page title icon Nu mi se scoală de la emoții. Ce să fac?

Provocarea pentru mulți bărbați și mai ales băieți este… că nu mi se scoală de la emoții. Stai liniștit, dacă ești în situația asta. Cel puțin, ai definit cauza problemei. Răspunsul pe care îl cauți e de fapt… cum să nu mai ai emoții?

Când eram în liceu, mi se scula în fiecare dimineață, în fiecare seară la culcare și de câteva ori pe parcursul zilei. Dacă eram singur acasă, o frecam la greu, dar nu nimeream mereu un așa „lux” că nu mă lăsau în pace frații mei. Una peste alta, faptul că nu se scoală de la emoții e perfect normal… în anumite situații. Hai să le vedem.

În ce situații nu se scoală de la emoții

Prietenii mei nu mă cred când le zic asta. Dar sunt un tip emotiv. Da, pe bune. Am avut mereu emoții cu oameni noi în preajmă. Mai ales cu femei. Parcă era cumva înrădăcinat în mine să văd orice fată sau femeie din viața mea (apropiată de vârsta mea) ca pe o potențială parteneră pentru sex. Nu mă pot numi un afemeiat, dar la orice chef, fie că eram cuplat, mă holbam mereu la fetele care mai veneau. Le priveam, aproape pe toate, ca pe potențiale aventuri.

Așa că viața mea a fost de fapt o aventură. Totuși, acolo unde am pus suflet, au apărut emoțiile. Și de-asta uneori nu mi s-a sculat. A fost, clar, de la emoții. Pe când, alte dăți, am avut ocazia să fac sex în trei. Și mi-a ieșit, dar nu am pus suflet, nu m-am gândit prea mult înainte, m-am aruncat cu capul. Și tot cu capul drept am ieșit!

Așa că, fraților, și eu am pățit să nu se scoale de la emoții. Iată în ce situații:

  • când nu am mai făcut sex de mult. E normal, îmi pierdusem experiența.
  • atunci când am ajuns în pat cu o fată și eram nepregătit. Mă luase pur și simplu prin surprindere și deși mi s-a sculat, mi-a pierit rapid erecția. M-am simțit aiurea, dar până la urmă am stat și m-am gândit că mai bine n-am făcut-o, nu aveam prezervativ cu mine și nici nu știam pe unde umblase ea înainte.
  • nu eram suficient de atras de parteneră și nu mă simțeam confortabil să fac sex cu ea.
  • m-am ihibat când am ajuns să mă dezbrac. Nu eram mulțumit de corpul meu, aveam ceva burtă, aveam păr pe burtă. Așa că nu voiam să mă vadă tipa cu care eram. Mă feream, dar era zi, era vară, deci nu aveam scuză să mă bag sub plapumă sau să sting lumina. Așa că penisul nu a vrut să se scoale.
  • aveam așteptări prea mari de la mine. Reușisem să cuceresc o tipă de care eram tare mândru, abia așteptam să le povestesc băieților cum am dat-o pe spate. Totuși, nu s-a mai întâmplat. Nu mi s-a sculat și apoi fata chiar a făcut mișto de mine. Am urât-o mult timp pentru asta.
  • eram anxios. Mă speriam de fete ca de bombe. Și de-asta, mi se scula când mă masturbam, dar când eram cu o persoană reală, mi se blegea rău de tot.

Cumva, nevastă-mea a scos treaba asta la iveală din mine. Am început să funcționez normal de când am cunoscut-o pe ea. Singura poveste e că la început, deși mi se scula, nu-mi puteam controla ejacularea. Am reușit, într-un final, să ajung la o cale de mijloc – 20 de minute, sex fără oprire! Asta fără suplimente pentru potență.

Eu am mai avut o problemă, mai demult: pierderea erecției în timpul actului sexual. Te invit să citești povestea asta în articolul de ce mi se culcă în timpul sexului.

Nu mi se scoală de la emoții – ce înseamnă asta?

Frate, nu e nimic grav. E ok. Dacă ți se scoală dimineața, în mod constant, sau dacă ți se scoală când ești în mediul tău, singur acasă, atunci nu ai de ce să-ți faci griij. Nu suferi de disfuncții erectile și nici de impotență. Pur și simplu… ești mai special, să zicem.

Așa că, la nivel fizic, treaba asta nu înseamnă nimic. La nivel psihic, în schimb, înseamnă că mai ai de lucrat. Trebuie, pur și simplu, să te liniștești. Să faci exerciții de respirație înainte de o partidă de sex. Să ceri puțin la baie și, să te uiți în oglindă, să te dai cu apă rece pe față, apoi să respiri de cel puțin 5 ori, ținând câte 5 secunde aerul în piept.

Apoi, când te întorci la parteneră, să nu te gândești prea mult. Overthinking sau gândirea excesivă dăunează sculării penisului. Mă-nțelegi, cred. Ideea e că dacă te gândești prea mult, apar emoțiile. Și atunci când apar, scade libidoul. Îți pui prea multe întrebări și, culmea, creierul rulează în fundal.

Iar când creierul e ocupat cu gânduri d-astea, atunci îți oprește tot sângele și nu mai coboară spre penis.

Nu mi se scoală de la emoții – ce să fac?

Un prim pas e să îți controlezi emoțiile. Să mergi la un psihoterapeut, dacă nu îți iese pe cont propriu. Eventual, să începi să socializezi mai des. Să discuți cu fetele pe aplicații de dating, sau să citești sfaturi de dating de la Dan Juan ;).

Una peste alta, ai răbdare cu tine. Repetă experiențele sexuale care au funcționat, așa cum am făcut și eu când am găsit persoana potrivită care acum mi-e nevastă. Pur și simplu ai nevoie de experiență, de autocunoaștere. Nu e nimic în neregulă cu corpul tău. Relaxează-te și nu trăi cu teama asta. Eventual, chiar încearcă un stimulent natural. De exemplu, poți alege din topul propus de mine cu cele mai bune pastile pentru potență. Acolo sigur găsești cel puțin un produs care va da rezultate, indiferent ce emoții simți când faci sex. Dacă lași emoțiile astea să te acapareze, îți afectează încrederea în tine, stima de sine. Nu trebuie să lași asta să se întâmple, pentru că ești bărbat, până la urmă. Ești mai puternic decât crezi.

Ideea e că ai nevoie de un imbold. Și dacă nu există acea persoană care să te împingă de la spate, așa cum fac eu prin acest articol, atunci e dificil să îți controlezi pe cont propriu emoțiile. Și ai nevoie de un stimulent pentru potență, nu e nicio rușine în asta. Crede-mă, iau atât de mulți bărbați că nu ți-ar veni să crezi. Nu-i de mirare că sunt atâtea produse pe piață, iar eu încerc să fac recenzii la cât de multe pot.

Îți recomand și articolul nu mi se scoală în totalitate. Sufăr de impotență? -pentru mai multă inspirație.

Nu mi se scoală de la emoții și nu pot fi Don Juan cu toată lumea. Însă, contează, până la urmă, să fiu cu persoana potrivită. Și eu zic că asta transmit și prin postările mele pe Facebook.

Dacă ești în situația asta și te gândești… nu mi se scoală de la emoții, ce să fac? Respiră adânc, citește Dan Juan și totul va fi ok!

Lasă un comentariu