page title icon Influențează masturbarea cantitatea și calitatea spermei și a orgasmului masculin?

Îți scriam recent despre ce am pățit când încercam cu nevastă-mea să avem un copil. Cum mi se lăsa în timpul sexului și despre ce să nu mai faci când pierzi erecția în penetrare.

Tot în perioada aia a trebuit să mă documentez despre calitatea spermei. Nu reușea să rămână însărcinată și am ajuns să ne îngrijorăm că nu știam dacă e posibil să avem probleme de infertilitate.

Recunosc, problema mea principală era legată de masturbare. Îmi place să mi-o frec destul de des și prin cap mi-a trecut gândul că s-ar putea ca sperma mea să nu fie una de cea mai bună calitate. Că, poate, sufăr de masturbare excesivă și că, făcându-mi laba des, să risc o posibilă infertilitate – știi tu, că poate am spermatozoizi leneși sau prea puțini, prin simplul fapt că îi scot super des afară din mine.

Dar, bine că organismul uman nu funcționează așa cum credeam eu. E mult mai inteligent și e mereu pregătit să se reproducă, la fel cum „știe” singur să se apare, să se alimenteze cu nutrienți sau să respire pentru a putea trăi. Da, este vorba despre instincte și despre procese interne de funcționare.

Masturbarea și reproducerea

Când te masturbezi, mimezi sexul. Practic, pui mintea la contribuție și fanteziile tale înlocuiesc partenera. Așa, reușești să ai erecție prin frecarea penisului cu propria mână. Apoi, desigur, ajungi să ejaculezi. Din nou, creierul crede că o faci cu o parteneră și elimină materialul seminal în scop de reproducere. Acesta este instinctul – nu plăcerea e focusul, ea e doar bonusul care vine la pachet cu orgasmul.

Acum, tu te poți masturba cât de des vrei. Ideea e că dacă o faci super des și mai ales, super greșit, o să te poți confrunta cu disfuncții erectile. Spre exemplu, dacă când te masturbezi vrei mereu să termini cât mai repede, s-ar putea să dezvolți ejaculare precoce. Sau, dacă te masturbezi în reprize (te tot oprești și pierzi erecția de mai multe ori până să ejaculezi), poți să constați că atunci când ești cu partenera îți cam moare la intrare.

Deci, masturbarea poate influența reproducerea atunci când dai în disfuncții erectile de la modul eronat în care o dai la labă.

Altfel, cele două nu au neapărat legătură.

Calitatea spermei și masturbarea frecventă

De regulă, între două reprize de sex ar fi bine să aștepți cel puțin o zi. Asta pentru a avea suficient de mult material seminal secretat. De exemplu, dacă te duci să-ți faci analize de infertilitate, o să ți se zică că poți recolta spermă doar atunci când nu ai mai ejaculat de 3 zile. Asta pentru a avea o analiză concludentă – dacă trece o perioadă mai scurtă de la ejaculare până la recoltare, s-ar putea ca valorile să fie eronate (cantitatea spermei va fi mai mică, la fel și a spermatozoizilor).

Eu zic că dacă vrei să faci un copil, ar fi bine să o lași mai ușor cu masturbarea. Oricum vei face sex de vei înnebuni – da, se urmează un calendar și, practic, te f**i aproape zilnic. Dacă te mai și masturbezi pe lângă, libidoul va fi scăzut, apetitul sexual diminuat și nu prea o să-ți mai vină să faci sex cu partenera ta. Plus că, materialul seminal va fi în cantități mici, ceea ce va reduce șansele ca ea să rămână însărcinată.

Ce să faci pentru a ejacula mult și puternic

O soluție, așa cum ți-am zis, ar fi să nu te mai masturbezi. Dacă totuși nu ești mulțumit de cât de mult ejaculezi, te poți ajuta de mici leacuri bătrânești pentru potență. De alimente afrodiziace, de plante sau sucuri care cresc libidoul, un fel de vitamine pentru libido.

Eu am luat și suplimente naturale pentru potență și erecție. Sunt bune nu doar pentru că te ajută să scapi de stres și să-ți vezi liniștit de sex, ci și pentru că vei ejacula mai mult și mai puternic.

În plus, pastilele pentru potență te fac să te recuperezi repede între partide, să poți face sex aproape zilnic fără să simți că eșuezi psihic și fizic atunci când asta se întâmplă.

Cam asta ar fi despre masturbare și concepere. Eu zic că e bine să te relaxezi, să te bucuri de partenera ta și să nu vedeți totul ca pe o muncă și un factor de stres în plus. Sexul e despre plăcere și intimitate așa că, bucură-te cât poți de mult de el. Nu de alta, dar cu un copil mic pe lângă voi o să cam faci scurtă la mână.

Lasă un comentariu