cu propriile forțe!

Mulți bărbați acționează din instinct când vine vorba de punctele erogene ale unei femei. Însă, eu zic să îți formezi un obicei, acela de a te bucura de trupul partenerei. Nimic nu este mai intim decât preludiul, nici măcar sexul în sine. Ține minte asta și ai găsit cheia nu doar către orgasme multiple, ci către sufletul ei.

Lasă un comentariu