page title icon Mi-e frică de sex. Ce să fac?

Ți s-a întâmplat și ție să-ți fie frică de sex? Mie da, mai ales la început, când schimbam partenerele. Iată ce am făcut să scap de frica de sex și, în același timp, să rezist mai mult în pat.

Asta am mai zis pe blog: când sunt pe un teritoriu nou sau, mai ales, cu o parteneră nouă, de la emoții am ejaculare precoce când fac sex prima dată. Apoi, e posibil să se întâmple să mi se culce în timpul sexului. Deci, cum mi-e lumea mai dragă, să pierd erecția.

Am pățit-o de atâtea ori în adolescență și de-asta la vremea respectivă mi-era frică de sex: ca să nu dezamăgesc partenera și să nu-mi stric reputația.

Hai să vedem de unde mi se trage frica asta de sex. Facem puțin psihologie.

Frica de sex 101: casa părintească

Punctul zero al sexualității pornește de aici. La mine, a fost un subiect tabu în familie, mai ales din partea mamei. Tatăl era foarte secretos și evita să discute cu mine și frații mei despre asta, până am ajuns la 15 ani.

Totuși, hormonii au început să umble prin noi încă de când aveam vreo 8-9 ani. Adică, de atunci simțeam ceva acolo jos când vedeam câte o doamnă mai sumar îmbrăcată, mai ales în reviste. Și fratele cel mare, care avea deja 17 ani când eu aveam 8 ani, făcuse deja sex cu o fată și ne povestea nouă, celor mai mici. Cred că m-am masturbat câteva luni bune de zile, numai cu gândul că aș fi fost eu în locul lui. Nu arăta cine știe ce gagica, însă el reușise să își „introducă bărbăția în feminitatea ei”? Era ceva wow pentru mine.

Așadar, am început să explorez, însă țineam asta secret și față de frații mei, și față de părinți. Aveam doar un sigur prieten bun, de vârsta mea, căruia îi împărtășeam visele mele umede și mi le spunea și el pe ale lui.

Mai departe, când am crescut, de când părinții s-au despărțit, tata a devenit alt om. A devenit bărbat adevărat, era parcă mai atent la nevoile noastre ca niciodată, deși s-a mutat în Anglia. Și cele mai memorabile experiențe sexuale le-am avut în verile petrecute la el.

Se spune că mama e cea care inspiră feminitatea fiicei și tatăl masculinitatea fiului. La noi, am fost doar băieți, însă am rămas toți cu mama după ce tata a plecat. Așa că, ne-am luat modelul femeii puternice care ține în frâu casa și copiii, și am căutat modele masculine prin filme sau jocuri cu super eroi. Sexul a rămas un subiect tabu și după ce a plecat tata, și cred că de-aici frica de sex ce a apărut: nu mi-era teamă să mă masturbez, cât timp nu mă vedea nimeni, însă mi-era teamă să ajung să fac sex cu o fată, deși îmi doream tare mult acest lucru.

De ce mi-era frică de sex

Totuși, cum să-ți fie frică de ceva ce nu ai experimentat? Am stat bine și m-am gândit că, de fapt, mie nu de sexul în sine mi-era frică atât de mult cât de alte lucruri:

  • cum părinții mei s-au tot ferit să vorbească deschis despre sex și au pus subiectul ăsta sub preș, l-am considerat fructul interzis și de aici pasiunea mea pentru masturbare și filme pentru adulți.
  • obișnuit fiind cu masturbarea, eram sigur că la sexul propriu-zis aveam să o dau în bară. Sexul cu o persoană pentru mine însemna, în tinerețe, emoții, tulburare, ieșire din zona de confort, teama de a mă vedea o femeie dezbrăcat și teama de a mă face de rușine.
  • tot părinții sunt de vină, că nu i-am văzut să se iubească sau să facă dragoste. Nu i-am văzut nici măcar sărutându-se, doar în pozele lor de la nuntă. Și atunci am simțit mereu o răceală din partea cuplului lor, ceea ce m-a făcut să cresc cu impresia că așa ar trebui să fie o căsnicie.

Și iată-mă înarmat cu gândurile astea, la prima mea experiență sexuală. E clar că nu a fost grozavă. De fapt, a fost o dezamăgire, atât pentru mine cât și pentru parteneră. De-asta nici nu am rămas împreună. Am ejaculat din prima, nici măcar nu introdusesem bine penisul în vaginul ei. Doar la simplul gând că făceam sex, am explodat.

Recunosc, am făcut cele mai comune greșeli pe care le face un bărbat atunci când face sex:

  • m-am grăbit, am sărit peste preludiu,
  • m-am concentrat doar pe vaginul ei, respectiv m-am înflăcărat privind cum mă jucam cu el,
  • nu am penetrat lent, ci rapid, după ce verificasem cu degetele că se umezise,
  • nu mi-am privit deloc partenera în ochi și nu m-am concentrat pe altă parte a corpului ei,
  • m-am gândit la filmele porno pe care le tot urmăream,
  • am fost egoist, m-am gândit doar la plăcerea mea.

Așa că, s-a întâmplat. I-am creat o impresie greșită despre mine și de atunci mi-a crescut frica de sex. Și m-am întrebat dacă sufăr de genofobie sau nu. Răspunsul era clar că nu. Doar mai aveam de lucru cu psihicul meu.

Cum am scăpat de teama de a face sex

Cu timpul, după mai multe dezamăgiri, am reușit. Cred că totul ține de încrederea pe care o ai în partenera ta și de comunicarea deschisă pe care o ai cu ea.

Eu am încercat în relație și căsnicie să fiu fix opusul tatălui meu: să mă concentrez pe parteneră și să-i ofer toată atenția de care are nevoie. Să discut cu ea despre frica de sex și să discute și ea cu mine despre panicile ei care au apărut mai ales din 2020, de când cu pandemia.

Așa că îți zic direct: frica de sex din adolescență, am tratat-o cu experiența. Pur și simplu eram plin de emoții înainte de sex și am lucrat mult ca să mă relaxez când o făceam, indiferent unde și cu cine. Atunci când intram într-o relație nouă, mă așteptam să ejaculez necontrolat la prima întâlnire intimă. Vorbeam cu partenera și încercam să râd despre asta, să tratez asta ca pe o normalitate.

Însă, odată ce îi câștigam încrederea și îmi acorda a doua șansă la sex, eram un adevărat armăsar.

Apoi, frica de sex a reapărut recent, mai exact anul trecut, din cauza pandemiei. Parcă ceva nu se mai lega între mine și nevastă-mea și am crezut că asta o să ne distrugă relația. Dar de fapt, nu era frica de sex în sine, ci frica de lipsa siguranței: dacă rămânea însărcinată? Dacă avea vreunul din noi Covid? Dacă rămâneam fără joburi și nu ne mai permiteam ratele? Dacă nu știam să ne educăm fetița acasă, să facă școala online? Și multe alte întrebări care ne-au scăzut amândurora libidoul dramatic.

Așa că, asta s-a vindecat cu multă comunicare, discuții noaptea după ce se culca fetița noastră și cu pași lenți spre a face sex din nou. Însă, cum viața nu mai e la fel ca la 20 de ani, am început să iau suplimente pentru potență. Am încercat cu mai multe și am făcut un top personal al celor mai bune pastile pentru potență. Asta e ce m-a ajutat pe mine cel mai mult, plus deschiderea totală față de nevastă și invers.

Sper să-ți fie de folos și să scapi de frica de sex așa cum am reușit și eu.

Lasă un comentariu