page title icon Ce să nu faci imediat ce te-ai despărțit de ea

N-o suna. N-o mai urmări în social media și nu te mai gândi la ea. Sună simplu, nu?

Despărțirea înseamnă teama de viitor. De multe ori, îți scade stima de sine și te face să te gândești că nu ești bun. Cel puțin asta știu că simt femeile când sunt părăsite, dar și unii bărbați. Ascultă la mine: gânduri d-astea precum „nu găsesc alta mai bună” te fac să fii slab. Altfel, tu ești bun, și meriți ceva mai bun. Trebuie să crezi asta.

Ce să zic, eu am fost părăsit de atâtea ori și au fost atâtea dăți când am părăsit femei la rândul meu, că le-am pierdut șirul. 

Dar știi de ce le-am pierdut șirul? Că nu am mai stat să trăiesc în trecut. Nu m-am mai gândit la ce a fost, căci viața merge doar înainte. Nu am stat să număr și să mă gândesc „ce bine era dacă mergea relația…”. Dacă n-a mers, asta e și ideea, să trecem mai departe și să găsim alta mai bună.

Tu ai lăsat-o?

Dacă tu ești cel care a inițiat despărțirea, atunci bravo, boss. 

Tu știi motivele și dacă ai cântărit deja situația asta de multe ori, înseamnă că e cea mai bună decizie. Ai înțeles ce am zis mai sus și ești conștient că meriți ceva mai bun.

Ea te-a lăsat?

Vai, săracul de tine. Taci din gură și nu-ți plânge atâta de milă. 

Imediat după despărțire, arată-i că nu ești disperat și că nu o vrei înapoi. Nu-i mai scrie, răspunde-i rece dacă îți scrie ea.

Nu mai urmări poze cu voi doi, de fapt dă-i chiar unfollow în social media. 

Nu-i da unfriend, că se prinde că suferi. Arată-i celălalt obraz.

Fii cât se poate de detașat. Ea nu era perfectă pentru tine, și probabil și-a dat seama de asta înaintea ta. Ea trebuie să fie cu cineva ca ea, tu cu cineva ca tine. Voi doi pur și simplu erați diferiți, doar că nu ați văzut asta de la început.

Știi, e ca atunci când vrei să mergi într-o stațiune și ai așteptări mari că arăta fain în poze. Dar când ajungi acolo… îți vine să faci cale-ntoarsă.

Ideea care e: să ieși din relația asta cu capul sus. Să te respecți, să nu te închizi în tine și să nu te închizi în casă. 

Ieși dracului din casă! Cu mască, că e pandemie, dar ieși!

Rămâneți prieteni?

Fuck, nu! Asta e, de cele mai multe ori, bullshit. 

Dacă a existat prietenie înainte de relație înseamnă că poate exista și după. Asta dacă nu cumva despărțirea a fost nasoală și grea.

Dar dacă n-a fost prietenie înainte, ați fost doar cunoștințe sau nici atât, atunci faza asta cu a rămâne prieteni nu merge.

Prietenii care-ți sunt aproape pentru mulți ani de zile sau chiar toată viața sunt, de regulă, cei de același sex. Asta doar dacă nu cumva ești gay.

Lasă un comentariu