page title icon Nevasta nu are chef de sex. Mă așteaptă divorțul?

Ba o doare capul. Ba e pe stop. Ba are treabă sau e obosită. Oricum ar fi, motive se găsesc. Trebuie să te întrebi: problema e la tine sau la ea?

Frate, empatizez cu tine. Sunt căsătorit de mai bine de 10 ani și am trecut prin de toate. Zile și nopți de sex intensiv, zile și nopți de abstinență când nevasta nu are chef de sex. Mai ales în vremurile astea, e aiurea, mă-nțelegi, dacă prinde și o febră sau o trage curentul, dă vina pe Covid. Pana mea. Ce să-i faci. Prea mult stat acasă nu e bine.

Oricum, dacă nevasta nu are chef, atunci începe să te întrebi care e faza. Îți zic din experiență ce să faci, nu citesc forumuri și alte rahaturi d-astea. E ca atunci când te doare un picior și cauți pe net să afli că ai ceva mai grav. Nu căuta pe net, întreabă un prieten, iar Dan Juan, chiar dacă nu te cunoaște, poate fi acel prieten de care ai nevoie. Sau terapeut, mă rog.

Oricum, dacă ai încercat deja să comunici cu ea și situația e nașpa, am scris aici ce să faci dacă vrea divorț. Asta ca să eliminăm ipoteza asta din prima.

Bun, să trecem la fapte.

Nevasta nu are chef de sex. Care e cauza?

Află care e motivul. Doar de-aia sunteți căsătoriți. Încearcă să discuți cu ea și ai grijă să fie sinceră. Nu cred că e cazul la tine, dar am scris aici cum afli dacă te minte o femeie. Ideea e să comunicați deschis, să o încurajezi să îți povestească și să aibă încredere în tine.

Ca să îi (re)câștigi încrederea, încurajează-o. Vezi ce probleme are, poate sunt gânduri care o presează. Nu fii egoist, că nu trebuie să fie toate legate de tine. Poate e de vină pandemia asta nenorocită, poate își face griji pentru familia ei, care e mai în vârstă. Poate are probleme la muncă sau sunt probleme la școală cu copiii. Orice problemă ar avea, încearcă să discuți cu ea, să o liniștești.

Ține cont că mereu sexul înseamnă încredere. E cel mai frumos act de respect reciproc și iubire ce se poate întâmpla între soți și trebuie să fie spontan, nu planificat. Așa că, dacă încerci vechile tale obiceiuri romantice care în trecut funcționau și vezi că acum nu mai merg, încearcă să vezi ce o supără, de fapt, pe nevastă-ta.

Totul ține de a-ți găsi timp, pe care să îl petreci cu ea, la o discuție sinceră care deși pornește de la subiectul sex, evoluează (mereu) înspre altceva.

Dacă e un factor care nu depinde de tine, atunci fii alături de ea și ajută-o cum poți. Ai să vezi că așa reaprinzi flacăra și redobândești încrederea. Dacă ea e liniștită și împăcată, atunci sexul va reapărea în relație.

Însă, dacă e un factor care ține de tine, atunci tu trebuie să iei măsuri.

Nevasta nu are chef de… tine?

Ok, aici sunt două posibilități, după cum o văd eu:

 • Fie nu îți spune sincer că tu ești de fapt problema. Evită să vorbească despre subiect, sau poate chiar e supărată pe tine.
 • Fie îți spune, verde-n față, că tu ești de vină și care sunt problemele pe care trebuie să le rezolvi.

Dacă te afli în prima variantă, atunci din păcate, fratele meu, situația nu e prea roz. O să-ți spun mai jos de ce.

Dacă te afli în a doua variantă, atunci încă mai poți să îți salvezi căsnicia, dar trebuie să faci niște sacrificii. Asta înseamnă schimbări la tine, să rezolvi problemele proprii. Totul ține de a afla de ce e de fapt supărată pe tine, ce o deranjează și, atât timp cât e deschisă să îți comunice asta, înseamnă că vrea să te ajute să te schimbi în bine. Pentru amândoi.

Semne că vrea divorț nevastă-ta

 • nu mai comunică cu tine. Se poarte indiferent, ca și cum nu i-ar păsa dacă te vei mai schimba sau nu. Asta se întâmplă atunci când deja ți-a dat prea multe șanse să te schimbi, să faci ceva, dar tu le-ai ratat.
 • vă certați mereu. E clar că sexul iese din discuție dacă e vorba de o ceartă. Am scris despre cum manipulezi o femeie într-o ceartă, dar dacă problemele sunt mai grave de atât, atunci nu au efect tehnicile alea.
 • nu îi mai acorzi atenție sau dovezi de iubire. Asta înseamnă că tu ești cel care a răcit-o, de-a lungul timpului. Ai suflat așa tare în flacăra iubirii voastre sau nu ai mai pus cărbuni peste ea, încât s-a stins. Atunci pune-ți întrebarea: tu o mai iubești? Căci dacă nu, atunci de-asta ai răcit relația și probabil în cazul ăsta divorțul e benefic pentru amândoi.
 • ați devenit amândoi indiferenți, doar colegi de apartament. Stați împreună din comoditate dar fiecare are viața lui separată. Atunci nu te întreba de ce nevastă-ta nu mai vrea sex în cazul ăsta.
 • a dispărut pasiunea. A ta sau a ei? Sau a amândurora? Dacă a dispărut pasiunea ei, sigur s-a întâmplat ceva în timp care a dus la asta. De cele mai multe ori, problema e lipsa de comunicare în cuplu.
 • ești în relație cu ea dar vrei să încerci cu alte femei. Asta înseamnă că ea nu-ți mai oferă ce trebuie. Și ea simte asta, iar lipsa ei de chef pentru sex a pornit de la lipsa ta de chef pentru ea. Atunci tu ești de vină, my friend.
 • ea se gândește des la fostul. Sau a reluat legătura cu el. Asta s-a întâmplat că poate nu s-a stins ce era între ei, iar tu nu ai făcut nimic să menții relația asta aproape. Poate te-ai luat cu alte treburi și nu i-ai acordat destulă atenției soției. Atunci nu te mira că vorbește cu fostul, că nu e nimeni altcineva de vină decât tu.
 • simți că apare gelozia. Asta e nasoală și o va simți și ea… rău. Dacă o urmărești, îi verifici telefonul, o sufoci cu prezența ta, nu-i acorzi spațiu când are nevoie și nici la budă nu o lași să meargă singură, atunci e clar că în pat vrea și ea să aibă un somn liniștit, să o lași în pace.
 • nu o mai atragi fizic. Asta înseamnă că fie te-ai îngrășat sau nu mai ai grijă de tine. Nu mai ești la fel de sexy cum erai când v-ați cuplat. Nu mai regăsește la tine ce i-a plăcut la început. Dacă te-ai prins de asta, fă o schimbare până nu e prea târziu.

Cam astea sunt gândurile mele pe tema asta. Îți dai seama că subiectul e inepuizabil, dar până la urmă cine sunt eu să mă bag în căsnicia voastră?

Când nevasta nu are chef de sex, nu înseamnă neapărat că divorțul se apropie. Ți-am zis și mai sus: ia atitudine din timp. E ca o boală netratată la vremea ei. Rezolvă problema cât încă e în fașă, dacă vrei să-ți salvezi relație.

Și mereu sunt la îndemână pastilele de potență dacă vrei să iei, în caz că nu o mai satisfaci în pat la fel cum o făceai odinioară.

Lasă un comentariu