page title icon Păreri Profecund B – ajută sau nu bărbații să fie mai fertili

Astăzi vorbim despre un subiect mai delicat. Mai puțin va fi despre potență, pentru că Profecund B în mod cert nu este pentru asta. O să expun câteva păreri Profecund B, suplimentul alimentar pentru bărbații diagnosticați cu infertilitate.

O bună perioadă de timp, am crezut că am probleme cu sperma. Că nu se leagă ceva dacă încerc să fac copii. Când eram mai tânăr, ziceam că sigur o să am probleme pentru că aveam un stil de viață haotic, și credeam că masturbarea afectează calitatea spermei. Am aflat după că nu avea nicio legătură, însă am continuat să cred că voi avea probleme în a face copii, pentru că stăteam mult pe scaun la birou, pusesem câteva kile și puneam presiune pe c***e. Însă, din fericire, m-am redresat la timp și am început să fac mișcare și să mănânc sănătos, chiar cu vreo 2 ani înainte de a avea copilul. Luasem doar suplimente pentru potență, căci la vremea respectivă (prin 2017) nici nu știam de produs. Auzisem de el, dar doar de varianta pentru femei.

La mine pot spune că a fost un caz fericit, însă am un prieten care nu a fost la fel de norocos. A fost diagnosticat cu oligospermie.

Păreri Profecund B – ce efecte are asupra bărbatului

PotențăAceastă imagine are atributul alt gol; numele fișierului este o-stea.png
Întârzierea ejaculăriiAceastă imagine are atributul alt gol; numele fișierului este o-stea.png
Ușurința utilizăriiAceastă imagine are atributul alt gol; numele fișierului este o-stea.pngAceastă imagine are atributul alt gol; numele fișierului este o-stea.png
Rating totalAceastă imagine are atributul alt gol; numele fișierului este o-stea.png

Am acordat rating-urile de mai sus după spusele amicului meu, însă conform criteriilor mele:

 • potență – nimic aici. Din păcate, nu putem da mai mult de o stea, amicul meu mi-a zis că nu l-a ajutat, ba chiar s-a inhibat. Oricum, el nu avea probleme de potență înainte, iar după ce a luat produsul, nu a simțit nicio diferență.
 • Întârzierea ejaculării – la fel ca în cazul potenței, nici aici nu a avut efect Profecund B. Pur și simplu nu e făcut pentru asta, nu asta țintește, ci urmărește fertilitatea și calitatea spermei. De controlat momentul ejaculării, tot tu ești responsabil.
 • ușurința utilizării – se ia tratament cel puțin 3 luni, o pastilă pe zi cu apă. Prin urmare, nu putem da mai mult de 2 stele aici. Nu are efect imediat, cum nici nu era de așteptat, nefiind declarat drept produs pentru potență.

În concluzie, conform criteriilor mele folosite în general pentru produsele pentru potență, acest supliment alimentar nu trece testul. Însă, nici nu mă așteptam, Profecund B nefiind un stimulent pentru potență.

pareri profecund B 30 capsule

Profecund B este varianta pentru bărbați a produsului Profecund, destinat îmbunătățirii fertilității femeilor care vor să rămână gravide. Atât Profecund cât și Profecund B acționează direct asupra problemei, în urma unui tratament care se administrează zilnic, timp de 3 luni. Profecund B este indicat în probleme de infertilitate ale bărbaților, provocate de cantitatea scăzută de spermă dar și probleme de natură intimă, cum sunt disfuncțiile erectile sau ejaculare prematură. Totuși, acestea sunt funcții secundare ale produsului, principala sa acțiune fiind la nivelul fertilității.

Păreri Profecund B sunt multe, și de aceea vreau să fiu pentru început obiectiv și să te introduc în lumea acestui produs, înainte de a povesti experiența prietenului mei. Profecund B acționează astfel, conform prospect:

 • sporește producția de lichid seminal;
 • crește rezistența la stresul fizic și emoțional;
 • echilibrează hormonii și producția de testosteron;
 • reduce starea de oboseală cronică;
 • are efect antioxidant;
 • crește rezistența în pat și îmbunătățește funcția erectilă.

Toate acestea se datorează ingredientelor, pe care le poți găsi pe prospect sau în descrierea produsului din farmaciile de specialitate. Am scris un alt articol despre prospect Profecund B, însă momentan doar enumăr ingredientele pe care le are o capsulă:

 • extract de rădăcină de Maca –  200 mg,
 • prontoantocianidine oligomerice – 60 mg,
 • coenzima Q10 -3 0 mg,  
 • zinc 10 mg –   100% VNR,
 • seleniu – 55 mcg 100% VNR.

Din lista de ingrediente, putem deduce câteva din acțiunile pe care le are acest produs, în special legate de creșterea numărului de spermatozoizi și îmbunătățirea mobilității acestora. De asemenea, ingredientele țintesc și oboseala cronică, stare pe care e cumva normal să o avem aproape cu toții, cei care lucrează cu intelectul și nu cu fizicul (corporatiști, așa ca mine). Și asta e foarte nasoală pentru spermă, din câte am citit, în sensul că oboseala afectează fertilitatea atât la bărbați cât și la femei.

Din păcate, nu văd ingrediente cu efect direct asupra erecției și ejaculării precoce. Sunt doar consecințe ale administrării ingredientelor pentru fertilitate, care pot ajuta și la capacitățile sexuale. Din fericire, nu văd nici ingrediente care ar putea provoca reacții adverse Profecund B.

Despre infertilitate la bărbați, pe scurt

Deși Profecund B este un supliment alimentar care se eliberează fără prescripție medicală, este totuși recomandat să consulți medicul și să iei acest produs dacă îți e recomandat. Bineînțeles, dacă te afli în situația amicului meu, care a fost diagnosticat la 32 de ani cu oligospermie (cantitate redusă de spermatozoizi), sau dacă ai fost diagnosticat cu azoospermie (cantitate redusă la zero de spermatozoizi activi), atunci cu siguranță ai consultat (cel puțin un doctor) care să-ți fi recomandat Profecund B.

Altfel, nu e recomandat să iei Profecund B, dacă nu ai niciuna din aceste probleme, și dacă nu îți recomandă medicul.

Infertilitatea la bărbați se poate diagnostica în urma unei spermograme, a unei ecografii scrotale și a unei analize hormonale. Doar un medic poate decide dacă sunt necesare toate aceste investigații sau doar spermograma. Infertilitatea este definită ca fiind incapacitatea de a lăsa o femeie gravidă într-un interval de 12 luni. Așadar, dacă te chinui 6 luni, nu înseamnă că ești infertil, ci că ai probabil spermatozoizii ceva mai leneși – asta, bineînțeles, dacă respecți calendarul menstrual al femeii cu care ești, și o faceți în perioadele ei de fertilitate maximă.

Prietenul meu s-a chinuit mai bine de un an înainte de a-și face spermograma. A făcut asta în același timp cu testul de fertilitate al soției și a aflat atunci, cu groază, că e mai fertilă ea decât el. Atunci a început să ia Profecund B, la recomandarea medicului. A fost singurul tratament pe care i l-a recomandat: să ia o pastilă pe zi, timp de 3 luni, și să respecte prospectul. Iată în continuare ce s-a întâmplat.

Păreri Profecund B – recenzii de la bărbați pe forumuri

După primele 30 de zile, nu a avut niciun efect. În pat, băiatul ăsta nu avea probleme: ejacula normal, avea orgasm, avea erecție. Însă, nu reușea să o lase pe soția lui gravidă. A fost și la psihoterapeuți, care i-au zis că era prea agitat, că era prea obosit, prea stresat. Cum naiba era să se simtă după 13 luni de încercări eșuate de a avea un copil?

A continuat totuși cu Profecund B. A căutat pe forumuri păreri Profecund B. A găsit majoritatea recenziilor bune, însă nu erau suficient de explicite. Adică, ăia ziceau că a mers la ei și au reușit să facă copii. Însă, o treime ziceau că e apă de ploaie și nu a avut efect. Totuși, nimeni nu zicea exact ce istoric medical are, în ce condiții ia produsul, dacă mai ia ceva în același timp etc. Doar păreri scoase din context.

El nu s-a luat după vreuna dintre ele. Avea doar încredere în medicul său. Așa că a continuat să ia. A încercat în acea perioadă la 2-3 zile să facă sex neprotejat cu soția. Și nimic nu se lipea. Ba chiar graba asta și spaima i-au scăzut intensitatea erecțiilor, iar ejacularea se făcea mult mai repede. Parcă făcea totul pe repede-nainte și nici el, nici nevastă-sa nu mai simțeau nimic.

La un moment dat chiar avea filme în cap că ea îl înșală, că el nu mai reușește să o satisfacă. Așa că s-a orientat și către pastile de potență, dar medicul i-a zis să nu ia altceva de potență în același timp cu Profecund B.

Așa că a mers înainte și a terminat tratamentul. S-au dus cele 3 luni de luat capsule zilnic. Așa că a rămas doar cu păreri Profecund B negative, că la el nu avea efect. Ba chiar îl enerva și mai mult, iar performanțele sexuale i-au scăzut.

Concluzii cu privire la Profecund: merită să cumperi?

Amicul meu, într-un final, a reușit să o lase pe soția lui însărcinată. A mai continuat o tură de tratament cu Profecund B, se pare că suferea de o oligospermie nasoală. După aproximativ 1 an și 7 luni de încercări, a reușit. Se simțea epuizat dar fericit. Mai ales că el s-a stresat mult mai tare pe chestia asta decât nevastă-sa, care cumva se împăcase cu ideea. Așadar, la el a avut efect Profecund B în creșterea fertilității și a șansei de a avea copii.

Morala poveștii? Eu am înțeles un lucru: Profecund B își face efectul la fel ca orice alt supliment alimentar. Depinde de organism, de stil de viață, de nivelul de stres și oboseală. Însă NU e un tratament, e un stimulent pentru fertilitate.

Dacă e să ne luăm după tot felul de păreri Profecund B pe care le găsim pe net, merită să îl cumperi, dacă ai probleme cu fertilitatea. Însă, dacă nu ai, atunci mai bine îți recomand stimulente pentru potență, precum cele din topul cu cele mai bune pastile pentru potență. Acolo sunt produsele cu cel mai mare rating acordat de mine, care te pot ajuta la îmbunătățirea vieții sexuale.

Tu decizi, în funcție de problemele sau nevoile tale, dar și de recomandarea medicului, în caz de nevoie. Mult spor!

Lasă un comentariu