page title icon Cum antrenezi mușchii pelvieni ca să previi ejacularea precoce

Mușchii pelvieni care se mai numesc și mușchii Kegel sunt cei care te ajută să controlezi ejacularea. Aici stă secretul duratei partidei tale de sex. Hai să vedem cum antrenezi mușchii pelvieni pentru a preîntâmpina ejacularea precoce.

Ca lectură suplimentară, eu am scris despre tehnici de control ejaculare precoce. Mai exact, despre auto-sugestie, respirație, poziție, viteză, masturbare și inclusiv mușchii pelvieni. Sunt tehnici utile pe care dacă le deprinzi, eu zic că îți dai „snooze” ejaculării cu mai mare ușurință. Pentru că, de fapt, asta e ejacularea precoce: să nu poți controla momentul în care îți dai drumul și să faci asta în primele minute de la începerea partidei sexuale, până să apuce partenera să simtă ceva.

Știi că sunt momente din viața unui bărbat când pur și simplu îi e greu să se abțină. Oricât de bine ai respira, oricât de relaxat ai încerca să fii, e simplu să vorbim teorie și mai greu de pus în practică. Sunt situații când schimbi partenera de sex și vrei să o impresionezi, sau când ești presat de faptul că nu cunoști „teritoriul” de desfășurare al partidei. Cu alte cuvinte, joci în deplasare. Ca să îți controlezi ejacularea mai ușor, ai nevoie de tehnică, dar și de niște mușchi pelvieni bine antrenați.

De ce sunt mușchii pelvieni responsabili de ejaculare?

Mușchii pelvieni, numiți mușchi Kegel sau mușchi pubococcigieni sunt localizați în zona osului pubian, mai exact în spatele testiculelor tale și ajung până la anus. Ei controlează nivelul de excitare din timpul sexului sau masturbării, care e direct responsabil de producerea ejaculării.

Ca să îi localizezi mai bine, ai nevoie de un simplu exercițiu: oprește urinarea când ești în mijlocul ei. O să vezi ce mușchi ți se încordează și ai să vezi că același principiu îl poți aplica și în timpul actului sexual, pentru a amâna momentul ejaculării. Toată treaba asta e valabilă atât la bărbați cât și la femei, să știi.

Sau poți pur și simplu să vezi poza asta:

De ce sunt importanți mușchii pelvieni? Dacă ei sunt bine antrenați, la fel ca oricare alți mușchi, atunci ei te ajută să:

  • ai erecții mai puternice,
  • ai orgasme mai intense,
  • îți controlezi mai ușor momentul ejaculării,
  • ejaculezi mai mult și mai puternic,
  • te recuperezi mai repede între orgasme,
  • scapi de urinarea discontinuă pe măsură ce îmbătrânești,
  • controlezi mai ușor urinarea și cât timp poți să te abții,
  • ai prostata sănătoasă.

Wow, te așteptai la atâtea beneficii? Sincer, nici io, dar mi-am făcut temele și asta am aflat. Acești mușchi, poate ai observat, că se contractă de mai multe ori atunci când ai orgasm. Și ei funcționează atunci ca o „pompă”, atunci când elimini lichidul seminal.

Antrenamentul mușchilor pelvieni

Odată ce ai aflat unde sunt situați acești mușchi, cerul e limita. Trebuie să nu uiți să îi încordezi și să îi relaxezi în mod repetat, în fiecare zi, ca să ți-i antrenezi. Fără să încordezi abdomenul, doar mușchii Kegel.

Eu am scris despre câteva exerciții Kegel și nu numai, în articolul cu exerciții pentru creștere potență. Citește-l și pune-l în practică. Aici, însă, voi vorbi doar despre mușchii pelvieni și ejacularea precoce.

Exercițiul #1: Încordări rapide, zilnic

Oriunde ai fi, tot ce ai de făcut e să strângi, timp de 1-2 secunde, apoi să relaxezi mușchii pelvieni. Repetă procesul de câteva sute de ori pe zi, până îți intră în reflex, până când devine poate chiar un tic. Începe ușor cu câte 20 de repetări pe zi și o să vezi că poți ajunge lejer apoi la 100. Apoi la 200. Nu forța din prima să faci 1000, dar ai să vezi că poți ajunge și chiar depăși 1000 după câteva săptămâni de exercițiu zilnic.

Exercițiul #2: Încordări lente, zilnic

Odată ce ai reușit să treci de bariera antrenamentului de bază prin încordări de 1-2 secunde, treci la încordările lente. Strânge, timp de cel puțin 5 secunde, mușchii pelvieni, apoi eliberează-i. Crește treptat secundele până când ajungi la 15. O să vezi că devine din ce în ce mai greu dar interesant. Încordările lente ajută la un control mai bun al energiei tale și mai ales al tensiunii sexuale acumulate în zona penisului. O să vezi, în timp, efectele. Poți ajunge chiar la 75-100 de repetări pe zi de încordări lente, pe lista ta de încordări rapide.

Nu te gândi că-ți ia prea mult timp să faci aceste exerciții. O să vezi că e vorba de câteva minute, și poți face asta stând în picioare, în stație, când aștepți autobuzul. Sau în picioare la metrou, când aștepți. Sunt mulți timpi „morți” zilnic pe care îi avem cu toții, eu îți zic cum să-i folosești în mod productiv și sănătos. Pentru mine, asta e o formă de antrenament ce mi-a intrat în reflex mereu când stau degeaba, chiar și la birou.

De aici înainte următoarele exerciții necesită respirație corectă. Pentru asta, citește articolul despre controlul ejaculării precoce prin respirație.

Exercițiul #3: Combină cele două tipuri de încordări

Asigură-te că ești undeva unde stai pe loc. Fie întins pe spate, pe pat sau pe o saltea, fie în picioare. Nu trebuie să fii dezbrăcat ca să faci aceste exerciții, dar e recomandat să fii îmbrăcat în ceva lejer, nu strâns pe corp.

Acest exercițiu se referă pur și simplu la combinarea celor două tehnici de încordare de mai sus. Poți chiar să te joci, stabilind un ritm propriu, ca și cum ai simula o melodie. Ai libertatea să faci cum vrei: o încordare rapidă și apoi una lentă, sau 10 încordări rapide și 5 încordări lente. Nu trebuie să numeri, ci doar să te asiguri că faci asta cel puțin 5-10 minute. Totuși, e important să inspiri și să expiri în același ritm în care încordezi și relaxezi mușchii pelvieni ca să controlezi ejacularea precoce.

Acum, că am stabilit ce e mai simplu, hai să scoatem artileria grea.

Exerciții Kegel pentru avansați

Kegel și dansul penisului

Asta e bine să faci când ești dezbrăcat, acasă, singur și ai un moment liber. Sau poate chiar când te închizi în baie, înainte să faci duș. Trebuie să stai în picioare și să îți încordezi și relaxezi mușchii pelvieni în timp ce îți masezi ușor penisul să se scoale.

Apoi, după ce este în stare erectă, continuă să îți încordezi și apoi să-ți relaxezi mușchii. Ai să vezi cum penisul tău se plimbă de sus în jos, ca și cum l-ai controla direct pe el. Când faci acest exercițiu ai să observi că este mai dificil puțin decât cele de mai devreme, pentru că ai o greutate mai mare de ridicat cu mușchii tăi pelvieni. E ca și cum i-ai pune să tragă de fiare, ceea ce înseamnă că îți antrenezi mai bine mușchiul decât „pe uscat”, ca înainte.

Kegel și masturbarea

Tot așa, dezbrăcat și când ești singur acasă. De data asta, trebuie să stai întins pe spate, preferabil pe pat. Începe să-ți masezi ușor penisul până intră în stare erectă și apoi să te masturbezi lent. În tot acest timp, execută încordări lente și relaxări, de câte 5-10 secunde de ambele părți, ale mușchilor pelvieni. Nu folosi stimulente precum site-uri pentru adulți sau gânduri la fantezii sexuale că așa vei termina mai repede.

Fii doar tu cu tine însuți, privește pe tavan, eventual pune o muzică relaxantă pe fundal. E ca și cum ai fi la spa, nu la masaj erotic. Și în timp ce te masturbezi lent, încordează și apoi eliberează-ți mușchii pelvieni. Restul corpului trebuie să fie relaxat. Nu număra secundele, nu te grăbi, cel puțin nu în primele minute.

Pe măsură ce te masturbezi, vei vedea că nivelul de excitație crește și începi să simți o tensiune la mușchii pelvieni. Asta e perfect normal, înseamnă că se apropie momentul ejaculării. Cu cât îți menții mai mult mușchii încordați, cu atât mai greu poți controla ejacularea. De aceea, te sfătuiesc să îi relaxezi cât poți de mult. Trage de timp, dar nu redu intensitatea masturbării.

La început nu o să iasă, dar cu timpul va ieși, dacă faci acest exercițiu măcar de 2-3 ori pe săptămână. Doar am vorbit în articolul cum să te masturbezi corect că e ok să o faci, din când în când, dar nu în exces.

Concluzii și sfaturi pentru sănătatea mușchilor pelvieni

Frate, principalul inamic al mușchilor pelvieni (și nu numai) este sedentarismul. Știi deja care sunt riscurile, iar dacă nu, caută. Vorbesc serios. E foarte aiurea să stai toată ziua pe scaun, fix pe mușchii pelvieni. Îi slăbești cât se poate de mult, iar asta te duce nu numai la incontinență urinară cu vârsta, ci și la ejaculare precoce și disfuncții erectile.

Așa că sfatul meu e să faci exerciții fizice cât îți permite timpul, dar neapărat zilnic. Dacă întrerupi o zi sau două, s-a dus efectul. Nu mă înțelege greșit, am simțit-o pe pielea mea, și eu între 25 și 35 de ani, am avut job de birou, am stat jos câte 10 ore pe zi. Mă simțeam de parcă aveam 50 de ani, zău așa. Acum, la 41 de ani, mă simt mai bine ca la 30.

Asta e concluzia mea personală. Ai grijă de mușchii pelvieni și vezi cum scapi, treptat, de ejacularea precoce.

Și, dacă nu e suficient pentru tine, există bineînțeles pastile de potență care să te ajute. Dacă-ntreabă cineva, ai auzit de la mine, Dan Juan.

Lasă un comentariu