page title icon Obezitatea și disfuncțiile erectile merg mână în mână

Obezitatea și disfuncțiile erectile au o mare legătură, din păcate. Și nu vorbesc doar de obezitate, ci pur și simplu de creșterea în greutate, peste medie. Vorbim astăzi despre cum afectează greutatea viața sexuală a bărbaților și ce putem face în privința asta.

Ai un prieten obez sau pur și simplu supraponderal? Ai discutat vreodată cu el despre viața lui sexuală? Nu e nimic de glumă aici, iar dacă-ți vine să râzi, ieși de pe site. Vorbim de o treabă serioasă și probabil multă lume ar trebui să conștientizeze cum greutatea peste măsură afectează viața sexuală. Problemele apar atât la femei cât și la bărbați, dar cum blogul meu e dedicat bărbaților, despre ei vorbim astăzi.

Eu am prieteni obezi și ne înțelegem foarte bine. Cu doi dintre ei chiar la sală am făcut cunoștință. Unul are 36 de ani și celălalt 39, amândoi vor să slăbească și bagă sală de ani buni de zile. Cu toate astea, e greu, rezultatele se cunosc față de când i-am cunoscut prima dată, dar încă mai au mult de lucru până să ajungă la o greutate normală pentru înălțimea lor, chiar și cu instructor. Mi-am permis să îi scot la un suc după sală (dietetic) și să stăm de vorbă despre greutatea lor și, mai ales, viața sexuală. Iată ce am aflat.

Obezitatea și disfuncțiile erectile: o relație de lungă durată

Cei doi nu au fost dintotdeauna așa. Nici nu au pe cineva în familie care să fie obez, să zicem că s-a transmis gena. Pur și simplu s-au îngrășat pe fond de stres, probleme emoționale, cât și confort – lipsa mișcării în gestiune. Îngrășatul a apărut după vârsta de 25 de ani la amândoi, însă îngrijorător a devenit după 32. Niciunul nu este căsătorit, amândoi au însă prietene și ele, la rândul lor, cu greutate peste medie.

În ceea ce privește viața sexuală, treaba a mers brici, să zic așa, până când au început să ia mult în greutate. De atunci, parcă mâncarea a devenit o poftă mai mare decât sexul. Am citit și studii pe treaba asta, e demonstrat, obezitatea reduce nivelul de testosteron cu până la 50% și poate crește șansele de a deveni impotent cu de până la 4 ori.

Disfuncția erectilă apare de cele mai multe ori de la excesul de grăsime abdominală, boli cardiovasculare și diabet zaharat tip 2. Șansele de a dezvolta impotență sunt mult mai mari la bărbații cu indice de masă corporal peste 28,7, iar băieții mei cu care stau de vorbă, când au venit la sală prima dată, aveau amândoi cu aproape 30 depășit acest indice.

Problema este că surplusul de greutate afectează vasele de sânge, atât de importante pentru apariția erecției. Dacă circulația nu e ok, nici erecția nu e. Iar asta au simțit și băieții ăștia când au încercat să facă sex după ce se îngrășaseră. Pur și simplu erecția apărea foarte greu sau deloc.

Partenerele au dat vina, amândouă, pe faptul că din cauză că ele erau grase, nu îi mai atrăgeau pe ei sexual. Chiar dacă și ei, la rândul lor, aveau o greutate mare, femeile credeau că tot le plac tipele slabe, trase prin inel. Într-adevăr, nu este sexy o femeie grasă, la fel cum nu e nici bărbatul gras. A apărut rușinea față de propriul corp, teama că nu mai sunt atractivi, chiar certuri în cuplu pe treaba asta.

Cum tratezi obezitatea și disfuncțiile erectile

E clar că tratamentul presupune multă răbdare. Băieții au început bine, cu mersul la sală, plimbările lungi în fiecare seară, alergatul pe bandă, cât mai mult cardio. Căci ăsta e secretul, când ai o greutate mare, nu să tragi de fiare să faci masă musculară. Contează ca până la masa aia musculară să dai jos grăsimile inutile, toxice, de pe tine, și să îți antrenezi cât mai bine inima și sistemul cardiovascular. Așadar, știu că e greu, dacă te afli în situația asta, dar trebuie să ieși din zona de confort și să faci cât mai multă mișcare.

Apoi, al doilea lucru pe care l-au făcut cei doi a fost să reducă consistența meselor pe măsură ce trece ziua. Adică, de dimineață să aibă un mic dejun copios, la prânz o masă mai slabă în calorii decât de dimineață, iar seara o gustare cât se poate de ușoară. Cea mai uzuală la ei: o salată, cu umbră de pui sau somon. Atât. Fără diete, fără înfometare sau alte prostii, dar bineînțeles cu grijă față de ce mănâncă. Adică fără fast food, sucuri cu acid și alte rahaturi din astea.

Și doar cu acest „tratament”, au reușit să scape de aproape 25 de kg în 12 luni, fiecare. I-am felicitat, le-am zis că sunt pe drumul cel bun și să o țină tot așa încă măcar 2 ani sau dacă se poate toată viața. Amândoi au râs la faza asta.

Cum ne refacem viața sexuală dacă suntem obezi

Când i-am întrebat care a fost treaba cu erecțiile slabe și viața sexuală, mi-au zis că asta a fost tare dureros, aproape i-a băgat în depresie. Nu mai avea parte de sex pur și simplu, doar câte o partidă din când în când, plus masturbare când aveau chef. Însă, libidoul era la pământ și parcă tot amânând sexul, nu mai venea pofta.

Și ăsta a fost un stimulent necesar ca să facă ceva în privința asta. De-asta s-au apucat de sală și de mișcare cât cuprinde, plus mâncare sănătoasă. Și, încet încet, odată cu primele rezultate apărute – adică primele kg date jos, a reapărut și pofta de sex. Și motivația, bineînțeles.

Așa că, putem să ne refacem viața sexuală dacă suntem obezi, cu condiția să vrem și să ieșim mult din zona de confort. Așa au reușit și cei doi băieți de la mine de la sală – a durat 12 luni refacerea vieții sexuale, ca să ajungă la normalitate, să zic așa. Deși, mai au cale lungă, amândoi, ca să ajungă la o greutate normală.

În prezent, unul dintre ei a rămas în relație cu femeia cu care era când a început să se îngrașe și urmează să se căsătorească, iar celălalt s-a despărțit dar acum e cu altcineva, având o relație fericită. S-a despărțit pentru că el voia să salveze situația, trăgea de partenera lui să slăbească și ea cu el, să facă mișcare, însă ea nu avea voință, spunea doar că el vrea să slăbească pentru a o înșela cu o femeie mai slabă și, orice ar fi făcut el, ea venea cu acuzații. Așa că a decis să pună punct și să-și refacă viața, și bine a făcut.

Pot să iau pastile de potență dacă sunt obez?

Mi-au mărturisit băieții că amândoi au încercat și cu pastile pentru potență, iar eu le-am mărturisit că iau și eu, și discuția a trecut spre alt subiect: pastilele de potență și obezitatea.

Eu le-am spus că nu au greșit cu nimic dacă au luat suplimente naturale, adică pastile de potență din plante care nu afectează inima și circulația sângelui. Le-am mai spus că dacă au avut vreodată hipertensiune arterială sau alte probleme cardio, ar fi trebuit să consulte medicul înainte, însă ei mi-au zis că nu au avut astfel de probleme, doar lipsa libidoului. Cred că au fost printre cei norocoși, sincer.

În final, m-au întrebat ce le recomand și le-am zis că pentru problemele de erecție, creșterea libidoului și orgasme intense de lungă durată, recomand Pops. Am descoperit recent aceste pastile, însă sunt bucuros că le-am găsit la scurt timp după ce s-au lansat pe piață și am fost unul dintre primii care scriu despre ele – am publicat deja un articol cu păreri Pops despre experiența mea cu aceste pastile și l-am trimis și celor doi să îl citească. Le-am recomandat să vadă și prospectul și să se asigure că nu sunt alergici la vreunul din ingrediente. Sunt curios ce o să simtă după ce vor lua fiecare câte o pastilă Pops. La mine a funcționat.

În concluzie, obezitatea și disfuncțiile erectile merg mână în mână, însă nu e capăt de lume dacă suferi de amândouă. Există soluții, nu sunt ușoare și sunt de durată, însă merită, să îți refaci viața sexuală dar și sănătatea. Pentru că, știi cum se spune: p**ă sănătoasă într-un corp sănătos.

Spor la slăbit!

Lasă un comentariu