page title icon Nu pot să îmi dau drumul. Ce faci dacă nu poți avea orgasm

Stăteam de vorbă cu un prieten care-mi zice „Dane, nu pot să îmi dau drumul”. Și eu îl întreb ”cum adică nu poți? Îți moare în timp ce faci sex?”. Și el zice „Nu, tocmai, erecția se menține dar ejaculez foarte târziu”.

La prima vedere, mă gândeam „ce norocos ești, băi”. Mulți ar da orice să poată să își amâne ejacularea astfel încât să-și satisfacă partenera ore în șir. De fapt, de-asta mulți bărbați iau pastile potență, ca să reziste în pat și să-și mențină erecția. În schimb, pe amicul meu îl deranja și am aflat ulterior de ce.

Nu pot să îmi dau drumul când trebuie. Sufăr de ejaculare întârziată?

Cei care suferă de ejaculare întârziată sunt la polul opus față de cei care fac exerciții de respirație ca să prevină ejacularea precoce. Cu toate astea, „suferința” emoțională se manifestă în mod similar.

Dacă suferi de ejaculare precoce, nu-ți poți satisface partenera astfel încât să o aduci la orgasm. Și poate să fie frustrant pentru tine, ca bărbat, căci îți scade stima de sine. De-asta există numeroase metode prin care să scapi de ejacularea precoce.

În schimb, există și cealaltă extremă: să nu poți să îți dai drumul. Adică să faci sex până în punctul în care obosești și ți se înmoaie. Atunci e frustrant pentru parteneră, că nu a reușit să te aducă la orgasm, dar și pentru tine că nu ai ajuns să ejaculezi. Vei simți ca o partidă de sex neîncheiată.

Prietenul meu care suferă de ejaculare întârziată a zis că asta i-a adus probleme în cuplu. Mai întâi, partenera credea că nu are chef de ea, că are libidoul scăzut din cauză că nu mai e atât de atras de ea. Apoi, a crezut că nu o dorește destul de mult și i-a scăzut și ei libidoul. Într-un final, au ajuns amândoi la concluzia că poate fi o problemă medicală și să o investigheze.

Așa am ajuns să scriu acest articol. Când el mi-a zis „Dane, nu pot să îmi dau drumul”, am început să investighez și eu.

Ce este ejacularea întârziată?

Ejacularea întârziată este o problemă destul de frecventă și poate fi de durată sau doar temporară. Este normal să apară din când în când. Însă, atunci când este constantă, bărbatul trebuie să facă o investigație medicală.

Ejacularea întârziată este incapacitatea unui bărbat de a-și da drumul, după partide de sex de cel puțin 30 de minute. Însă, nu există un timp anume pentru un diagnostic. Asta scrie pe net. Însă, amicul meu își dădea drumul, cu greu, după 50 de minute sau chiar o oră. Însă, nu mereu avea răbdare partenera să îl lase așa mult.

Și știi ce era culmea? A încercat și să se masturbeze și a rezistat 5 minute. A încercat să se masturbeze de mai multe ori într-o zi și a rezistat cel mai mult 25 de minute.

Așadar, concluzia lui era clară: anumite probleme psihologice îl împiedicau să ejaculeze la timp când era cu partenera.

Anejacularea sau atunci când nu pot să îmi dau drumul deloc

Dintre multiplele probleme cu potența la bărbați, se pare că există și anejaculare. Vorbim de incapacitatea cuiva de a-și da drumul. Asta este, de fapt, o ejaculare întârziată dusă la extrem. În ce sens?

Poate uneori te simți și tu, ca bărbat, obosit, frustrat, fără chef, cu gândul la ziua de mâine, cu grijă, sau poate chiar te-a enervat partenera cu ceva. Și atunci, în timpul actului, creierul tău nu este la fel de excitat ca penisul. Și faci sex din reflex, ceea ce înseamnă că nu pui suflet, în momentul respectiv. Sau, pur și simplu, ești obosit.

Cât timp obții erecția, ești sănătos acolo jos. Cât timp nu poți să ejaculezi, nu înseamnă că nu ești sănătos, ci că ai anumite dificultăți emoționale de moment.

Cauzele sau de ce nu pot să îmi dau drumul

Fie că suferi de anejaculare sau ejaculare întârziată, cauzele pot fi, de multe ori, psihologice: anxietate, emoții înainte de sex, imagine greșită despre propriul corp sau complexe legate de aspect, probleme de cuplu, probleme în familie sau la muncă, preconcepții despre sex etc.

Se poate manifesta chiar și atunci când ești anxios din alte puncte de vedere. De exemplu, dacă faci sex la o petrecere și stai cu teamă că oricând poate intra cineva peste voi. Sau, când ești cu o parteneră nouă și ți-e teamă să nu o dezamăgești. În cazul acesta, de multe ori, apare ejacularea precoce, însă pot fi și momente în care psihicul tău te împiedică să îți dai drumul.

Alte posibile cauze se leagă de consumul de alcool, de fumat, de probleme de natură cardiacă (am scris aici despre cardiacii și sexul), poate chiar probleme legate de diabet sau scleroză. Sper să nu fie cazul, sunt mai rare aceste cauze în comparație cu cele de natură psihologică. De fapt, am scris aici despre câteva afecțiuni care afectează potența masculină și poți arunca un ochi și aici.

Ce avea amicul meu de nu putea ejacula

Amicul meu avea mai multe probleme psihologice legate de potență. Și asta îi afecta rezistența la sex. Uneori rezista 30 de minute, alteori nu apuca deloc să ejaculeze că i se blegea pe parcurs. Și încheia partida cu frustrare dar îl și dureau testiculele, la final.

În plus, la el în cuplu, mai era o problemă: reglarea ritmului sexual cu cel al partenerei. El prefera sexul dimineața, ea voia seara, chiar noaptea târziu. El nu era în stare să facă sex după ce consuma alcool, ea doar atunci era în stare. El voia să înceapă cu sex oral, ea voia cu penetrare din față. El voia să îi facă și ei sex oral, ea mai mereu îl refuza din diverse motive.

Și, uite-așa, s-au adunat frustrările. Plus că, din cauza asta, au amânat multe partide de sex bune ce puteau să le aibă. Și uneori ajungeau să se certe pe tema asta. Omul mi-a povestit mai multe detalii dar nu vreau să-i fac viața intimă cunoscută, deși nu îi menționez numele.

În timpul sexului, uneori, el forța ejacularea, căci se simțea prost față de parteneră. Ea se simțea bine și îi tot spunea să-și dea și el drumul, dar el nu reușea. Cumva, fără să vrea, partenera îl inhiba. În plus, era atent la orice expresie a feței pe care ea o avea, la gemetele ei, la comportamentul ei. Și, de multe ori, bănuia că nu face ce trebuie și că ea, de fapt, simulează orgasmul.

Așa s-au adunat mai multe frustrări. Și așa a reușit să ajungă la „performanța” de a îl ține erecția 30-40 de minute, fără să ia pastile pentru potență. Halal record, nu-i așa?

Ce e de făcut să revii la normal?

Ca să închei într-o notă optimistă, nu este motiv de îngrijorare cât timp nu vă afectează relația. Amicul meu s-a dus la sexolog și l-a ajutat. Însă, dacă tu te afli în situația de a nu putea să îți dai drumul, dar nu te știi cu probleme medicale, înseamnă că poate fi din motive psihologice.

Gândește-te la ce am scris mai sus și vezi cum se poate potrivi povestea asta și cu cea din viața ta. Dacă te afli într-o situație asemănătoare, nu ai motiv de îngrijorare. Trebuie doar să nu lași problema asta să îți afecteze relația. Să ții capul sus, să te simți bine cu partenera, să îi arăți în continuare că o dorești. Să nu privești ejacularea ca pe o corvoadă, ca pe o obligație. Să nu te simți prost dacă nu poți ejacula în același timp cu partenera. Să îți trăiești viața fără să lași problema să te afecteze emoțional. Ai să vezi că așa o să scapi de ea. Iar dacă nu poți pe cont propriu, atunci merită să te consulți cu un specialist.

Multă baftă!

Lasă un comentariu