page title icon Metode de contracepție la bărbați: alege ce ți se potrivește

Nu-i niciun secret că sunt un mare iubitor al „sexului frumos”. De aceea, am învățat să îmi asum responsabilitatea în ceea ce privește sănătatea mea sexuală și să îmi protejez partenerele de fiecare dată când întreținem relații intime. Așa că vorbim despre metode contraceptive la bărbați.

Cu toate că despre tipuri de metode contraceptive la bărbați se vorbește rar spre deloc, trebuie să-ți spun că ele contribuie la crearea unor relații sănătoase bazate pe egalitate și comunicare cu partenera. 

Dacă vrei să afli care sunt opțiunile de contracepție la bărbați, rămâi alături de mine. Astăzi m-am hotărât să-ți împărtășesc cele mai eficiente metode contraceptive la bărbați. În plus, am să-ți ofer o perspectivă personală despre eficiența lor.

Părerea mea despre metode contraceptive la bărbați

Contrar fertilității femeilor care fluctuează în funcție de vârstă și stadiile ciclului menstrual, noi, bărbații suntem fertili 24 din 24. 

Acum, nu vreau să încep să vorbesc despre inegalitățile de gen în relație cu contracepția, nu-s în măsură, dar cred că ar fi cinstit ca această responsabilitate să nu cadă în totalitate pe umerii partenerelor noastre. 

Sunt de părere că prin alegerea metodelor contraceptive masculine, putem arăta respect față de parteneră. În plus, ne putem proteja sănătatea sexuală și putem evita cu eleganță presiunea societății asupra femeilor de a recurge la metode contraceptive feminine.

Unde mai pui că folosirea contraceptivelor masculine previne transmiterea bolilor cu transmitere sexuală, asigurând astfel o viață sexuală sigură ambilor parteneri?

3 metode contraceptive la bărbați utilizate la scară largă

Chiar dacă am zis că metodele contraceptive masculine sunt încă utilizate într-o măsură mai mică decât cele feminine, există 3 metode contraceptive destul de populare și eficiente.

Iată care sunt cele mai comune metode contraceptive la bărbați:

Prezervativul 

Are o eficacitate de 98% în protecția împotriva unei sarcini nedorite și previne infecțiile și bolile cu transmitere sexuală, inclusiv HIV. Poate fi folosit oricând, dar nu oricât. De fiecare dată când treci la acțiune, asigură-te că schimbi căciulița. Un alt dezavantaj îl prezintă riscul de rupere sau alunecare sau posibila reacție alergică la latex. Citește mai multe despre cum să faci sex cu prezervativ.

Retragere (coitus interruptus) 

Poate unii dintre voi nu ar considera-o una din cele mai bune metode contraceptive la bărbați. Poate că nici nu ați fi inclus-o în listă! De acord, deși poate fi o opțiune simplă și accesibilă, are o eficacitate redusă. Metoda implică retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare pentru a împiedica pătrunderea spermei în aparatul genital al femeii. Este nasol când nu poți să prelungești partida de sex. Oricum, este dificil să controlezi complet momentul ejaculării și să previi eliberarea accidentală a spermei. Ia vezi, funcționeză să o scot când simt că îmi vine?

Vasectomia 

Are o rată de succes de peste 99% în prevenirea sarcinilor, fiind una dintre cele mai eficiente metode contraceptive. Aceasta implică o procedură chirurgicală permanentă, în care canalele deferente sunt legate sau tăiate, blocând astfel spermatozoizii să ajungă în lichidul seminal și apoi în vaginul partenerei. Totuși, e recomandat să se utilizeze o altă metodă contraceptivă în primele luni după intervenție, până când toți spermatozoizii sunt expulzați din organism.

Metode contraceptive la bărbați: ce aleg eu

Chiar dacă prezervativul poate fi uneori o barieră în ceea ce privește spontaneitatea, este singura metodă contraceptivă sigură – din punctul meu de vedere – pentru că oferă dublă protecție ambilor parteneri. Până la urmă, e cea mai la îndemână, nu-i așa?

Bag o pastilă pentru potență, mă relaxez, mă asigur că prezervativele sunt sigilate și că nu au trecut de data de expirare, deschid ambalajul cu mâinile (nu cu dinții) și mă apuc de treabă.

Din fericire, nici una dintre gagicile cu care m-am culcat până acum nu s-a plâns să aibă vreo alergie la latex, așa că mă declar cel puțin mulțumit.

Metode contraceptive la bărbați: ce ți se potrivește ție

Dacă încă nu știi ce să alegi și pare că s-au tulburat toate informațiile în capul tău, e normal. Știi ce ar trebui să faci? Alege una din cele de mai sus sau discută cu partenera înainte. E cel mai sincer așa, cât există comunicare între voi. 

Însă, dacă vrei ajutor specializat, cel mai bine ar fi să vezi un medic sau un specialist în sănătate sexuală care să aibă acces la fișa ta medicală și să-ți ofere informații și recomandări personalizate. Dacă ții cont de informațiile mele și de ajutorul venit din partea medicului, sunt sigur că vei face alegerea corectă!

Hai, te pupă Dan pe chelie.

Lasă un comentariu