page title icon Zincul și potența. Efecte asupra activității sexuale

Cine ar fi crezut că zincul și potența sunt strâng legate între ele printr-o rețea de procese fiziologie? Ei bine, nu eu.

Când vine vorba de viața mea sexuală, îmi place să fac muncă de teren. Nu poți să te aștepți să o pui cu botu’ pe labe și gata! Niciodată.

Înainte să fiu cu nevastă-mea, m-am documentat foarte mult. Eram fiert după ea.

Așa am învățat că e necesar să acord o atenție mai mare vitaminelor și nutrienților pe care le bag în corp pentru a-mi îmbunătăți performanța sexuală. 

Importanța zincului în viața intimă a bărbatului nu este de neglijat, pentru că acesta îmbunătățește funcționarea optimă a funcției erectile și ajută la creșterea libidoului.

Hai alături de mine să afli mai multe despre efectele zincului asupra libidoului și performanței.

Despre zinc, pe scurt

Zincul este un mineral prezent în mod natural în corpul uman. 

După cercetările mele, am aflat că un adult are în jur de 2-3 grame de zinc în organism. Că aproximativ 60% din această cantitate se găsește în mușchii scheletici, iar aproximativ 30% în oase.

Am dat de niște studii care spun că zincul are un efect pozitiv asupra sănătății părului și a unghiilor. Mai mult, că ajută la întărirea acestora și reduce gradul de fragilitate.

Am mai citit că are un rol important în ceea ce privește integritatea pielii, că ajută la regenerare și la formarea de noi celule epidermice.

De asemenea, cică reglează apetitul și te ajută să ai energie zi de zi.

Care e însă treaba cu zincul și potența?

Zincul și potența | O combinație reușită

Zincul și potența | O combinație reușită

Am citit, așadar, că zincul joacă un rol important  în numeroase procese fiziologice, inclusiv în producția de testosteron.

Îți reamintesc că testosteronul e cel mai important hormon masculin, cu acțiune principală în dezvoltarea sistemului reproductiv al bărbatului. Este direct legat de pubertate, starea de spirit și, mai ales, de apetitul sexual.

Conform unui studiu realizat în anul 1996, reiese în mod evident faptul că zincul are efecte semnificative asupra creșterii testosteronului, stimulând acest proces în mod pozitiv. 

Aceste documentări m-au făcut să realizez cât de importante sunt suplimentele cu zinc. Administrarea lor, spre exemplu, m-a ajutat să întrețin flacăra pasiunii pentru mult timp.

Tot ce am aflat despre zinc și activitate sexuală masculină

Fac o pauză pentru a-ți spune, din nou, că nu pot vorbi ca un specialist.

Doar descriu ce am mai citit și, dacă n-aș fi fost eu însumi unul trecut prin tot felul de disfuncții erectile… dacă n-aș fi fost unul care caută să-și îmbunătățească constant viața sexuală, aproape că aș risca, nu-i așa, o reacție de bășcălie.

Cum ziceam mai sus, când vine vorba despre proprietățile zincului, lista poate fi una destul de lungă.

Ceea ce ne interesează acum e faptul că statistică după statistică indică același fenomen: zincul și potența fac echipă bună, nutrientul ajutând la îmbunătățirea generală a activității sexuale masculine.

Iată care sunt efectele zincului asupra performanței sexuale:

  • Îmbunătățește funcția erectilă: studiile spun că zincul poate îmbunătăți producția de oxid nitric, o substanță care ajută la dilatarea vaselor de sânge. Aceasta este esențială pentru obținerea și menținerea unei erecții, deoarece permite un flux sanguin adecvat către penis în timpul excitării sexuale.
  • Tratează ejacularea precoce: zincul contribuie semnificativ la ameliorarea ejaculării precoce prin reglarea nivelului de testosteron, funcționarea adecvată a sistemului nervos, reducerea stresului oxidativ și menținerea sănătății prostatei.
  • Ajută la creșterea și menținerea dorinței sexuale: zincul ajută la creșterea și menținerea dorinței sexuale prin reglarea nivelurilor de testosteron, susținând funcția normală a sistemului nervos și ajutând sănătatea vasculară.

Alte soluții naturale pentru creșterea libidoului

Alte soluții naturale pentru creșterea libidoului

În multe cazuri, scăderea libidoului poate conduce la probleme care influențează viața sexuală, cum ar fi disfuncțiile erectile la bărbați. În acest sens, există remedii, precum pastilele pt potență.

Cele mai eficiente sunt suplimentele naturale, pe bază de extracte de plante, care nu afectează starea generală de sănătate și ajută bărbații să performeze în timpul actului sexual.

În afară de pastile, există și remedii naturale sub formă de fiole cu lichid. Toate aceste stimulente, indiferent de forma lor, ar trebuie să aibă la bază o compoziție din plante afrodiziace.

De ce? Fiindcă acestea nu numai că au rolul de a crește nivelul libidoului, dar te ajută să ai o viață sexuală împlinită alături de parteneră.

De aceea, e bine să te orientezi către stimulentele ce includ ginkgo biloba pentru circulație, ginseng pentru stimularea energiei și reducerea stresului și, bineînțeles, zinc pentru susținerea nivelului de testosteron.

Acestea sunt doar câteva exemple de ingrediente naturale cu rol afrodiziac. 

Însă, pentru a le identifica, e recomandat să cauți online cât mai multe informații despre administrare, prospect, ingrediente și păreri, ca să faci alegerea potrivită.

Sper că ți-am fost de ajutor!

Te pupă, Dan

Lasă un comentariu