page title icon Cum îți dai seama dacă suferi de disfuncții erectile

Grea treaba cu potența asta. Uneori, te lasă când ți-e lumea mai dragă. Alteori, ești excitat ca un armăsar dar nu ai cu cine s-o faci . Hai să vedem cum ne dăm seama când avem disfuncții erectile și ce să facem în privința asta.

Am crezut prima dată că sufăr de disfuncții erectile când nu mi s-a mai sculat. Mi-am făcut tot felul de probleme, am zis că trebuie să merg la doctor, cine știe ce-o să-mi zică. Ba chiar m-am gândit că, Doamne ferește, nu mai pot să fac copii. Asta e când ești dezinformat. Și dacă te bazezi pe ce scrie pe net… Dumnezeu cu mila.

Din fericire la mine a fost doar o problemă emoțională. Și, din fericire, cu mulți prieteni dar și cititori, cu care am mai vorbit despre asta, și au trecut și ei prin aceeași situație, am ajuns la aceeași concluzie.

Așa că hai să vedem ce sunt și ce nu sunt de fapt disfuncțiile erectile.

Disfuncții erectile – ce sunt ele

Așa cum le zice și numele, nu trebuie să ai doctorat în medicină și penisuri să știi asta, disfuncția erectilă este atunci când ceva nu funcționează cum trebuie acolo jos. Adică nu mai poți să ai erecții constante, stabile.

În limbaj popular, fie ți se scoală dar te lasă repede, până să ejaculezi, fie nu ți se scoală de mai multe ori la rând.

Se spune că 1 din 3 bărbați au disfuncții erectile după vârsta de 40 de ani, indiferent de stilul de viață. Wow, al naibii de încurajator, mai ales că eu am trecut deja de 40.

Concret, medical, poți spune că suferi de disfuncție atunci când ai probleme cu erecția pentru o perioadă mai lungă de 3 luni.

Atunci, băiatul meu, nu vreau să te descurajez, dar recomand să mergi la un medic. Nu te panica, nu e nimic sigur dacă suferi de ceva, pur și simplu e cazul să nu te mai tratezi pe cont propriu, ci să mergi la un specialist.

Ideea care e, și-o să-ți zic și mai jos: disfuncția erectilă sau impotența în sine, e doar o consecință a unei alte probleme. Așa că nu neapărat penisul tău e nefuncțional, ci psihicul sau organismul are o problemă care afectează erecția și nu numai.

Așa că, fii calm și mergi la control medical dacă suferi de impotență, că poate depistezi altceva de ce nu știai. Tratează problema AIA înainte să faci alte prostii.

Cauze psihologice pentru disfuncții erectile

Oricum, să fim sinceri, cu toții pățim ca la un moment dat să nu ni se mai scoale sau să se lase. Aia e, depinde de mulți factori psihologici, i-am mai enumerat eu:

  • stres, oboseală, supărare, depresie, anxietate;
  • prea multe emoții, prea multă presiune psihică asupra propriei persoane;
  • gânduri negative sau aiurea care-ți strică feng shui-ul;
  • intimidare – poate fi ceva ce a zis partenera (am avut un amic căruia i s-a blegit când făceau sex, că tipa a început să râdă isteric);
  • orice fel de emoții – chiar atunci când iei ceva personal, de exemplu ai impresia că tipa se gândește la altul când v-o trageți;
  • lipsa de comunicare cu partenera – pentru asta am sfat: ce să schimbi să ai o viață sexuală aprinsă în cuplu.

Toate astea sunt posibile cauze ale unei erecții slabe, dar nu e obligatoriu să fie cauze ale unei disfuncții erectile.

Dacă ești sigur că ai una din cauzele de mai sus și ai probleme cu erecția, atunci mai bine consultă un psihoterapeut. Crede-mă, terapia face minuni, am urmat și eu la un moment dat și voi vorbi pe blog despre asta. Nu mi-e jenă, mulți amici de-ai mei (și amice) au făcut și fac terapie. Pana mea, mai ales cu pandemia asta… te f**e la cap.

Cauze fizice pentru disfuncții erectile

Să zicem că ești ok la cap. Și ai toate țiglele pe mansardă. Totuși ai probleme cu erecția și durează de mai bine de 3 luni.

Atunci poți spune că ai disfuncții erectile, dar hai să vedem posibilele cauze, de data asta fizice:

  • Boli cardiovasculare,
  • Colesterol crescut,
  • Hipertensiunea arterială,
  • Obezitate,
  • Diabet zaharat,
  • Parkinson,
  • Scleroză,
  • Fumat, alcool sau alte substanțe – consumate în exces,
  • Oboseală cronică,
  • Tulburări de somn,
  • Probleme cu prostata de orice fel,
  • Probleme medicale la nivelul mușchilor pelvieni sau coloanei vertebrale,
  • Probleme cu sistemul circulator.

După cum poți observa, ce au toate astea de mai sus în comun? Afectează circulația sângelui. Că, de fapt, aia e erecția: e un proces care implică semnale trimise de la sistemul nervos central (creier) către organism, stimulând circulația sângelui înspre penis. Asta îl ține tare – sângele. Motiv pentru care, orice probleme cu capul sau circulația sângelui afectează erecția.

Nu amâna tratamentul!

Nu e nicio rușine dacă suferi de disfuncții erectile. Da, sunt mai comune la bărbații de peste 40. Totuși, în ziua de azi, nu se mai știe. Având în vedere stilul de viață nesănătos al multor tineri, plus modul cum a afectat pandemia fizicul și psihicul oamenilor… nu m-aș mira să apară cât mai mulți băieți de 20 și ceva de ani cu probleme cu erecția.

Cum scapi de disfuncții erectile

Sunt mai multe moduri, ideea e că nu trebuie să-ți faci griji, majoritatea problemelor se tratează. Doar a evoluat tehnologia, ce naiba.

Sincer să fiu, nu le cunosc pe toate și ar fi irelevant să copiez de pe site-uri medicale. Tot ce pot să zic e ce știu eu.

Suplimente pentru potență

Cu asta încep, ca să merg la sigur. Am scris despre suplimente eficiente pentru potență, așa că nu strică să arunci un ochi acolo.

Ideea e să te documentezi înainte – mai exact să știi dacă ai alergii sau ceva și să citești pe prospect la fiecare supliment ce conține. Pentru că poate unele au efect la tine, cum a fost de exemplu uPotent la mine, poate altele nu au efect.

Poate unele au reacții adverse – nu zic că e ceva universal valabil, zic doar că trebuie să ai grijă ce cumperi și ce consumi.

Plante afrodisiace

Am vorbit și despre tratamente naturiste pentru potență dar și despre plante afrodisiace care-ți stimulează libidoul.

Dacă e să mergi pe mâna ăstora, fă atunci o cură. Nu te aștepta la rezultate imediate, ca în cazul pastilelor pentru potență de exemplu.

Urmează măcar 14-21 de zile o cură în care să consumi zilnic plante afrodisiace sau chestii naturiste din ce am enumerat eu în articolele citate, și să vezi dacă ai îmbunătățiri.

Stil de viață sănătos

Din punctul meu de vedere, fie că iei, fie că nu iei suplimente pentru potență, cheia pentru funcționarea lor aici stă: într-un stil de viață sănătos.

Cu alte cuvinte, acordă mai multă atenție la tot ceea ce mănânci și bei. Fără excesuri de niciun fel. Acum nu o să-ți zic să te lași de fumat (unchiu-miu fumează și la 70 de ani și i-a plăcut p***a toată viața), ci să le lași mai moale.î

Oricum, fumatul afectează dacă mănânci grăsimi sau fast food, bei sucuri carbogazoase și nu faci mișcare. Adică combo-ul ăsta te f**e rău. Așa că ai grijă la ce consumi și orice ai face, alocă măcar 30 de minute pe zi mișcării.

Eu mă oftic că nu m-am apucat de sală mai demult. Adică pe la vreo 30 și ceva de ani am început, dar îi invidiez pe cei care au început la 20.

Dacă ești tânăr, ai grijă de corpul tău, pentru că tot ce bagi în el, aia scoți. Dacă ești mai „bătrân” ca mine, gen ai peste 45, atunci ai grijă de acum înainte. Urmează constant cure de detoxifiere, ia vitamine și trăiește mai sănătos.

Disfuncții erectile? Se pot trata. Așa cum se spune… o p**ă sănătoasă e mereu atașată de un corp sănătos.

Lasă un comentariu