page title icon Poluția la bărbații maturi. E normal să mai ai ejaculare nocturnă?

Pe măsură ce crești ți se pot întâmpla tot felul de situații cel puțin dubioase. Și dacă citești articolul de astăzi probabil ai avut ejaculare nocturnă sau, dacă preferi denumirea medicală, poluție nocturnă.

În adolescență ea este normală și destul de des întâlnită în rândul flăcăilor în care „joacă hormonii”. Este, dacă vrei, modul organismului prin care îți spune că ești gata să faci sex. Doar că, cum partenera lipsește, tensiunea sexuală acumulată se elimină prin alte metode.

Poluția este supapa de siguranță. Când tensiunea e prea mare, ejaculezi în timpul somnului. Poți avea un vis erotic sau pur și simplu te trezești dimineața cu o pată pe pantaloni.

Din nou, nu e nimic anormal dacă o pățești în special atunci când ești în apogeul pubertății.

Dar, ce se întâmplă dacă ai poluție la maturitate? Să spunem că ești trecut de 30 de ani și, așa pe nepusă masă, ai un vis erotic și te trezești brusc din somn simțind cum ai un orgasm spontan și ejaculezi. Ce mai pui că ai și partenera care doarme buștean lângă tine. E normal să o mai pățești?

Ce este ejacularea nocturnă

Bun. O poți păți indiferent de vârstă. Mi s-a întâmplat și mei și, recunosc, m-am panicat puțin.

Ejacularea nocturnă este orgasmul inconștient. Nu, plăcerea nu este fix la fel cu cea pe care o ai atunci când faci sex cu partenera. Este ușor diferită, însă asta nu înseamnă că nu este și intensă.

Practic, poluția este ejacularea nocturnă în urma unui vis erotic. Stai liniștit, nu vei ejacula abundent. Din nou, e o chestie diferită față de sexul normal.

Ejaculezi doar surplusul acumulat, pentru a elibera tensiunea sexuală.

Și aici e de punctat: organismul funcționează după reguli bine stabilite. Și știe cum să își atingă echilibrul perfect, chiar și atunci când vorbim despre activitatea ta sexuală, sau lipsa ei.

Ejacularea nocturnă este organismul tău care ajunge la echilibru.

De ce apare poluția

Poluția apare, așadar, în momentele în care acumulezi prea multă tensiune sexuală. Sperma este în cantități mari și la fel se întâmplă și cu libidoul tău. Este ridicat și ai chef de sex.

Însă, dacă nu ai cu cine să pui în practică apetitul sexual și dacă nu recurgi nici la soluția „manuală”, organismul își va urma instinctul. Și tu vei ejacula nocturn pentru a mai scăpa din tensiunea sexuală ridicată.

Poluția apare în adolescență pentru că atunci activitatea hormonilor este una susținută. Plus că, la pubertate nu prea poți spune că ești activ sexual. Vrei să fii, cu siguranță. Dar nu prea ai cu cine.

Poluția la bărbații maturi

Poluția când ești matur nu este un motiv de îngrijorare. Totul stă ca atunci când erai tinerel. Acumulezi tensiune sexuală. Dacă nu ai cu cine să o consumi, la un moment dat, vei ejacula, fie că îți dorești asta fie că nu.

Și așa apare poluția nocturnă la maturitate. Perioadele de abstinență prelungită sunt o cauză. O altă cauză poate fi reprezentată de o modificare radicală în stilul tău de viață. De exemplu, dacă obișnuiai să te masturbezi zilnic și pui stop, după vreo săptămână de pauză, vei ejacula nocturn. Asta pentru că organismul tău era obișnuit să ejaculeze zilnic. Abstinența nu înseamnă materialul seminal nu va mai fi secretat în volumele uzuale. Așa că, toată tensiunea sexuală „va da pe afară”.

Ce-i de făcut?

Păi, în primul rând să stai liniștit. Apoi, să ai o viață sexuală regulată. Nu exagera cu masturbarea și privește cu încredere către fiecare oportunitate de a face sex. Dacă ai probleme psihologice legate cu performanța sexuală, rezolvă stările de anxietate asociate. Ia pastile pentru potență naturale la nevoie și fă tot posibilul să-ți ajuți organismul să atingă echilibrul de care are atâta nevoie.

Lasă un comentariu