page title icon Virginitatea la bărbați: cel mai bun moment să o pierzi

Mi-aduc aminte și-acum că eram fascinat de băieții mai mari, mai ales de frații mei, care nu mai erau virgini. Mă uitam la ei cu teamă, când aveam 12 ani, și visam să fiu ca ei. Însă, nu mai e o regulă acum, în zilele noastre, legată de virginitatea la bărbați și când să o pierzi.

Din categoria sfaturi pentru potență masculină sau ce voiam eu să știu când eram puștan, cred că despre virginitatea la bărbați s-a discutat foarte puțin. Pe măsură ce înaintează în vârstă, băieții se simt din ce în ce mai prost dacă singurele experiențe sexuale pe care le-au avut au fost cu mâna, plapuma, jucării sexuale sau mai știu eu ce, dar nu cu o femeie adevărată.

Știi, virginitatea la bărbați este o chestiune mentală. Trebuia să încep cu asta. Nu e vorba de ceva fizic, o ruptură sau o sângerare, așa cum se întâmplă la fete cu ruperea himenului. Mulți văd echivalentul himenului de la fete partea cu „ruperea aței” la băieți, însă nu sunt deloc legate. Hai să vedem de ce.

Virginitatea la băieți sau „ruperea aței”

Blogul ăsta e pentru băieți mari, așa că n-are rost să stau să-ți explic ce este ața și cum se rupe ea. Cert e că nu are legătură cu dezvirginarea. În fond, fie că ai făcut sex cu o femeie sau nu, ața se poate rupe și la o masturbare mai dură, cu o intrare mai strâmtă. Ața se poate rupe în funcție de cât de sensibilă este ea, însă nu putem spune că se rupe total. La unii bărbați este mai pronunțată, la alții este mai subțire, însă atunci când „se rupe”, de fapt se rupe parțial. Da, poate sângera, însă în timp se cicatrizează.

Ce-i drept, prepuțul sau ața asta are și ea un rol. Protejează penisul și uretra de eventuale infecții provocate de bacterii.

Eu am avut odată ața ruptă, parțial, cum s-ar spune. S-a întâmplat când am făcut sex de mai multe ori într-o noapte cu o tipă, în tinerețe. Eram amândoi tineri și plini de energie, însă am făcut sex până am rămas amândoi fără lubrifiant natural. Așa că, probabil, pe ea o durea himenul, pe mine ața. Și m-a durut penisul câteva zile după, avea capul umflat și ușor vânăt. De fapt, treaba fusese una fizică, de la forțare. Așa am stat câteva zile bune pe uscat după, până ce s-a vindecat.

Așadar, când apare de fapt dezvirginarea la băieți?

  • nu atunci când ți se rupe ața – sau frenul prepuțial, în limbaj medical,
  • este atunci când penetrezi pentru prima dată o femeie.

Poate părea ciudat, dar există în ziua de azi jucării sexuale care imită atât de bine vaginul real. Deși senzația de ejaculare într-un vagin artificial poate părea similară cu cea provocată de o femeie, nu cred eu că e vreunul care să se dea mare că „și-a pierdut virginitatea cu o jucărie sexuală”. Nu cred!

Virginitatea e ceva mai degrabă psihologic și, în general, peste tot e asociată cu sexul cu o altă persoană de sex opus. Marchează trecerea dinspre copilărie spre maturitate a unui bărbat și o nouă etapă în evoluția sa emoțională.

Momentul ideal de a-ți pierde virginitatea

Prima experiență sexuală e ceva diferit pentru fiecare în parte. Poate sunt băieți mai emotivi (așa cum am fost și eu în copilărie), care se tem de sexul cu o femeie și amână asta pentru mai mult timp. Pe de altă parte, sunt băieți care se grăbesc și abia așteaptă, unii fac sex pentru prima dată la 12 ani sau mai devreme.

Din punctul meu de vedere, lasă-ți spiritul să decidă când e cel mai bun moment pentru tine.

Virginitatea la bărbați din perspectiva lui Dan Juan

Eu, personal, mi-am pierdut virginitatea la 15 ani cu o colegă de școală mai mare cu un an. Ea mai făcuse sex, eu nu. Eram la o petrecere la un amic acasă, plecaseră părinții lui și în mare parte erau doar cupluri. Așa am ajuns și noi să ne cuplăm, să ne sărutăm și să ducem treaba mai departe în dormitor. E drept, pe vremea aia n-aveam eu habar de pastile potență sau alte lucruri care mi-ar fi amânat ejacularea.

Așa că, s-a întâmplat exact ceea ce era de așteptat să se întâmple: mi-am dat drumul prea repede și ea nu a simțit nimic. Însă, din fericire, m-a înțeles, și relația noastră a mai continuat vreo 2 săptămâni. În timpul ăsta, m-a ajutat să trec peste problema asta cu controlul ejaculării precoce. M-am simțit ca și cum eram cu o profesoară de sex, deși era apropiată de vârsta mea. Însă, pe plan emoțional, nu ne-am potrivit, așa că ne-am strâns mâna cu prietenie la final.

Cunosc părinți (că am ajuns la vârsta aia) care-mi zic că discută cu copiii lor și aud povești de la școală. Cică e unul care s-a f****t prima dată la 11 ani. Bă, dă-o naibii. În schimb, alți părinți îmi zic că ei bănuiesc să fie încă virgini copiii lor, pe la 15 ani.

Cred că treaba asta cu virginitatea la bărbați și pierderea ei ține de educație, de mediul în care trăim. Dacă suntem influențați de tot felul de opinii, că trebuie să facem sex cât mai devreme, atunci grăbim maturizarea și ajungem să sărim un pas important al vieții noastre – copilăria. Și-așa, nevoia de a face sex apare de la cele mai fragede vârste. Iar în ziua de azi, toată lumea are acces la filme porno care pot face rău dacă sunt vizionate în exces.

Așa că, dragi părinți, copii sau ce-oți mai fi voi care mă citiți, țineți minte asta: nu e nicio rușine să-ți pierzi virginitatea mai târziu, la fel cum nu e nicio mândrie să-ți pierzi virginitatea prea devreme. Totul ține de pregătirea ta emoțională. Când ești gata, atunci e momentul potrivit.

Lasă un comentariu