page title icon Sexul cu prezervativ sau fără. Ce e diferit, cum e mai fain

Nu cred că există bărbat care să nu fi folosit un prezervativ în viața lui. Cred că, dacă ar fi să comparăm, sunt mult mai mulți cei care au făcut sex doar cu prezervativul pus în comparație cu cei care nu au folosit niciodată unul.

Motivele pentru care se folosește prezervativul sunt foarte bine cunoscute. De la metodă sigură de contracepție și până la soluție eficientă împotriva bolilor cu transmitere sexuală, prezervativele oferă siguranță ori de câte ori lăsăm erecția să își facă de cap.

Dar astăzi nu despre asta vreau să vorbesc. Ci despre ce anume e diferit când faci sex fără un prezervativ. În plus, o să vreau să vorbesc și despre alte situații în care prezervativul te poate ajuta, precum și despre diferențe de plăcere atunci când folosești anumite tipuri de prezervative.

Sexul cu prezervativ

Sexul cu prezervativ îți este, cel mai probabil, cunoscut. Acum, poate îți pui prezervativul doar atunci când o penetrezi. Eu știu bărbați care îl folosesc încă de când apare erecția prima dată. Îl țin acolo pus chiar și când primesc sex oral.

Sunt bărbați care scot prezervativul înainte de ejaculare și întrerup penetrarea pentru a ejacula pe parteneră, într-un prosop sau chiar în propria palmă – vrei să îi arăți cât de puternic și mult ejaculezi, asta ca o confirmare a potenței masculine. De regulă cei care scot prezervativul înainte de momentul de maximă plăcere nu suportă senzația de a ejacula în prezervativ – e de înțeles, atunci penisul e sensibil și s-ar putea ca orgasmul să fie stricat de atingerea prezervativului pe capul instrumentului.

În penetrare prezervativul se mulează pe tot corpul penisului. Îl strânge ușor și îl poate face ceva mai mic decât el este în mod normal – să spunem că funcționează similar cu o pereche de dresuri îmbrăcate de femei. Da, diferența de grosime nu este evidentă între un penis cu prezervativ și unul fără. Dar știu sigur bărbați care s-au plâns de acest aspect.

În vagin, penisul cu prezervativ se simte ușor nenatural. Ca un fel de jucărie sexuală. Asta în comparație cu penisul fără prezervativ. Plăcerea pentru ea nu este diminuată, cel puțin nu dacă bărbatul știe ce și cum face.

Problematic e atunci când întrerupi penetrarea pentru o repriză de interludiu – știu eu, un sex oral la mijlocul partidei. Sau, ce faci atunci când pierzi erecția în timpul penetrării și ești cu prezervativul pus. Îl scoți și pui altul după? Continui și așa și speri să ți se scoale repede din nou?

Sexul fără prezervativ

Nu o să ocolim adevărul. Sexul fără prezervativ e mai fain. Mai intens, mai plin de plăcere. Tu, ca bărbat, o simți mai bine pe ea. O simți pe măsură ce o pătrunzi, îți place fiecare mișcare pe care o face din bazin și felul în care se simte atunci când penisul pătrunde mai adânc sau atunci când penetrarea este mai intensă datorită unor poziții pe care le încercați.

Și ea se simte mai bine atunci când penisul e fără prezervativ. Îți simte jucăria mai tare, mai viguroasă. Îi place atunci când penisul plusează, când capul o penetrează, urmat mai apoi de restul penisului. Ejacularea în timpul penetrării este și ea o experiență super tare și plăcută – generatoare de orgasme simultane.

Plus că, fără prezervativ nu mai ești stresat. Se înmoaie penisul, treci la sex oral, variezi pozițiile, totul fără să te întrerupi neapărat din partidă.

Totuși, sunt momente când sexul fără prezervativ chiar nu e o opțiune. Știu eu, atunci când o faci cu o necunoscută. Atunci când încerci sexul anal. Atunci când chiar nu vrei să rămână însărcinată și ea nu e pe anticoncepționale – ai grijă, am mulți prieteni care au devenit părinți fiind siguri de metoda calendarului sau de eficiența „o scot când simt că-mi vine”.

Sexul în funcție de prezervativul folosit

S-ar putea să simți diferențe de plăcere în funcție de ce tip de prezervativ folosești. Sunt unele mai groase, altele mai subțiri. Ai chiar prezervative cu striații pentru intensificarea plăcerii în penetrare.

Eu zic să le testezi pe toate. Știu bărbați care sunt stresați când fac sex cu un prezervativ subțire. Se gândesc că se poate rupe și le intervine anxietate sexuală – așa ajung chiar să dezvolte disfuncții erectile.

Alții se plâng de prezervativele groase pentru faptul că atenuează prea mult din plăcere.

Știu, e greu să ne mulțumească ceva. Așa că eu recomand să testezi cât mai multe tipuri de prezervative și să rămâi la varianta cu care tu te înțelegi cel mai bine – atât psihic sau psihologic cât și din punctul de vedere al plăcerii resimțite.

Prezervativul și durata partidei de sex

Sunt bărbați care folosesc un prezervativ tocmai pentru a diminua din plăcerea resimțită. Sunt cei care au hiperexcitabilitate sexuală, spre exemplu.

Astfel, prezervativul poate fi o soluție pentru bărbații cu ejaculare precoce. Cum stimulii sexuali scad din intensitate, durata partidei poate fi prelungită. Plus că, dacă ejaculezi prematur în prezervativ impactul nu este același cu cel pe care o ejaculare „în toate părțile” l-ar putea avea. Plus că, te mai poți eschiva atunci când ți-a venit în prezervativ și ea nu și-a dat seama de asta.

Cu siguranță prezervativul nu tratează ejaculare prematură. Dar, poate fi ceva ce poți încerca, la fel cum sunt și anumite produse cu efect anestezic – de exemplu, citește păreri Stud 100, păreri despre spray-uri pentru potență sau despre geluri pentru erecție. Și că tot vorbim despre lucruri de genul acesta, vezi că am și un top cu cele mai bune pastile pentru potență. Citește și vezi cu ce te mai poți ajuta în tratarea problemelor cu potența.

Bun, deci, ce concluzie să avem la finalul acestui articol? Păi, depinde de perspectiva din care l-ai citit. Sexul fără prezervativ poate fi mai plăcut și mai intens pentru ambii parteneri dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să ne ferim de prezervativ ca dracul de tămâie. Există cazuri în care chiar nu se poate fără prezervativ. Plus că, există multe alte metode prin care partida poate deveni una memorabilă, cu sau fără prezervativ.

Un comentariu la „Sexul cu prezervativ sau fără. Ce e diferit, cum e mai fain”

  1. Barbatii au devenit mai increzatori si incearca sa aiba parteneri fideli cu care spun ca fac sex fara prezervativ. Stiu ca sunt si exceptii – partide mari de sex sau cuplul care are un partener sexual de-al carui istoric sexual stie sigur ca e fidel.

    De fapt, sexul fara prezervativ nu e neaparat mai intens si mai bun din punctul de vedere al placerii. Efectul placebo e real si barbatii care vor sa se ingrijeasca de sanatatea partenerei vor face asta chiar si daca relatia lor e monogama – prezervativul e solutia la fidelitatea crescuta.

    Cu alte cuvinte, sexul cu prezervativ nu e de neacceptat, ci e mai degraba parte din viata cuplului si trebuie tratat cu respect.

    Răspunde

Lasă un comentariu