page title icon Ce să faci când pierzi erecția la 30 de ani

Frumoasă vârstă, la 30 de ani. Ești tânăr, potent, ai toată viața înainte, dar ce faci când pierzi erecția la 30 de ani? Nu e capăt de lume. Hai să-ți spun ce am făcut eu.

Am trecut printr-o perioadă mai grea la 30 de ani. Am avut probleme cu jobul, cu banii, prietenii erau din ce în ce mai puțini, cu nevastă-mea eram la început și încă aveam emoțiile alea. În pat, ne descurcam bine, până la un punct când ne-am înstrăinat. Amândoi concentrați pe cariere, pe a face bani, am început să ignorăm ce ne făcea cu adevărat fericiți, iar stresul și-a spus cuvântul.

Când pierzi erecția la 30 de ani, în 90% din cazuri, ceea ce poate fi și în cazul tău, e din motive psihologice. Foarte rare sunt cazurile când trebuie să consulți un medic, mai exact un urolog. Nu dispera, mulți am trecut prin asta, și cred că mulți urmează să treacă, ținând cont cât de haotică a devenit lumea asta-n care trăim, față de cum era acum 12 ani când aveam eu 30 de ani. Oricum ar fi, vârsta de 30 de ani e granița aia între maturitate și copilărie, când un bărbat trebuie să ia câteva decizii importante:

 • mă bag într-o relație de lungă durată?
 • o cer în căsătorie pe actuala?
 • ce aleg între carieră și viață personală (cu greu poți merge-n paralel cu succes în amândouă)?
 • e bună relația în care m-am băgat și m-aș vedea în ea pentru restul vieții?

Cam ăstea-s o parte din întrebările alea stresante pe care și le pune un bărbat la 30 de ani. Eu am trecut prin toate și, crede-mă, abia pe la 36 de ani am început să mă prind cum să-mi rezolv problemele. Totuși, cum e cu erecția la 30 de ani? Că de-asta ești aici.

Pierzi erecția la 30 de ani? Primul lucru: găsește cauza

Sunt mai multe posibilități aici, când vine vorba de pierderea erecției. Și am scris despre fiecare. Ce ai de făcut este să-ți pui următoarele întrebări ca să găsești variantele care ți se potrivesc:

 • Nu mi se scoală în totalitate când fac sex sau când mă masturbez? Dacă e așa, atunci nu-i panică, sigur e de la emoții, stres, oboseală sau alți factori psihologici ce trebuie să-i identifici.
 • Nu mi se scoală dimineața, atunci când orice bărbat se trezește cu p**a sculată din reflex. Ceas deșteptător mai îmi place mie să-i zic.
 • Mai este varianta în nu mi se scoală de la emoții. Atunci, fie nu ai făcut sex de mult timp și e normal să ai probleme primele dăți cu o parteneră nouă – practic, joci pe un teritoriu nou pe care trebuie să-l cunoști.
 • Mi se culcă în timpul sexului – asta poate fi tot de la emoții. Și eu am pățit-o și mi se mai întâmplă uneori, fie pun presiune pe mine că vreau s-o impresionez pe fată, fie a doua sau a treia repriză sunt prea obosit și mi se culcă până să reușesc să ejaculez. Atunci e semn că am nevoie de odihnă și ordine în viața mea.
 • Nu mi se scoală pentru că am emoții înainte de sex. Ăsta poate fi un mare motiv și pentru ejacularea precoce. Se rezolvă dacă stai relaxat, încerci cumva să respiri adânc și să-ți lași, pentru o clipă, problemele deoparte.
 • Sexul a devenit monoton – poate te-ai săturat de partenera actuală sau nu o mai iubești? Sau poate ești obișnuit cu filme pentru adulți și ai diverse fantezii sexuale pe care partenera ta nu le poate pune în aplicare? Nu e ok să te mai uiți la pornoace așa mult, asta e soluția sigură aici.

După cum vezi, situațiile sunt multe. Trebuie să știi exact în care din ele te regăsești și apoi să faci un simplu test – să vezi dacă ai sau nu disfuncții erectile.

În general, problemele cu erecția la bărbații care au mai puțin de 40 de ani sunt strict din creier, pe fond emoțional. Se numesc probleme psihologice care afectează potența. Citește despre ele, dacă nu mă crezi, și vezi ce simți tu mai exact.

Să iei pastile pentru potență la 30 de ani?

Asta e-o întrebare ce mi-au adresat-o, în privat, mai mulți cititori. Au vrut să fie anonimi, e normal, respect asta, până la urmă nu e ceva ce vrei să pui pe Facebook – „uite, mamă, iau pastile de potență”.

Oricum, la întrebarea asta cu pot să iau pastile de potență la 30 de ani am răspuns în detaliu în articolul despre vârsta de administrare pastile pentru potență. Acolo e mai mult de citit, dar dacă vrei varianta scurtă, uite aici – trebuie neapărat să ai peste 18 ani și să nu ai probleme cardiace de niciun fel. Ăsta e răspunsul medical, iar răspunsul moral este că poți lua pastile pentru potență dacă pierzi erecția la 30 de ani, dar să mergi pe suplimente alimentare, eliberate fără rețetă.

Până la urmă, întrebi pe forumuri sau vreun medic dacă poți la vitamine la 30 de ani? Sau dacă poți la suplimente alimentare în general? Căci asta sunt, de fapt, produsele pentru potență (nu doar pastile, există și miere pentru potență, spray-uri, șervețele, fiole etc). Sunt suplimente alimentare pe care le poți lua la nevoie. Citește cu atenție prospectul, alege produsul care țintește exact problema ta – fie erecție slabă, fie libido scăzut, fie ejaculare precoce.

Gândește-te că, dacă e vorba de o problemă psihologică sau emoțională, și din cauza asta pierzi erecția la 30 de ani, atunci când iei pastile pentru potență, mergi la sigur. Adică scapi, pe durata în care are efect pastila respectivă, de problema aia. Și atunci îți vei da seama că, de fapt, nu e nimic fizic în neregulă cu tine, ca dovadă că penisul ți-a funcționat brici. Îți va crește încrederea în tine, mai ales când vei vedea că ai capacitatea să f**i partenera aia de va urla de plăcere. Și-atunci, bărbat potent ce ești, vei avea tăria necesară să-ți pui la punct și viața personală altfel.

Căci dacă stai și-ți plângi de milă că ai probleme și nu ești în stare să faci nimic, atunci asta vei atrage: probleme, suferință. Așa că, amice, ia o pastilă de potență fără ezitare, atât timp cât ai 30 de ani, ai citit prospectul, e ceva natural, nu ai probleme cardiace și nici alergii la ingredientele pe care le conține. Eu de-asta scriu de câteva luni încoace despre diferite suplimente pentru potență, ca să te ajut să fii informat – vezi categoria potența la bărbați.

Ce probleme cu potența aveam eu la 30 de ani

Eu sufeream grav la 30 de ani, iar belelele mele au început pe la 26, când m-am pus serios pe treabă cu cariera. Eram obosit frânt, simțeam că nu câștig cât îmi trebuie să-mi îndeplinesc visele, iar facturile erau din ce în ce mai mari. Treabă f****ă, aia e, atunci când te lovești de realitate, după ce pleci de la mămică-ta.

Asta mi-a generat probleme cu femeile, mai ales în dormitor:

 • de fiecare dată când eram cu o gagică nouă, ejaculam în primele 3 minute de la penetrare, respectiv în primele 2 minute de când mă masturba cu mâna ei sau îmi făcea sex oral. Ejaculam necontrolat și apoi mi se blegea. Îți dai seama ce impresie făceam.
 • la fiecare a doua repriză de sex, mi se culca în timpul sexului. De fapt, era mișto că nu mai ejaculam așa repede, însă beleaua era că mi se blegea și nu ajungeam la orgasm. Apoi, eram prea obosit să mi-o scol din nou, și mă simțeam de tot rahatul.

Prima chestie, cu ejacularea precoce, era de la emoții și presiune. A doua chestie, cu pierderea erecției, era de la lipsa de energie din corpul meu. Nu mai duceam, efectiv, mai ales că timp de câțiva ani dormeam mai puțin de 6 ore pe noapte.

Așa am descoperit eu pastilele pentru potență și, de atunci, chiar dacă nu am folosit de fiecare dată când am făcut sex, totuși eram sigur pe mine cu fiecare gagică. Evident că așa am pățit și cu nevastă-mea, la început, dar din fericire m-a înțeleg și m-a ajutat să trec peste. Asta îți doresc și ție: fii bărbat, ține capul sus (ambele capete) și nu te mai ambala atât că ai probleme de la o vârstă așa fragedă.

Uite, ca să închei, dacă vrei să citești un articol motivațional pe tema bărbăției la vârsta ta, iată-l – cum cucerești la peste 30 de ani. O să-mi mulțumești mai târziu!

Lasă un comentariu