page title icon Vrea divorț: 3 lucruri pe care să le faci de mâine

Ți-a spus că vrea să divorțeze de tine. Nu dispera. Acționează!

Ești căsătorit și ai ajuns în impas. Ți-a spus că vrea să divorțați.

Și eu am trecut printr-o situație similară. Relația nu mai mergea, ne certam des, urlam ca nebunii și ne acuzam pentru tot felul de nimicuri.

Și am fost la un pas de divorț. Dar, am scos-o la capăt. Acum ne merge super bine și ne bucurăm că am rămas împreună.

Cum am reușit și cum poți să o faci și tu? Păi, despre asta o să-ți povestesc imediat.

Ceea ce trebuie să înțelegi este că ai nevoie de luciditate. Să rămâi calm, să privești totul obiectiv. Gândește-te că ai un prieten care ți-ar povesti exact situația prin care treci. Și tu ar trebui să îi oferi sfaturi, fără a fi implicat direct.

Ei bine, acele sfaturi ar trebui să le aplici. Cel mai probabil, nu o poți face. De ce? Pentru că ești impulsiv, iei decizii la cald și mai apoi îți pare rău. Dar ești orgolios și nu dai înapoi.

Dacă vrea să divorțați, iată cum să o recucerești.

Ce să faci dacă vrea divorț

Eu nu îți cunosc problema. Tu știi cel mai bine cum s-a ajuns la divorț. Ai înșelat, te-a înșelat? În acest caz nu prea mai sunt multe de spus. Aici tu știi dacă poți să treci peste infidelitate și dacă poți să depășești momentul.

Dar dacă sunt alte probleme în spate atunci cu siguranță o poți scoate la capăt. E important doar cum pui problema.

Intră-i pe sub piele

Cel mai important lucru pe care îl poți face: să întorci situația în favoarea ta.

Dar pentru asta trebuie să o cunoști super bine. Să îi știi toate părțile sensibile și vulnerabile. Să anticipezi cum gândește și cum reacționează.

Joacă-ți cartea inteligent și manipulează-ți soția. Știu că nu sună tocmai bine ceea ce îți spun. Dar, te va ajuta să repari relația. O să ai un început proaspăt și posibilitatea de a remedia din probleme.

De exemplu, dacă te acuză cu ești infidel, nu încerca să te justifici. Să cauți scuze. Asta o va enerva. În plus, când cauți să te scoți, mai rău îi demonstrezi că are dreptate.

În loc să te justifici, dă-i exemple din ceea ce a făcut ea, similar cu acuzele pe care ți le aduce. Arată-i că a făcut fapte mai nasoale, că tu ai înțeles-o pentru că știi că te iubește și că nu are cum să o ardă aiurea. Și dacă nu merge, poți să îi spui că, la fel de bine cum ea te acuză, și tu poți să o faci. În fond, sunteți în aceeași barcă și că ar fi normal să vă înțelegeți din moment ce nu există nici un motiv real de supărare.

De fiecare dată când faci o afirmație ai grijă să ai și argumente pentru a o susține. Astfel, o vei dezarma și se va simți descumpănită. La final, va ajunge să creadă și ea că tu ai dreptate și că a exagerat. Și din acest punct ai oportunitatea să repari totul și să o recucerești.

Am scris și despre cum să manipulezi o femeie într-o ceartă și să întorci totul în favoarea ta. Aruncă un ochi, poate te ajută.

Fii matur

Foarte important: arată maturitate. Stăpânire de sine și o personalitate puternică. Fii impunător, dar nu bădăran. Arată-i cine este bărbatul de care s-a îndrăgostit.

Ai răbdare cu ea și nu te enerva. Nu țipa, nu arunca cu acuze. O să vezi că se va liniști și ea. Vorbiți calm, cu răbdare, chiar dacă ți se pare că reinventezi roata. Explică-i de mai multe ori aceleași lucruri până când le înțelege așa cum vrei tu.

La final, termină totul în dormitor. Oricât de gravă ar fi fost cearta, nimic nu face mai bine decât o partidă intensă de sex. Pentru că fericirea trece prin dormitor.

Orice ai face, nu lăsa lucrurile neterminate. Sau în favoarea ei. Tot timpul ea trebuie să rămână cu impresia că a exagerat. Că nu e nimic atât de grav precum a crezut inițial. Că ești acolo lângă ea, implicat și dispus să rezolvi totul.

Spune nu unei pauze

Să nu cumva să accepți (sau să propui tu) o pauză de la relație. Să stați despărțiți o perioadă.

Cui îi folosește această separare și care crezi că este deznodământul? Ce ar putea să se întâmple bine cât timp stați despărțiți? Ai impresia că o să i se facă dor de tine și o să vină înapoi rupând pământul?

Nu. Cel mai probabil o să vadă că e mai relaxant fără atâtea probleme. O să iasă în oraș, cu prietenele. O să vadă că încă este o femeie puternică și dorită.

Tu nu vrei asta. Tu o vrei în corzi. Vulnerabilă și implicată, dispusă să vă împăcați. Pauza este cel mai rău lucru pe care îl poți dori dacă ți-a cerut divorț.

Și dacă nu merge..

Dacă încerci și nu merge, renunță. Serios vorbesc. Oricât de greu ți-ar fi. Poate ești într-o relație toxică care nu are un viitor. Așa ai posibilitatea să îți găsești pe altcineva până nu te strici de tot la cap. Nu râde, că se poate întâmpla.

Dacă tragi cu dinții de o căsnicie în care ea nu își dorește să mai fie, vei fi nefericit. Încet, încet vei crede că este infidelă. Și cel mai probabil vei avea dreptate. Problemele se vor agrava și, într-un final vei vedea în divorț o adevărată salvare. Să nu fie prea târziu. Oricum, să-ți găsești pe cineva după o relație de lungă durată nu e chiar atât de complicat.  

Lasă un comentariu