page title icon Despre infidelitate: dacă umblă aiurea, e și problema ei

E în natura noastră, ca oameni, să ne simțim atrași de mai multe persoane de-a lungul vieții. Așa că, despre infidelitate ar fi multe spus.

Adică femeile sunt alea mai cuminți, care nu înșală, care sunt fidele până la adânci bătrâneți? Și noi suntem ăia despre care se zice că-s porci, miserupiști și înșală de cele mai multe ori pe motiv sexual?

Nu mă înțelege greșit, eu susțin egalitatea între sexe și cred că se poate vorbi cu oricine la fel despre infidelitate.

Studiile spun că în ziua de azi, femeile înșală mai mult ca niciodată. Cât despre bărbați, ei înșală cam la fel. Așa că, rușine nouă, tuturor, nu doar unora sau altora. Dar „rușine” pentru ce? Până la urmă, monogamia e o alegere a fiecăruia dintre noi, nu e musai să fie înnăscută.

Dacă tu ești fericit în relație, nu ai motiv să înșeli. E simplu. Oricum, am scris mai în detaliu aici: ești în relație dar vrei și cu alte femei. Dar dacă nu ești fericit în relație sau pur și simplu e ceva ce cauți, atunci imediat îți zboară gândul la înșelat. Cel puțin cu gândul, că ăsta e cel mai al dracului.

Despre infidelitate la femei

În cazul unei relații „fără acte”, ca să zic așa, femeile înșală din diferite motive:

  • lipsa de atenție a partenerului,
  • tratamentul fără lipsă de respect al partenerului,
  • din răzbunare pentru ceva ce a făcut partenerul,
  • din dorința de a scăpa din relație,
  • din dorința de a transmite prin fapte că nu își mai iubesc partenerul.

În cazul unei relații de căsnicie, femeile pot înșela din motivele de mai sus, dar se adaugă pe listă și:

  • faptul că s-au săturat să muncească doar ele pentru relație, casă, familie. Pentru că de multe ori, așa se întâmplă, pe femei „pică” toate belelele.
  • că nu sunt satisfăcute în mariaj. Nevoile lor sexuale și emoționale nu sunt îndeplinite.
  • simt că nu mai există plăcere, că fac totul mecanic în relație.
  • ca să-și salveze relația, satisfăcându-și nevoile „primare”, să zic așa, și rămânând în familia pentru care au muncit ani de zile.

Nu o spun eu, îți dai seama că am căutat și am întrebat în stânga și-n dreapta să aflu detaliile de mai sus. Plus că am scris și despre cum treci peste despărțire dacă te-a înșelat. Asta dacă se pune problema de înșelat… sau de despărțire. Dar până atunci, o să se pună problema de certuri dese și din nimicuri.

Una peste alta, voiam să-ți demonstrez că în ziua de azi și femeile au (aproape la fel de des) gânduri despre a-și înșela partenerii. Chiar dacă nu o fac, din motive de teamă, să nu fie judecate, să nu fie considerate… știi tu ce.

Uite și cum te minte o femeie. Aruncă un ochi, poate te ajută.

Părerea lui Dan Juan despre infidelitate

Dacă ar fi să-mi dau cu părerea, eu aș crede că dacă înșeli, ceva nu merge și ar trebui rezolvat. Nevastă-mea mi-a zis clar că dacă o înșel, s-a terminat. Eu nu i-am zis același lucru dar recunosc că și din punctul meu de vedere, dacă ea mă înșală la modul că face sex cu altul, nu cred că mai pot să îmi revin după treaba asta, chiar dacă-mi cade în genunchi să-mi spună că-i pare rău.

Dacă ea umblă aiurea, din punctul meu de vedere are numai de pierdut. Nu e doar problem ta că te-a înșelat (sau a mea), ci și a ei: dă cu piciorul la tot ce a muncit în relația asta?

Hai să zicem că relația e de scurtă durată. Dacă ea e infidelă, atunci fie nu mai vrea relația asta, fie o ține doar pentru un lucru anume.

Am avut o dată o iubită care mi-a cerut să avem o relație deschisă. Eu țineam la ea, dar atunci mi-am dat seama că mai mult de fuck buddies nu puteam fi. Așa că, mi-am luat hanoracul și-am plecat. Nu era de mine, eu voiam commitment.

Despre infidelitate și fidelitate, numai de bine

Site-uri deochiate pentru ambele sexe există. Fiecare are material pe net să se satisfacă singur, căcălău. Însă, asta se pune drept înșelat? Clar că orice bărbat ar zice că nu, dar n-aș ști să-ți zic ce ar gândi iubita / nevasta ta, dacă ar afla că te masturbezi la video-uri și poze cu alte femei.

Cred că, până la urmă, totul se rezumă la cât de deschis e fiecare.

Cred că, așa cum am zis-o în aproape toate articolele, că totul se rezumă la comunicarea în relație. Dacă voi doi sunteți deschiși să stați seara la un pahar de vin (sau tărie, dacă sunteți în Vaslui, #glumesc), și să vorbiți despre infidelitate și fidelitate și cum vede fiecare aceste lucruri, atunci puteți rezolva multe. Și poate chiar se va lăsa cu o partidă de șah sau sex, depinde cum vă jucați cu mâinile.

Lasă un comentariu