page title icon Exerciții practice pentru a scăpa de ejacularea precoce

Ah, da, ejacularea precoce, una din cele mai des întâlnite probleme în sexualitatea masculină. Indiferent de vârstă, ți se poate întâmpla. De-asta îți prezint câteva exerciții pentru ejaculare precoce care te pot ajuta să o remediezi.

Nu pot să promit nimic, asta-i clar. Eu iau suplimente pentru potență care-și fac treaba la nevoie, nu tratamente pe termen lung sau așa ceva. Am un stil de viață sănătos și mă antrenez de ani buni ca să o duc mai bine în pat, dar nu pot spune că fac sex ca la 20 acum, când sunt deja trecut de 40. E din ce în ce mai greu și am nevoie de mai mult antrenament. De-asta am citit despre câteva exerciții pentru ejaculare precoce și pe câteva chiar le-am pus în practic.

Bineînțeles, acest articol vine în completarea celui cu exerciții pentru potență de făcut acasă. Ai să vezi acolo nu mai puțin de 7 exerciții explicate de mine, plus câteva care necesită și echipament. Oricum, nu mai e o surpriză, cel mai complex dintre ele e Kegel, că doar de mușchii pelvieni avem cu toții nevoie să ne controlăm ejacularea.

Exerciții ejaculare precoce – de când am început să fac

În articolul despre controlul ejaculării precoce am scris despre frica de sex, presiune, anxietate, precum și alte câteva exerciții care te pot ajuta. Ei bine, acolo e dovada că am reușit să fac asta prin antrenament, căci și mie mi se întâmpla.

Ce făceam de fapt? Mă emoționam când eram cu o fată. De-asta am avut multe de pierdut. Nu m-am simțit confortabil, mi-era parcă teamă de sex. Visam să pot să ejaculez mult și puternic în special pe fețele lor, așa cum vedeam în filmele pentru adulți, dar în schimb corpul meu mă „răsplătea” uneori cu faptul că mi se culca în timpul sexului sau chiar la intrare. Alteori, nu puteam să-mi controlez ejacularea, îmi „scăpa” fără să vreau. Adică era totul fain și bine, dar brusc simțeam că am ajuns în acel punct din care nu mai puteam da înapoi.

Uneori chiar mi se întâmpla să o scot, cu gândul să-mi amân ejacularea dacă aștept un pic, dar ejaculam în prezervativ sau în palmă, și nu aveam orgasm. Cel mai tare mă excita atunci când o fată îmi făcea sex oral sau mă masturba. Parcă abia mă puteam abține, și o opream după primele 3 minute să nu „o deranjeze” că urma să ejaculez. Dar o făceam, necontrolat, fără să depindă de mine.

Așa am început eu studiile și până să ajung la pastile de potență, am început cu metode naturale, precum sport sau chiar leacuri populare pentru potență, consumate periodic.

Mușchii pelvieni – cel mai bun exercițiu pentru ejaculare precoce

Totul pornește de aici, deși nu se rezumă doar la ce ai între picioare. Aici mă refer la mușchii pelvieni sau Kegel, situați în spatele testiculelor și până în zona anusului. Ei te ajută să ai erecții mai puternice, să îți controlezi momentul ejaculării, respectiv să te recuperezi mai repede între orgasme.

Încordează-ți mușchii pelvieni, zilnic Poți începe cu:

  • încordarea rapidă și repetarea procesului de câteva ori pe zi, pentru a deprinde controlul acestor mușchi;
  • încordarea lentă și creșterea treptată a duratei de timp a fiecărei mișcări, pentru a crește rezistența acestor mușchi;
  • combinarea celor două tipuri de încordare, pentru a contribui la un mai bun control al ejaculării.

Citește mai în detaliu despre aceste exerciții în articolul mușchii pelvieni și ejacularea precoce.

Respirația din diafragmă

Un alt exercițiu bun pentru ejacularea precoce este respirația. E importantă în orice sport, așa cum este și sexul. Însă, atenție, e vorba de respirația din diafragmă. Ce înseamnă asta?

Respirația diafragmatică înseamnă să îți aduci aerul până la baza plămânilor. Mai exact, este o respirație adâncă, și simți ca și cum ți-ar veni aerul și în stomac, pentru că se umflă abdomenul când respiri din diafragmă. Cel mai ușor este să înveți să respiri din diafragmă dacă stai confortabil, cu genunchii îndoiți, chiar lăsat pe spate ca într-un fotoliu. Cu o mână pe piept și una pe abdomen, inspiri ca să se dilate abdomenul, apoi expiri ca să revină abdomenul la poziția inițială. Vezi să nu se dilate și pieptul în același timp, de-asta ții mâna acolo: să îl verifici să rămână intact.

La început e mai greu, căci vei avea tendința să îți umfli pieptul ca la o respirație obișnuită.

Cu ce e bun acest exercițiu pentru ejaculare precoce? În primul rând, te concentrezi pe altceva decât pe gânduri negative. Pe respirație. Asta excită și fetele, mai ales dacă le respiri în ceafă în timp ce le penetrezi pe la spate. În al doilea rând, te relaxează. Te eliberează de stress, de emoțiile legate de sex și alte preconcepții cum că „nu sunt suficient de bun” sau „oare ea a avut orgasm”?

Pe mine, unul, mă obseda faza asta. Le întrebam mereu pe gagici „și tu ai avut?”. Îți dai seama că pe vremea aia nu mi se zicea Dan Juan. Nu-i de mirare de ce.

Oricum, mai multe lămuriri cu privire la acest subiect afli din articolul respirația și ejacularea precoce.

Exerciții pentru ejaculare precoce legate de concentrare

Când faci sex, dacă vrei să ajungi tu să-ți controlezi ejacularea, trebuie să te concentrezi pe nivelul de excitație al penisului tău. Folosindu-ți respirația și mușchii pelvieni vei putea avea un control mai bun al nivelului de excitație, căci asta e ce determină de fapt ejacularea.

Fii focusat pe exercițiile de mai sus, când penetrezi, nu pe prostii de genul „nu-s bun” sau „oare o mai facem după asta”. Cât încă ești în zona de control, adică nu ai trecut de punctul de excitație maximă care va determina ejacularea, poți să te „joci”. Iată diverse tehnici, scurte și simple:

  • schimbă poziția și profită de timpul necesar ca să faci asta, ca să te refaci și să „restartezi” timpul până la ejaculare,
  • schimbă stilul de sex – de exemplu, treci la oral sau la stimularea manuală a partenerei, așa cum am făcut și eu când nu mi s-a sculat,
  • schimbă unghiul de introducere a penisului în vaginul partenerei, pentru a experimenta diferite senzații,
  • schimbă viteza de penetrare – redu-o dacă te apropii de punctul fără de întoarcere,

Cum măsori succesul acestor exerciții de întârziere ejaculare? Indiferent de tehnica ta, dacă te-ai „abținut”” să ejaculezi timp de 15 minute, atunci poți considera că ai reușit.

Exercițiu de concentrare 1:

De fiecare dată când simți că te exciți din ce în ce mai tare, gândește-te la ceva ce ți-ar amâna ejacularea și ți-ar scădea pofta de sex. De exemplu, un film horror, o chestiune de la birou, poate chiar șeful tău (de care nu-ți place). Eu am pățit-o odată să mă gândesc că fac sex cu o doamnă în vârstă, în loc de nevastă-mea. Aveam în minte imaginea bunicii unui fost coleg de generală, care mereu venea și îl lua de la școală și noi toți râdeam de el. Era cât pe-aci să izbucnesc în râs, dar a avut efect, nu am ejaculat repede.

Exercițiu de concentrare 2:

Crește-ți stima de sine și ego-ul. Gândește-te la reușitele tale, la ceva de ce ești mândru. Concentrează-te în timp ce te exciți din ce în ce mai tare pe tot ce e mai bun la tine și capătă mai multă încredere. Pentru un moment, redu presiunea pe care o pui asupra ta. Fii relaxat în ceea ce privește performanțele tale. Totul va fi în favoarea ta, ai să vezi.

Exercițiu de concentrare 3:

Eventual, dacă îți este greu să faci acest exercițiu pentru ejaculare precoce, concentrează-te atunci pe mușchii pelvieni – exersează, și în timpul actului sexual, ceea ce spuneam mai sus: încordare, relaxare. Încordare, relaxare. Repetă procesul și amână astfel punctul fără întoarcere.

Mai este și varianta să te concentrezi doar asupra respirației – și să respiri din diafragmă. Eu am încercat-o și mi-a ieșit: am întârziat ejacularea cu 10 minute și am depășit pragul de 20 de sex continuu. A fost super, și nici nu a fost nevoie să iau pastile de potență să ajung acolo.

Ce faci când niciun exercițiu nu ajută

Sunt două variante:

Dacă le-ai făcut și n-au mers, atunci e semn că ai emoții prea mari ca să le rezolvi pe cont propriu. Și eu am avut, stai liniștit. Nu e motiv de îngrijorare, însă ai nevoie de un stimulent pentru potență, tocmai ca să îți crești încrederea în tine.

Eu merg de regulă pe ceva natural, de-asta am o părere bună despre uPotent. Mi-a oferit o experiență bună, de neuitat, și de atunci am rămas consumator fidel. Însă, nu e singurul stimulent bun de pe piață, am făcut aici un top personal cu cele mai bune pastile potență. Intră, alege, citește recenzii, fii informat înainte să cumperi.

Mult succes și sper că ți-am fost de folos!

Lasă un comentariu