page title icon Efectele fumatului pentru potență și ejaculare

Fumatul crește riscul de impotență cu 50%. Asta nu scrie pe pachetele de țigări. Cred că pot să mă opresc aici, dar n-o voi face. Hai să vedem mai în detaliu care sunt efectele fumatului pentru potență și ejaculare.

Am mulți prieteni fumători și, parcă, după pandemia asta, și mai mulți din cunoscuții mei s-au apucat de fumat. Cred că stresul ne-a creat tuturor probleme, însă nimeni nu conștientizează că, de fapt, e o iluzie faptul că țigările te scapă de stres. E ca și cum ai spune că masturbarea te scapă de nevoia de a fi cu cineva. Sau că banii aduc fericirea. Țigările sunt nocive, mai ales în cantități mari și în concentrație mare de gudron și nicotină.

Eu n-am fost fumător, dar am mai fumat din când în când, pe la 20 de ani. Totuși, n-am luat vreodată în calcul că, dacă ies în oraș sau merg în club, trebuie să am țigări la mine. Dependența de țigări n-am simțit-o niciodată, deși am ieșit cu multe femei fumătoare.

Cum afectează țigările potența masculină

Impotență, infertilitate și disfuncții erectile. Așa afectează, pe scurt. Nicotina din țigări afectează venele și dăunează sistemului circulator. Astfel, scade volumul de spermă ejaculată, respectiv numărul și calitatea spermatozoizilor. Acum, chiar dacă fumezi mult dar aplici trucurile despre care am vorbit în cum să ejaculezi mai mult și mai puternic, asta nu te va scuti de riscuri. Sau dacă iei Profecund B conform prospect, tot nu te salvează. Poate fi o soluție de moment, dar e ca și cum ai duce la vulcanizare un cauciuc care nu mai poate fi salvat, dar plătești să îl „cârpești”.

Nicotina micșorează diametrul vaselor de sânge, implicit și al celor de la nivelul penisului. Dacă se întâmplă asta, atunci valvele din pereții venelor care mențin sângele din penis scad fermitatea erecției. Nu am auzit de vreun caz în care să „ucidă” cu totul erecția, însă sunt multe cazuri în care provoacă erecție slabă.

Ca să nu mai zic că am vorbit de fumat, ca și cauză pentru multe afecțiuni care provoacă impotență, în multe din articolele mele.

Efectele fumatului asupra potenței masculine

În general, o țigară are 7000 de compuși chimici care sunt generați de arderea tutunului, a hârtiei de țigară și a aditivilor. Toate acestea se resimt în fumul de țigară, unul din cele mai toxice fumuri la care se poate supune un om. Efectele sunt pe termen lung și, din păcate, sunt aceleași, și pentru fumătorii pasivi și pentru activi.

Printre substanțe se numără: arsenic, cianuri, crezoli, benzen, beriliu, 1,3-Butadiena, cadmiu, crom, etilen oxid, nichel, clorură de vinil, plumb, formaldehidă, benzopiren, toluen. Cam atât cu lecția de chimie. Oricum, îți dai singur seama că și dacă luăm 3 dintre astea la întâmplare, tot e f****ă treaba. Nu am enumerat aici 7000 de substanțe, însă, dintre ele, 250 sunt periculoase și 69 sunt cancerigene, conform studiilor.

Nah, acum prima concluzie care-mi vine în minte e să nu mai fumați în casă sau în spații închise! Cu atât mai nociv este să fumezi și să stai în propriul fum. Țin minte chefurile alea din studenție când într-o cameră de cămin tăiai fumul cu cuțitul, sau ne strângeam la un prieten la garsonieră și fumam toți într-o bucătărie de 2 metri pătrați. Aia da sinucidere în gașcă!

Bine, să nu exagerez. Ne simțeam bine. Însă, revenind la efectele asupra potenței – substanțele nocive de care ziceam mai sus produc o inflamație la nivelul pereților arteriali. Așa ajung cele mai de rahat substanțe în sângele tău. Dar stai liniștit, leucocitele își fac treaba – ele sar la atac, văd că au intrat dușmani în sângele atât de bine păzit de ele. Însă, la război mulți eroi pică, așa și leucocitele moarte – creează depozite de grăsime, din loc în loc, prin venele tale. Și grăsimea asta îngroașă venele, însă nu într-un mod benefic: blochează circulația normală a sângelui.

În plus, adaugă și altă problemă: hipoxia, adică scăderea oxigenului din sânge, produsă tot de fumat. Asta duce, implicit, la îngroșarea sângelui, care clar nu va mai trece cum trebuie de depozitele de grăsime făcute de leucocitele căzute. Una peste alta, te-ai trezit, Doamne ferește, cu o circulație neuniformă prin organism. Implicit te vei simți slăbit, fără chef, lipsit de vlagă și mai ales de libido. Da, va scădea pofta de a face sex, odată cu scăderea potenței.

Și se merită, frățioare, toată tărășenia asta?

Să zicem că ești fumător. Ce-i de făcut?

Bun, acum că am citit despre efectele fumatului asupra potenței și ejaculării, probabil te-ai săturat. Ți-am făcut capul calendar și nu vreau să fiu un amic din ăla pe care vrei să-l eviți când îl vezi.

Nu zic că nu știai treaba asta de pe pachetele de țigări, dar, hei, cine acordă importanță mesajelor de pe ele? Oricum, nu vreau să-ți zic să te lași de fumat. Mai ales că nu merge așa brusc. Dar dacă reușești să te lași, am tot respectul pentru tine.

Dacă nu reușești sau nu vrei să te lași, ok și așa, însă, ține cont de sfaturile astea:

  • Pe cât posibil, fumează în aer liber, nu în spații închise – nici nu merge să scoți capul pe geam sau să deschizi geamul de la balcon, că tot stai în propriul fum.
  • Dacă poți, găsește niște țigări cu concentrație mai mică de nicotină și gudron. Știu că nu ești femeie să-ți zic să fumezi slims, însă alea-s mai ok, dacă pot zice așa, decât alea normale.
  • Fă mișcare cât poți, mai ales în aer liber. Da, e ok să mergi la sală sau la înot, ajută foarte mult, însă dacă ai ocazia să mergi pe munte sau să faci plimbări lungi în aer liber, e super sănătos să faci asta.
  • Hidratează-te. Îți ții nivelul de oxigen din sânge în limite normale. Fumatul te usucă, îți face sete, duce la deshidratare. De aceea, să bei măcar 1 litru de apă pe zi. Între 2 și 3 ar fi ideal.
  • Ia-ți o zi pe săptămână în care să nu fumezi. Crede-mă, încă din primele ore de când ai fumat ultima țigară, corpul începe să se refacă. Dacă ai avut un episod în care te-ai lăsat de fumat mai mult de 3 zile, parcă și mâncarea avea alt gust.
  • Încearcă să te rezumi la cel mult 10 țigări pe zi. Asta, dacă fumai înainte mai mult de atât. Un pachet la 2 zile e mai bine, atât pentru buzunar cât și pentru sănătate.

Cam astea ar fi. Menține-te sănătos, trebuie să populezi planeta și să ai o viață sexuală împlinită. Nu ți-o f**e pentru o prostie!

Lasă un comentariu