page title icon Cum transformi o relație din cuvinte

În orice relație de dragoste, femeile sunt cele care „muncesc” cel mai mult. Bărbații au, în schimb, un atuu: cuvintele.

Da, așa suntem percepuți, de multe ori, drept aceia preocupați de multe alte aspecte în afara relației. Femeile se ocupă de casă, bărbații de muncă. Femeile vin deseori cu surprize sau mici atenții, bărbații sunt axați pe partea materială și se gândesc că dacă vin cu banii, au rezolvat problema.

Știu că mulți dintre voi gândiți așa, pentru că și eu am fost așa. Am luptat să repar această „greșeală” a firii noastre, mai calculate, mai puțin romantice.

De ce crezi că femeile dau la Litere și bărbații la Inginerie?

Pentru că femeile sunt atente la cuvinte.

Dacă-i zici unui bărbat că e gras, cel mai probabil nu se va simți afectat. Dacă îi zici unei femei că e grasă, cel mai probabil o va durea. Va simți cuvintele.

Așa că, dragă bărbat ce ești, folosește cuvintele în avantajul tău.

Cum transformi o relație din cuvinte?

  • folosește complimente. Spune-i că arată bine, că se îmbracă bine, că e frumoasă, că îi șade bine cu noua coafură.
  • folosește emoții pozitive. Spune-i că îți place cum gândește, că ești fericit cu ea, că o iubești, că te împlinește și te completează.
  • apelează la disponibilitatea ta. Spune-i că ești mereu alături de ea, că sunteți foarte buni prieteni, nu doar iubiți, că aveți o legătură strânsă și ești și vei fi mereu alături, la bine și la greu. Dacă trece o perioadă prea lungă în care să nu vorbiți despre relația voastră, propune-i o discuție, să vedeți cum mai stați și ce planuri de viitor aveți, împreună.
  • reamintește-i mereu că o iubești.
  • apelează la durerea ta, dacă te simți rănit. Spune-i că te doare distanțarea, că nu ai suporta să nu mai fie dragoste între voi, că vrei să faci tot posibilul ca să fie bine între voi și să repari orice greșeală ai face.
  • pune-i întrebări. Arată interes față de ceea ce face ea, față de pasiunile ei, față de filme sau seriale care îi plac. Nu ești obligat să te uiți cu ea, dar măcar întreabă-o despre personaje, despre poveste. Întreabă-o de familia ei, dacă toată lumea e bine, întreabă despre trecutul ei, arată-ți interes față de tot ceea ce o privește.

Și cam astea sunt cele mai importante lucruri, zic eu.

Pe scurt, așa transformi o relație din cuvinte. Gândește-te mereu: cuvintele au un impact mult mai mare asupra unei femei decât asupra unui bărbat.

Așa că, folosește-le în avantajul tău și va fi bine, crede-mă.

Lasă un comentariu