page title icon Exerciții de făcut acasă pentru creșterea potenței

Probabil ți-am stârnit un zâmbet pe sub mustăți cu acest titlu, căci sigur te aștepți ca în topul listei mele să fie masturbarea. Ei bine, nu e așa, dar e inclusă. Hai să vedem ce alte exerciții pentru acasă de creștere potență mai poți face.

E simplu, nu ai nevoie de echipament sau de alte nebunii pe acasă, doar de un spațiu unde eventual să-ți întinzi o saltea de yoga. Asta ar fi tot. Eu, unul, combin exercițiile de mai jos cu cele de la sală, pentru că se spune că trasul de fiare eliberează testosteron, hormonul de bază al potenței. Plus că vreau să mă mențin în formă, pandemia mi-a cam dat cu virgulă când s-au închis sălile și atunci singura mea speranță era să mă bazez pe aceste exerciții de făcut acasă.

Înainte să începem și să vorbim despre aceste exerciții de făcut acasă pentru creșterea potenței, vreau să clarificăm un lucru. Să zicem că e un mic disclaimer înainte de a începe.

Dacă ți se scoală nu ai probleme cu potența

Ce vreau prin aceste exerciții este să îmbunătățesc performanțele existente. Nu să scap de impotență sau disfuncții erectile, căci pentru asta e nevoie de un tratament, eventual un supliment pentru potență.

Un bărbat are în medie 3 erecții pe noapte în timpul somnului și una dimineața. Chiar și la masturbare, dacă obții erecția cu ușurință, atunci nu înseamnă că ai probleme cu potență. Dacă ai probleme în obținerea erecției sau ejaculezi prea repede când ești cu o parteneră, atunci înseamnă că e de la emoții sau probleme psihologice legate de potență. Nu are legătură cu altceva.

Așadar, dacă nu ești mulțumit de felul cum te descurci în pat cu femeile, însă atunci când te masturbezi nu ai probleme, aceste exerciții de făcut acasă te pot scoate din belele. Hai să aflăm care sunt ele.

Exerciții de făcut acasă pentru creșterea potenței

Kegel

Este cel mai flexibil exercițiu, în sensul că îl poți face oriunde, stând în picioare sau întins. Este vorba de încordarea mușchilor pelvieni, care înconjoară osul pubian și prostata. De acești mușchi depinde buna funcționare a organelor genitale.

Cum îi folosești? Încordarea lor trebuie să fie făcută fără încordarea abdomenului. Este ca atunci când te încordezi atunci când te urinezi, încercând să oprești jetul pentru câteva secunde. Sau, încordarea lor este ca atunci când îți miști penisul aflat în erecție, de sus în jos.

Cele mai eficiente moduri în care poți lucra acești mușchi sunt:

 • în poziția pe spate, cu genunchii îndoiți și cu picioarele pe podea. Stând așa, pune-ți mâinile sub spate, în zona inferioară a spatelui, și ridică ușor șoldurile de la sol, în același timp încordând mușchii pelvieni.
 • în poziția pe spate, cu genunchii îndoiți și cu picioarele pe podea, tot cu mâinile sub spate, în zona inferioară. Încearcă episoade lente de încordare a mușchilor pelvieni, în timp ce întinzi câte un picior, fără a-l ridica de la sol, cu călcâiul pe podea. Repetă cu fiecare picior metoda asta.
 • pe burtă, cu mâinile sub frunte și picioarele pe podea, în timp ce rotești zona pelviană. Încordează și apoi eliberează mușchii după 5-10 secunde.

Și uite așa vei reuși să îți controlezi acești mușchi din mai multe poziții. Practic, cele 3 moduri de mai sus au legătură cu pozițiile sexuale, ceea ce bănuiesc că ți-ai dat seama. Important e să-ți exersezi mușchii pelvieni cu regularitate, nu faci o dată și apoi gata.

Ai să vezi că este cel mai eficient exercițiu de făcut acasă pentru creșterea potenței dintre toate. De asta, am dedicat un alt articol acestei teme: legătura dintre mușchii pelvieni și ejacularea precoce.

Genuflexiuni

Aici deja lucrurile sunt mai clare. Cred că știi cum să le faci corect, nu? Cu spatele drept, brațele întinse drept înainte, și cobori cu genunchii îndoiți dar fără să ridici călcâiele de pe podea. Faci pentru început câte 10 pe zi, apoi poți crește numărul de serii.

E unul din cele mai simple și eficiente exerciții de făcut acasă pentru creșterea potenței și dă randament pentru că:

 • ajută la întărirea musculaturii zonei pelviene,
 • îmbunătățesc circulația sângelui în zona inferioară a corpului,
 • sunt bune pentru zona lombară și pentru picioare.

Una peste alta, îți tonifiază musculatura exact unde trebuie, ca să performezi mai bine în pat: la pelvis, picioare, fese și lombară.

Abdomene

În afară de zona lombară, mușchii pelvieni și fesele, mai este o grupă de mușchi care se încordează în timpul actului sexual: abdomenul. Nu degeaba băieții cu pătrățele o duc mai bine, gagicile nu se uită doar la partea estetică, mă-nțelegi. Abdomenul bine lucrat te ajută să ai o performanță mai bună în pat. Bineînțeles, nu mă refer că trebuie să faci și tu pătrățele sau mai știu eu ce, mă refer doar că exercițiul în sine te ajută să îți tonifiezi mai bine toată zona pe care o folosești în timpul actului sexual.

Începe la fel cu o serie de 10 abdomene pe zi și evoluează, treptat, spre 2 serii sau chiar 3. Depinde cât de antrenat erai dinainte, sfatul meu se adresează băieților care sunt super sedentari.

Ridicări de bazin

Asta îmi place, mai ales e bun pentru spate, zona lombară, atunci când te doare de la atât de mult stat la birou. Întinde-te pe o saltea și ridică din bazin, apoi coboară-l. Poziția e similară ca la exercițiile Kegel de mai devreme, stai pe spate cu genunchii îndoiți și te folosești de picioare ca să ridici din bazin.

Ajută la tonifierea mușchilor fesieri, a celor pelvieni și, bineînțeles, îți întărește organele genitale, ele fiind tot mușchi la rândul lor. Încearcă exercițiul ăsta dezbrăcat și cu erecție, ai să vezi exact la ce mă refer prin întărire și tonifiere.

Planking

Am pus spre final acest exercițiu nu că ar fi mai puțin eficient, doar că are legătură mai mult cu rezistența ta fizică în timpul unei partide, nu cu controlul ejaculării. Bineînțeles, pentru potență este eficient pentru că întărește nu doar mușchii brațelor, spatelui, picioarelor, ci și zona pelviană. Practic, trebuie să stai în poziția scândură, timp de 10-20 secunde, iar apoi cu timpul să crești treptat ajungând la 60 secunde. Devine din ce în ce mai greu pe măsură ce stai cât mai mult în poziția asta dar ai să vezi că rezultatele vor apărea.

Alergarea (pe bandă)

În pandemie, nu m-am putut abține și mi-am comandat bandă de alergat pentru acasă. Nu știam cât vom sta închiși și am luat în calcul cel mai rău scenariu. Asta că eu nu pot fi o persoană sedentară, mă simt vinovat când stau prea mult pe canapea sau când mă trezesc după ora 9 dimineața. Așa că am luat bandă și am început să alerg în fiecare dimineață, câte 20 de minute. A făcut minuni pentru mine, mai ales la nivel cardio.

Eu personal sunt adeptul alergării în natură, însă am trecut aici alergarea pe bandă pentru că vorbesc strict despre exerciții de făcut acasă pentru potență. Doar că este singurul exercițiu unde ai nevoie de echipament, o bandă de alergat. Se găsesc și benzi mai mici pe piață dacă nu ai spațiu. Dar este ideală ca să-ți menții rutina de alergare zilnic, pentru că e mai greu când mergi la birou de la 9 să te schimbi pentru o alergare în parc, mai ales în zilele ploioase sau iarna.

Oricum ai face-o, de ce este alergarea eficientă pentru potență? Întărește sistemul cardiovascular, pune în mișcare sângele din organism și tonifiază mușchii picioarelor, spatelui (zona lombară), respectiv mușchii pelvieni. Unii susțin că alergarea prelungește durata de viață. Nu aș putea să îi contrazic, e cel mai simplu sport pe care îl poți face, din punctul meu de vedere, așa că profită de asta.

Masturbarea corectă

Ți-am promis că vorbesc și despre asta. Totuși, o să fac mai mult o trecere în revistă a celor mai relevante articole pe temă pe care le-am scris, căci este un subiect mai amplu:

Așadar, citește aceste articole și-ai să vezi cum masturbarea poate fi un exercițiu foarte bun pentru creșterea potenței. Poți chiar practica masturbarea împreună cu exercițiile Kegel de care am vorbit mai sus, cred că e singurul cu care poți combina de fapt. Că ar fi ciudat să o freci când ridici bazinul sau alergi pe bandă.

Ai grijă să nu cazi în cealaltă extremă și să nu te masturbezi numai la filme pentru adulți sau prea des. În exces nimic nu e bine, însă din când în când e recomandat. Eu unul las cel puțin 48 de ore între două masturbări, dar le fac în continuare ca să îmi mențin libidoul ridicat și penisul antrenat. Citește și despre momentele când masturbarea afectează potența ca să nu cazi în extrema cealaltă.

Notă: când faci toate aceste exerciții, nu uita și de respirație. Citește aici despre respirație în controlul ejaculării precoce.

Mai știi alte exerciții de făcut acasă pentru creștere potență?

Cred că mai sus le-am enumerat pe cele mai bune. Sigur că dacă știi și tu altele, spune-mi în comentarii. Sunt dispus să pun în practică sfaturile tale. În afară de ce am scris mai sus, mai sunt bineînțeles multe alte exerciții de aerobic pe care le poți pune în practică, inclusiv stretching. Atât timp cât contribui la tonifierea feselor și mușchilor pelvieni, ai numai de câștigat.

După cum ai văzut, sunt multe trucuri pentru potență pe care le poți pune în aplicare. Trebuie să ai voință, să îți iubești partenera dar cel mai important să te iubești pe tine. Acceptă-ți corpul așa cum este, cu toate imperfecțiunile sale, și nu te mai lua după fotomodelele din reviste, că aia nu e viață reală.

Pentru o lectură suplimentară și complementară, citește și articolul cu exerciții pentru ejaculare precoce. Super folositor va fi!

Sper că te-am lămurit! Aplică aceste exerciții de făcut acasă pentru creșterea potenței și-ai să-mi mulțumești mai târziu!

2 comentarii la „Exerciții de făcut acasă pentru creșterea potenței”

 1. „Așa că am luat bandă și am început să alerg în fiecare dimineață, câte 20 de minute. A făcut minuni pentru mine, mai ales la nivel cardio”

  In spatiu restrans, cu bani putini si cu rezultate maxime, pentru antrenat acasa nimic nu bate antrenamentul cu kettlebell plus yoga.

  https://www.kettlebellkings.com/blog/how-to-build-functional-mass-with-kettlebells/
  https://www.kettlebellkings.com/choosing-the-right-kettlebell

  https://www.youtube.com/watch?v=SZCxKjgReQ4
  https://www.youtube.com/watch?v=TaIcUjJxs-k

  btw, instructorii adevarati de yoga invata si se acrediteaza aici, nu de la sarlatani oligofreni gen Bivolaru:
  https://theyogainstitute.org/

  Răspunde

Lasă un comentariu