page title icon Oboseala și potența masculină. De ce nu poți să faci sex așa cum vrei

O să-mi încep articolul de astăzi adresându-ți o întrebare: cât de bine ai dormit noaptea trecută? Hai, răspunde sincer că doar nu ai intrat pe articolul meu degeaba. Ce, nu ai căutat despre oboseală și potența masculină?

E clar că ai avut o experiență nefastă în dormitor și crezi că problemele cu potența se trag de la cât de obosit ai fost în ultima perioadă. E reală, totuși, îngrijorarea ta? Adică, chiar e posibil să pierzi erecția, să ejaculezi precoce sau să nu ți se scoale dacă nu te odihnești așa cum trebuie?

Hai că o să încerce Dan să-ți explice mai jos cam tot ce vrei să afli despre sex, oboseală și calitatea vieții din fiecare zi.

Despre sex, potență și sănătatea organismului

Organismul uman este inteligent. Știe să își regleze toate cele necesare pentru ca tu să ai o viață activă și normală. Există instincte și reguli bine definite după care fiecare funcție a organismului este dusă la bun sfârșit. Și la fel se întâmplă și cu potența la bărbați.

Reproducerea este un instinct. Astfel, în preajma unui stimul sexual, organismul știe cum să reacționeze pentru ca actul sexual să fie dus la capăt. Apare erecția, ea este menținută pe durata partidei pentru ca atunci când plăcerea este maximă să apară și ejacularea. Tot ceea ce ține de așa numita „performanță sexuală” nu mai are treabă cu acest instinct.

Performanța este influențată de obișnuința noastră în fața stimulilor sexuali, de psihic, stare de spirit, starea de sănătate generală și, desigur, de oboseala noastră fizică și psihică.

Ce vreau să spun este că dacă echilibrul este rupt chiar și de un mic aspect, organismul se resimte. Evident, potența ta se va resimți și ea. Uite așa, zici că a dat peste tine necazul și că, peste noapte, te-ai trezit cu ce știu eu disfuncții erectile, impotență temporară și alte belele care-ți dau toată viața peste cap.

Oboseala și sexul la bărbați

Dacă ești obosit organismul intră în stare de avarie. Salvează din resurse pentru ca ceea ce este absolut necesar să poată fi dus la bun sfârșit. Cel puțin până atunci când apuci tu să te odihnești.

Crezi că în starea asta de avarie e loc și pentru sex? Sau pentru sex de durată și plăcut și de cea mai bună calitate?

Îți zic eu; nu e.

Oboseala nu merge mână în mână cu potența maximă și cu sexul la bărbați. Pur și simplu nu vei putea să te simți bine cu partenera dacă ești epuizat fizic sau psihic – vezi și probleme psihice care influențează potența masculină.

Cum îți dai seama că ești obosit? Hai că-i simplu:

  • Nu prea ai chef de nimic și simți că ești moleșit indiferent de ceea ce faci;
  • Îți este mereu somn și nu te poți concentra;
  • Nu îți iese nimic, zici că ai două mâini stângi;
  • Nu ai poftă de mâncare, nu îți place compania celor din jurul tău;
  • Ai stări de anxietate, ești stresat și chiar depresiv.

Problema este că oboseala vine la pachet cu un cerc vicios. Când ești obosit parcă nici nu poți să dormi bine noaptea. Nu îți iese nimic, te cerți cu partenera, ești mereu nervos și stima de sine e la cote minime.

Ce se întâmplă cu potența când ești obosit

Da, poți să rămâi fără erecție. Pur și simplu să nu se scoale sau să obții erecția greu. Mai poate să îți moară de mai multe ori în timpul partidei sau chiar să ejaculezi după doar câteva secunde de la primul stimul sexual.

Partea cea mai nasoală este că oboseala scade libidoul. Adică, nu mai ai poftă de sex, nu-ți mai vine să te urci pe parteneră nici dacă ți-o flutură prin fața ochilor. Poate să îți facă sex oral, să-ți vorbească despre fantezii sexualeapetitul tău sexual tot zero rămâne.

Cum ți-am spus, organismul salvează resurse și cu siguranță nu va fi dispus să le consume pentru ca tu să faci sex – apropo de asta, sexul e foarte solicitant din acest punct de vedere, similar cu o sesiune la sală.

Poate interveni instinctul reproducător când ești obosit. Dar nu te aștepta la performanță. O să dai de 2, 3 ori și fie ejaculezi, fie pierzi erecția fie simți că nu vei ejacula niciodată.

Ce să faci dacă simți că oboseala îți afectează potența

Ți-aș spune să dormi. Dar câteodată nu-i chiar atât de simplu. Ce te faci dacă ai probleme de somn, insomnii și alte griji care nu te lasă să te odihnești așa cum trebuie?

Păi, ceea ce o să-ți recomand o să te cam scoată din zona de confort. E necesar să îți schimbi stilul de viață. Și nu doar în ceea ce privește stresul de la muncă sau odihna de acasă.

Contează mult ceea ce mănânci, de unde își va lua organismul substanțele nutritive. Sportul influențează starea de bine dar și odihna propriu-zisă. La fel și psihicul tău, relațiile pe care le ai cu partenera și cu cei din jurul tău.

Altfel spus, e timpul să trăiești mai sănătos. Odihna va veni la pachet cu toate cele.

Cât despre potență, pentru a combate anumite disfuncții erectile poți să consumi alimente afrodiziace, să incluzi adevărate vitamine pentru libido în dieta ta. Apoi, poți să folosești masturbarea pentru a combate ejacularea precoce  sau poți să înveți cum să respiri corect când faci sex sau cum să întărești mușchii pelvieni. Sigur, exercițiile nu te vor ajuta să nu mai fi obosit, dar te vor ajuta să scapi de frica de eșec, cea care îți poate cauza niște nopți albe de toată frumusețea.

Când nimic nu funcționează poți apela și la ajutorul urologului sau sexologului. Poți merge la psiholog și poți lua în calcul și să iei pastile pentru potență – naturale, nu medicamente pentru că acelea îți pot face rău, mai ales atunci când le iei de capul tău, fără o rețetă de la medic.

Ca să răspund la întrebarea de la început. Da, categoric, oboseala îți afectează potența masculină. Ai grijă de sănătatea ta dacă vrei să faci sex fără griji indiferent de vârsta pe care o ai.

Un comentariu la „Oboseala și potența masculină. De ce nu poți să faci sex așa cum vrei”

  1. Daca reconfirmi toate ca sunt in regula cu tine, cam asta e semnalul ca ai nevoie de mai mult odihna. Si tine minte: oboseala, fie ea si cauzata de alcool, droguri, alimentatie gresita sau chiar stress, n-are nimic de-a face cu sexul la barbati… si cu performanta la pat.

    Succes in explorarea ta!

    Răspunde

Lasă un comentariu