page title icon Trucuri pentru potență la bărbații trecuți de 40 de ani

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, viața sexuală se schimbă. Însă, nu neapărat în rău. Iată câteva trucuri pentru potență la bărbații de peste 40 de ani, așa ca mine.

Eu am 42 de ani împliniți recent și pot spune că fac sex la fel ca la 22. Recunosc, la 32 mă simțeam mai obosit, mai pierdut, mai copleșit de griji – parcă nu mă obișnuisem cu ideea de a fi adult responsabil cu job, nevastă și rate la bancă. Dar acum, la peste 40, am simțit vârsta asta ca pe o gură de aer proaspăt: aleg ce mă face fericit și aia fac. Nu mă mai stresez – Dan, cel de 30 și ceva de ani, s-a asigurat prin stresul lui că Dan cel de 40 și ceva de ani nu se va mai stresa. Așa că am muncit atunci, am agonisit cât de mult am putut, am scăpat de datorii și acum nimic nu mă oprește să investesc în ce mă face fericit, și mai ales ce-mi face viața sexuală împlinită: pastile de potență din plante. Fix cu asta o să-ncep lista mea de sfaturi pentru bărbații trecuți de 40 de ani.

Trucuri pentru potență pentru bărbații trecuți de 40 de ani

#1 Alege pastilele de potență potrivite

Dacă ești burlac, citește și ghidul meu despre cum să agăți după 40 de ani. Dacă ești în căsnicie, gândește-te că și partenera de lângă tine are nevoie de la fel de mult sex, cum ai tu. Probabil ați trecut de câțiva ani de perioada aia în care copilul sau copiii plângeau noaptea și vă trezeau, așa că acum ați recăpătat energia sexuală de care aveți nevoie. Chiar dacă vă cunoașteți deja și nu mai e nimic nou, corpul încă vă permite să încercați poziții noi, locuri noi, să fiți din nou sălbatici. Doriți-vă, cât încă mai sunteți flexibili!

Și să revin la pastile, pentru că e normal ca la 40 de ani erecțiile să fie din ce în ce mai greu de obținut. Probabil ești deja familiarizat cu suplimentele naturale. Asta sunt și pastilele pentru potență, niște suplimente, cu diferența că o parte din ele își fac efectul imediat sau în ziua în care le iei, nu trebuie luate ca tratament. Eu recomand cele din topul meu cu cele mai bune pastile potență. Însă, pentru fiecare, citește prospectul, asigură-te că nu ești alergic sau că nu ai probleme cardiace înainte să le iei. În general, au efect și, crede-mă, o singură pastilă e suficientă să-ți recapeți încrederea în tine – și la fel și partenera, dacă cumva i-a pierit și ei speranța.

#2 Fă mișcare cât de mult poți

Nu-i glumă, am prieteni care sunt în relații de mult timp și sexul a devenit o corvoadă, o activitate pe care o amână de atât de mult timp încât îi stresează și ideea că trebuie să îi aloce timp. Dar de asta ești în cuplu, nu? De-asta am fost înzestrați cu câte o p**ă și o p***ă, nu? Ca să le folosim, cât încă mai putem! Iar la 40 de ani, crede-mă, sexul poate fi la fel de mișto ca la 20, doar cu condiția să îl practici des și să-ți intre în reflex, să faci sex zilnic sau săptămânal.

Ca să duci cât mai mult în pat, fă mișcare, mai ales la 40 de ani. Nu amâna mișcare, nu îmbrățișa canapeaua și sedentarismul, căci nu numai că te supui unor boli care nu sunt deloc ok – uite, citește aici despre obezitate și disfuncții erectile. Încearcă să practici exerciții pentru creșterea potenței, încearcă să faci și mișcare în aer liber cât poți de mult. Dacă ignorai asta la 30 și ceva de ani, că atunci încă puteai face sex chiar cu un stil de viață sedentar, ei bine, acum nu mai se pune problema să ignori asta.

#3 Ai grijă la alimentație

Asta e deja un clișeu, probabil, așa că nu insist. Dar fii foarte atent la ce mănânci, nu mai digeră stomacul așa cum o făcea odinioară, și nici nu mai arzi caloriile la fel de ușor. Așa că nu doar că riști să te îngrași mai repede, însă riști și alte probleme asociate cu îngrășarea, precum cele de natură cardiovasculară. Ca să le previi, fă mișcare, însă nu e suficient, trebuie să mănânci cât mai multe legume și fructe, să eviți zahărul și, mai ales, sucurile cu acid și fast food-ul. S-au dus zilele de shaorma cu de toate, au apărut zilele ciorbei gătite acasă.

#4 Masturbează-te din când în când

Nu uita de tine și menține-ți libidoul. Poți crește potența prin masturbare, îți poți menține erecțiile pe linia de plutire prin masturbare. Asta, mai ales, dacă nu mai poți să-ți recucerești partenera la fel de ușor cum o făceai când erați tineri. Sau dacă ai parte de perioade mai lungi fără sex. Să știi că fericirea trece prin dormitor și în acest sens, trebuie să-ți recucerești partenera chiar și la 40 de ani. Însă, mai întâi să te recucerești pe tine dacă e nevoie. Cu atât mai mult, dacă sexul a devenit din ce în ce mai rar și masturbarea nu s-a mai întâmplat de mult, îți recomand s-o scoți puțin pe Manuela de la naftalină.

#5 Odihnă mai multă, stres mai puțin

O noapte de beție sau o noapte pierdută se recuperează mult mai greu, când ai peste 40 de ani. Așa că profită de fiecare noapte și culcă-te, pe cât posibil, devreme. Somnul cel mai bun e până în ora 00, și dacă respecți asta măcar 2-3 nopți pe săptămână, e bine. Probabil oboseala acumulată de la muncă, mai ales cu program 9 – 17, plus trafic, se simte mult mai rău decât se simțea cu 10 ani în urmă. Probabil uneori seara simți că nu mai ești bun de nimic, nici să speli vasele, după ce ajungi acasă. Eu, unul, prefer să-mi las munca la ușă, când ajung acasă, să stau cu nevastă-mea la un vin sau la un film și să vedem unde duce seara. De cele mai multe ori, am la mine un stimulent pentru potență și-s pregătit. Și ea știe treaba asta, așa că e pregătită. Încă mă atrage la fel de mult ca acum 10 ani, ceea ce e un mare compliment pentru ea.

#6 Îngrijește-ți trupul

La fel cum nevastă-mea mă atrage, așa sunt și eu pentru ea. Îmi place să cred că dacă sunt în relație, avem și copil, nu înseamnă că, gata am cucerit-o și rămâne pentru totdeauna. Oricând se poate să-și piardă interesul față de mine, și eu față de ea. De aceea, mă epilez pe burtă, pe piept, sub braț și acolo jos, mă bărbieresc, mă hidratez bine, folosesc creme de față, merg la tuns regulat. Fac mișcare să evit să fac burtă. Am grijă să intru în pantalonii de ginere și în ziua de azi. Și toată treaba asta o excită pe nevastă-mea la culme. În același timp, și ea mă răsplătește la fel, se menține tânără. Deși investește mai mult ca mine în corpul eu, apreciez asta și chiar o încurajez, pentru că vreau să am mereu la braț o femeie frumoasă și îngrijită, la fel ceea ce vrea și ea de la bărbatul ei.

Uite și niște trucuri pentru creșterea libidoului la bărbați care te pot ajuta.

Există viață sexuală după 40 de ani

Ce să-ți mai zic? La mine secretul, de fapt, e unul simplu: am încercat să mențin numărul partidelor sexuale lunare, și la 40, la fel ca la 30, la fel ca la 20. Cu alte cuvinte, nu mă satur de sex și îl prioritizez, în fața muncii, în fața unui film bun, în fața unei ieșiri la bere cu băieții. Recunosc că, pentru mine, satisfacerea nevestei e cel mai frumos lucru din lume și mă face fericit. Bine, nu se compară cu alte lucruri importante, precum sănătatea copilului nostru, a părinților și așa mai departe. Însă, contează mult să-mi satisfac nevasta, căci apoi știu că am parte de tratament special. Și asta mă face să o iubesc și mai tare.

Am scris și despre exerciții în doi pentru combaterea ejaculării premature, pentru că la 30 și ceva de ani aveam probleme mai mari cu potența decât am acum. Atunci mă stresam mai mult, aveam alte priorități, însă mi-am dat seama că, până la urmă, cu asta rămâi în final: nu cu zidurile în care ai investit, nu cu filmele pe care le-ai văzut sau mașinile ce ți le-ai cumpărat, ci cu zâmbetul nevestei și complimentele din partea ei. Și copilul, la un moment dat, se face mare și pleacă de la casa părintească. Așa gândesc eu, acum, la 42 de ani. Sper să te ajute și pe tine!

Adio, viață sexuală la 30! Bun venit, viață sexuală la 40!

Lasă un comentariu