page title icon Cum să-mi găsesc pe cineva dacă n-am mai făcut asta

***Articol adaptat la realitatea zilelor noastre***

Cauți sfaturi pentru a găsi o relație? Bun venit, Dan Juan e numele meu, la sfaturi în amor mă pricep. Sau cel puțin asta-mi spun cei pe care i-am scos din belele.

Am primit des întrebarea din titlul articolului, și am zis să dau o serie de sfaturi, pentru că-i la modă să fii singur, mai ales acum după pandemie (sau în timpul ei, mă rog).

Pandemia i-a făcut pe cei care erau singuri să se simtă mai singuri, iar pe cei care erau în relații care scârțâie să se simtă, și ei, singuri.

Ca să nu mai zic că, dacă ești un tânăr care n-a mai avut relații până acum în adevăratul sens, atunci pandemia sigur nu ți-a făcut munca de a găsi pe cineva mai ușoară.

Sfaturi pentru a găsi o relație pe timp de pandemie

Pentru că lumea a stat în casă, multe industrii s-au mutat online, s-au dezvoltat noi aplicații și instrumente de lucrat remote (și noi la muncă am lucrat de acasă o bună perioadă de timp). Asta înseamnă că și dating-ul s-a mutat în online.

Nu mai e ca pe vremea bunicilor noștri: ne întâlnim la un ceai dansant și ne retragem într-o căpiță de fân să-ți concepem unul dintre părinți. Nici măcar nu mai e ca pe vremea mea (am peste 40 de ani), când mă cunoșteam cu gagicile pe la chefuri sau cluburi. Așa am cunoscut-o pe nevastă-mea, citește despre asta în povestea lui Dan Juan.

Acum, din păcate, DOAR online se face dating: pe Facebook, pe Instagram, pe Tinder, pe Badoo, OkCupid și alte aplicații de dating despre care voi scrie într-un alt articol. Așa că, încep cu începutul, ca să ai șanse mai mari să cucerești.

Fă-ți o prezență online impecabilă

Sfaturile pentru a găsi o relație pe care ți le pot da sunt la fel ca în marketing: un brand puternic, cu poveste și imagine profesionistă, vinde fără nevoie de prea mare reclamă.

Am scris despre cum să-ți faci profilul de Facebook pentru agățat. Ține cont de sfaturile de acolo.

Pune-ți niște haine în care să te simți tu lejer, care te reprezintă. Nu e musai să fii țeapăn, cu bățu-n fund. Fii degajat. Relaxat. Îmbracă-te bine, chiar și în trening de foiță dacă te reprezintă și vrei să atragi gagici cărora le plac bărbații îmbrăcați așa.

Fă o sesiune foto îmbrăcat așa. Cheamă un prieten să-ți facă poze sau chiar un fotograf. Ai nevoie de poze bune ca să agăți, crede-mă. Fetele se uită la pozele tale de profil, atunci când vorbești cu ele. Iar pe aplicațiile de dating, pozele sunt ceea ce văd mai întâi, apoi descrierea. Încearcă să pari destul de fit în fotografii și nu disperat. Ca și cum nu-ți pasă, ești doar de fun pe aplicațiile de dating. Nu fii disperat, nu pune poze cu tine la bustul gol. Nu asta le atrage pe femei, ele gândesc altfel decât noi.

Folosește pozele în profilele tale de agățat. Nu folosi poze aiurea, în care să nu apari tu. Păi ce facem aici, ne ascundem? Lucrăm cu cărțile pe față.

Pune-ți o descriere scurtă, care te reprezintă. Ideea e că descrierea este cea de care femeile se pot lua ca să inițieze o conversație. Trebuie să fie ceva legat de tine acolo, într-un mod amuzant, degajat, nu disperat sau prea serios.

Evită subiectele clișeice sau penibile, de tip: înălțime, calități, job, proprietăți, chestii materiale pe care le ai. Nu mai suntem în 2017.

Evită negațiile. Nu fii pesimist încă din descriere, e de ajuns cât pesimism găsim în presă și social media. Fii pozitiv, pardon, fii optimist. Nu te lua de nimeni, nu judeca, nu fii rasist sau alte ciudățenii d-astea. Iar dacă ești, atunci așteaptă-te să-ți scadă șansele de a-ți găsi pe cineva.

Intră în conversații (fără așteptări)

Niciodată nu intra într-o conversație cu așteptarea ca să se lege ceva. Ăsta doar va fi un gând care pune presiune pe tine și te face să calculezi tot ce spui, să verifici de câteva ori, să nu fii natural, cu alte cuvinte.

Sfatul meu: fii degajat. Dacă fata e pe filmul tău, atunci va merge lin și natural conversația. Dacă nu e genul tău sau invers, nu ești tu genul ei, atunci cineva se va bloca și nu va mai zice nimic, la un moment dat.

Ține cont că băiatul e cel care trebuie să intre primul în vorbă, mai ales după acceptarea cererii de prietenie sau după match, în cazul aplicațiilor de dating. El e cel care inițiază conversația și fata are libertatea să o oprească oricând. Să ignore sau să dea block sau să nu mai zică nimic sau să zică pa.

Așa că, nu începe cu banalități d-astea precum: „Ce faci?”, Doamne ferește. Mergi pe ceva mai deștept de atât, precum „Am observat că în poza de profil ești în Grecia, și eu am fost acolo anul trecut, ciudat că nu ne-am întâlnit, nu?”.

Fii inspirat. Știu că nu e simplu, e nevoie de exercițiu mai ales dacă nu ai mai făcut asta. Așa că nu te aștepta ca primele conversații să fie strălucite sau să combini din prima. Tu încearcă, vorbește cu cât mai multe și vezi cum se triază pe parcurs. Așa că, rămâi cu cele care sunt interesate și, după cel puțin două conversații, poți propune să treceți la pasul următor.

Dating video? Nu videochat

Pentru că încă e pandemie și sunt restricții, încă sunt închise o bună parte din baruri și restaurante, există posibilitatea să o inviți să vă plimbați prin parc sau pe undeva, pe timpul zilei.

Până în 2019, era posibilitatea să inviți o fată în oraș, la o cafenea sau la o terasă, de obicei seara. Din 2020 încoace, din păcate, s-a trecut la ieșiri (dacă se pune problema), cu mască, în miezul zilei, cu distanțarea de rigoare. Dar asta fac fetele curajoase.

Așa că, eu propun o alternativă sigură pentru amândoi. Chiar un exercițiu de imaginație. Fă-o să-și închipuie că aveți o relație la distanță. Asta nu poate să o facă să se sperie, pentru că nu presupune obligații sau nici măcar să fiți pe bune în relație, ci un joc. Nu îi forțezi mâna. Și îi propui să faceți un call cu video, fie pe Google Meet, Zoom, Duo, Whats App, Skype sau ce vreți voi.

Și așa vă vedeți. Beți un pahar de vin într-o seară, fiecare de acasă, eventual să ai un decor frumos în spate și să te îmbraci frumos, măcar de la brâu în sus.

Arată-i fetei că ești inspirat, chiar și de la distanță și, dacă va merge conversația lin (și netul la fel), crede-mă, ea o să-și dorească să mai aveți astfel de întâlniri sau chiar să vă vedeți live.

Cu alte cuvinte, ce vreau să-ți zic, dacă îți cauți o relație în 2021 sau chiar după, căci nu știu ce an e când tu citești articolul, e că trebuie să o faci să capete încredere în tine, înainte să vă vedeți fizic.

Câștigă-i simpatia, câștigă-i încrederea și vei avea șanse mai mari ca ea să zică DA la invitația ta de a vă vedea.

Sfatul final pentru a găsi o relație: nu îi forța mâna

Boss, dacă fata nu vrea, nu o forța. Nu ai să te alegi cu nimic, cel mult cu o dușmancă și o imagine pătată.

Așa că treci la următoarea. Urmează pașii de mai sus în mod natural și să știi că așa îți găsești relația dorită. Sau vezi și alte articole despre sfaturi de dating, sigur o să-ți prindă bine.

Sper să te ajute aceste sfaturi de a găsi o parteneră. Bineînțeles, dacă ai și altele, aruncă-le în secțiunea de comentarii de mai jos, și flăcăii care citesc o să-ți zică merci.

2 comentarii la „Cum să-mi găsesc pe cineva dacă n-am mai făcut asta”

 1. Salut, Dan Juan!

  Voiam sa iti zic ca e trist ca in ziua de azi doar online se face dating. Si eu sunt in situatia de a fi ramas singur inainte de pandemia din 2020 si intre timp, am discutat cu diverse fete dar parca am dat doar de anxioase si speriate. Niciuna nu a vrut sa se vada cu mine si uneori inteleg ca e pe buna dreptate: cum sa te vezi cu un strain de ppe Tinder si Facebook, fata in fata, cand nici macar cu prietenii nu-ti vine sa te vezi? Mai ales ca restaurantele si cafenelele au fost mult timp inchise… unde sa mergem? E trist, cred ca in urmatorii ani va fi o natalitate scazuta si populatia se va imputina…

  Ce sa ma fac in concluzie? Sa astept?

  Răspunde
  • Salut, Radu! Ce să zic… e aiurea situația și te înțeleg perfect. Nu ai precizat unde ai discutat cu ele, dar tind să cred că e vorba de Facebook și Tinder cum ai zis mai jos. Apăi, nu e vina ta. Dacă ele erau deja acolo – mai ales pe aplicații de dating, atunci de ce au refuzat să se vadă cu tine? Eu zic să mai încerci. Să le înțelegi și pe ele, să le spui că și ție ți-e teamă să vă vedeți, adică joacă în filmul lor, cu alte cuvinte. Pentru că, până la urmă, dacă ele văd că și tu gândești la fel, o să aibă mai mare încredere în tine. Unul care vorbește ce vorbește pe chat și apoi vrea să treacă la fapte, adică întâlnirea, e clar că probabil s-a mai văzut și cu altele înainte (cel puțin asta e în mintea lor) și atunci e risc să nu aibă grijă de el și să le dea vreun virus. Așa că, mergi pe sfatul meu din articol: video dating. Crede-mă, cât timp vă vedeți „față în față” cumva și stați la discuții, o să capete încredere în tine. 🙂 Și apoi va fi mai ușor să treci la fapte, adică întâlnirea fizică.

   Iar dacă nici asta nu-ți iese, nu te impacienta. Înseamnă că poate viitoarea ta prietenă nu e genul care să stea pe aplicații de dating sau să o agăți pe Facebook. Poate e chiar o fată din cercurile tale – de prieteni, de colegi de muncă / școală. Nu știu ce vârstă ai, dar cert e că pentru a cunoaște pe cineva trebuie să te „învârți” în anumite cercuri sociale.

   Hai, baftă la agățat!

   Răspunde

Lasă un comentariu