page title icon Frica de impotență în rândul bărbaților: cum te afectează

Sexul e mișto, dar ce faci atunci când te macină frica de impotență? Sau poate anxietatea sexuală? Ei bine, mergi la un terapeut care poate să te ajute. Sau, alegi alte soluții, cum sunt pastilele pentru potență.

Bărbații au mereu nevoie de o validare a capacităților lor. Cei mai mulți amici pe care-i am, au un orgoliu cât ei de mare. Doamne ferește să le rănești orgoliul masculin, că-i vai și-amar. Am zis că e o chestie de zodie, dar de fapt e ceva specific bărbaților.

La naiba, și eu sunt uneori supărat când văd că nevasta nu-i atentă la mine sau când o-ntreb cum a fost sexul aseară și ea-mi zice „Mhm, ok”. Păi cum să nu mă enervez?

Vezi tu, dacă ești femeie și citești acest articol, probabil e pentru că nu înțelegi cum gândește un bărbat și de ce e atât de importantă validarea pentru el.

„Am făcut ceva mișto. Vreau să-mi zică cineva că e mișto!”

Asta e, pe scurt, cea mai mare nevoie a oricărui bărbat. Iar dacă tu ești bărbat și citești articolul ăsta și nu ești de acord cu mine… mai gândește-te o dată. Și încă o dată, apoi lasă-mi comentariu.

Frica de impotență: de unde provine ea?

Am scris despre impotență, infertilitate și disfuncții erectile pe acest blog, la greu. Am trecut prin situația în care nu mi se scoală în totalitate, și chiar despre cum crești încrederea în tine după sex ratat. Sunt multe probleme pe care le pot experimenta bărbații în timpul sau înaintea sexului, chiar și cei mai tineri.

Multe dintre cauzele erecției slabe sunt pur psihologice, altele sunt și din cauza unor afecțiuni care scad potența. Din păcate, problemele apar la vârste din ce în ce mai fragede, mai ales că mulți tineri își încep viața sexuală devreme. Pe vremea mea (am 44 de ani), viața sexuală începea la 18 ani. Acum, nici nu vreau să mă gândesc.

Începerea vieții sexuale înseamnă, după mine, maturizare înainte de vreme. Înseamnă să-ți iei viața în piept și să lași grijile să vină peste tine. E mișto sexul, dar nu e faină frica de impotență și viața de adult care vine odată cu ea.

Hai să-ți explic de ce.

Cum percepe un bărbat disfuncția erectilă

Atunci când reușești să-ți aduci partenera la orgasm, tu, ca bărbat, ai orgasm emoțional. Simți că ți-ai atins, într-un fel, scopul pe acest pământ. Acela este de a face femeia fericită. Este un scop primordial, transmis de la strămoșii noștri care au descoperit, cu mult înaintea tehnologiei, pozițiile sexuale și importanța sexului într-o relație.

Așadar, orgasmul ei = pentru tine, scop împlinit.

Ce faci atunci când nu o mai aduci la orgasm? Scade încrederea în tine. Apare teama că nu ești suficient de bun, te îndoiești de propriile forțe. Te macină, te afectează până-n pânzele albe. Asta mai ales dacă ești overthinker (așa ca mine).

Pe de altă parte, una e să nu o aduci la orgasm de fiecare dată și alta e să nu o mai aduci la orgasm deloc. Ups, asta înseamnă eșec sexual.

Așadar, frica de impotență = frica de eșec personal.

Iar eșecul personal este o subminare a orgoliului masculin, te zguduie din temelie. Te face să îți fie frică de fiecare dată când faci sex… îți scade libidoul și te face să nu mai îți dorești să faci sex.

Și ce-i o relație fără sex? Distanțare, răceală, respectiv partenera poate interpreta greșit dacă nu există comunicare eficientă în cuplu.

Cui nu-i e frică de impotență… steagul sus!

Am mai zis asta pe blog, mulți bărbați vor să prevină frica de impotență folosind pastile și suplimente pentru potență. Pastilele recomandate de urolog sunt, de obicei, în categoria de medicamente, cumpărate cu rețetă și cu efect puternic. Suplimentele sunt cele cumpărate online, de la farmacie sau plafar și sunt pe bază de ingrediente naturale.

Dacă un supliment te-a ajutat, atunci continuă să-l iei. Însă, orice ai lua, sfatul meu e să faci pauză de cel puțin o săptămână între cutii. Asta ca să nu devină corpul tău tolerant la ingredientele suplimentului respectiv și apoi să te trezești că, surpriză, nu mai merge în cazul tău.

Așadar, frica de impotență naște moștri. Sfatul meu este să nu te sperii, însă orice fraier poate să-ți zică asta. Așa că am alt sfat pentru tine: caută cât mai rapid soluții, în loc să stai să-ți plângi de milă. Începe cu cele mai bune pastile potență, de exemplu, vezi lista de produse care pe mine m-au ajutat, căci sunt trecut prin impotență dar și ejaculare precoce, la rândul meu.

Lasă un comentariu