page title icon De ce mă termin repede? Sufăr de ejaculare precoce?

Astăzi vreau să găsim răspunsurile pentru o întrebare care planează deasupra multor bărbați: De ce mă termin repede?. Ejacularea prematură poate stârni frustrare atât în rândul bărbaților, cât și al partenerelor lor. 

Se spune că motivele pentru care un bărbat ejaculează mai repede decât și-ar dori sunt diverse și provin atât din cauze medicale, cât și din cauze psihologice.

Ghici ce: în peste 90% din situații, nu e vorba de o problemă biologică, ci e vorba de anxietate sau emoții prea mari. Eu știu, că sunt pățit. Am încercat toate soluțiile existente, însă numai unele dintre acestea s-au dovedit eficiente. 

Din acest motiv, am ales să împărtășesc cu tine câteva informații și sfaturi despre cum poți gestiona această problemă a vieții sexuale.

De ce mă termin repede: care e treaba cu ejacularea precoce

Ejacularea precoce se referă la momentul în care un bărbat ajunge la orgasm mult prea repede, eliberează sperma înainte de a-și dori sau înainte de a-și satisface pe deplin partenera. 

În termeni medicali, ejacularea, ca și stimularea sexuală este gestionată de sistemul nervos central. Odată stimulat, creierul transmite un semnal către organele genitale care declanșează ejacularea. 

Atunci când se întâmplă, într-un timp destul scurt de la inițierea actului sexual, bărbatul poate fi ,,diagnosticat’’ cu ejaculare precoce. Atunci apare întrebarea de ce mă termin repede.

Totuși, nu toți bărbații care termină devreme suferă de ejaculare precoce. Această problemă poate avea multiple cauze, cum ar fi stresul, anxietatea sau factori fizici. 

Așa că nu te mai speria atâta când ejaculezi prea repede.

Ce înseamnă ,,prea repede’’?


Poate unii poate fi vorba de 2 minute. E ca și când mânânci tot popcornul cu mult înainte de a începe filmul tău preferat. 

Pentru alții, poate fi vorba de mai puțin de 6 minute. Adică suficient cât partenera lor să se îmbete cu apă rece. 

Disclaimer – se zice că 5 minute sunt ok pentru ca un bărbat să ejaculeze, dar în mod evident nu sunt suficiente pentru partenera acestuia, care abia dacă ajunge să se umezească și ea.

De ce mă termin repede? Factori declanșatori

De ce mă termin repede? Factori declanșatori

Bărbații care se confruntă cu acest inconvenient trebuie să înceapă prin investigarea cauzelor. Printre factorii ce pot contribui la ejacularea prematură se numără:

Anxietatea 

Anxietatea de performanța sexuală pot fi un motiv comun pentru ejacularea prematură.

De cele mai multe ori, impotența psihogenă apare ca urmare a unei experiențe sexuale eșuate. Aceasta poate fi provocată de lipsa experienței sau de așteptări nerealiste legate de actul sexual. 

,,Instalarea’’ impotenței poate fi progresivă sau bruscă și este puternic influențată de starea psihică. Acele gânduri și temeri, uneori nejustificate, legate de calitatea și performanța sexuală masculină, sunt un răspuns la întrebarea de ce mă termin repede

Eu, spre exemplu, am suferit în trecut și de frica de eșec erectil. Dar am reușit să scap de ea prin intermediul unor exerciții de respirație pentru sex.

M-au ajutat și anumite antrenamente practice pentru potență cum ar fi exercițiile Kegel împotriva ejaculării precoce. Despre ele, însă, o să-ți vorbesc mai încolo.

Stresul cronic

Stresul cronic poate fi un factor declanșator în apariția ejaculării precoce sau a altor disfuncții sexuale. 

Odată ce organismul este expus la stres pe termen lung, sistemul nervos și hormonal poate fi afectat în mod negativ, ceea ce poate duce la modificări în răspunsul sexual. 

Stresul cronic duce la o creștere a nivelului de cortizol, hormonul stresului, care poate interfera cu funcționarea normală a sistemului reproducător masculin.

Istoricul medical

Există o serie de afecțiuni medicale care pot provoca ejacularea rapidă. 

Printre acestea se află bolile cardiovasculare (cum e ateroscleroza) sau tulburările neurologice (care pot fi declanșate de accidente vasculare cerebrale, diabet sau scleroză).

Un alt factor declanșator îl prezintă traumele precum cele fizice, respectiv intervențiile chirurgicale în zona pelvină. Să nu uităm de inflamația prostatei sau de afecțiunile precum infecțiile urinare.

Nu în ultimul rând, disfuncțiile erectile pot apărea ca efecte secundare ale unor medicamente cum ar fi cele depresive.

Vârsta înaintată

Deși ejacularea prematură poate afecta bărbații de toate vârstele, cei de peste 60 de ani sunt mai predispuși la riscul de a se confrunta cu această problemă. 

Asta e din cauza faptului că problemele cu potența pot apărea și pe fondul unor afecțiuni endocrine, cardiovasculare sau urologice. Într-un fel sau altul, e firesc. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, apar tot mai multe afecțiuni de sănătate.

Deși aceste cauze sunt mai frecvente la persoanele vârstnice, nu este exclus faptul că ele pot apărea la orice vârstă, în funcție de istoricul medical al fiecăruia.

Așadar, când te mai întrebi ,,De ce mă termin repede?’’, gândește-te atât la afecțiunile direct legate de funcția erectilă, cât și la problemele psihologice legate de potență

Pentru mine, cel puțin, stresul a fost mereu un factor declanșator. Atunci când sunt copleșit de responsabilități sau preocupări, performanța mea sexuală suferă. Mi-au trebuit două experiențe ratate cu fosta ca să învăț de ce mă termin repede și să aflu cum să-mi controlez ejacularea.

Obține controlul ejaculării

De ce mă termin repede? Metode eficiente pentru a prelungi actul sexual

Atunci când vorbim despre controlul ejaculării, ne referim la capacitatea de a ne stăpâni impulsurile în momentul în care simțim că suntem pe cale să ejaculă,. 

Pe scurt, e vorba de momentul acela în care alegi să amâni momentul culminant al plăcerii pentru a te bucura de o experiență sexuală mai prelungită și mai intensă. 

Dacă și tu îți dorești să transformi actul sexual într-o experiență memorabilă pentru amândoi, poți apela la cele mai eficiente metode pentru amânarea momentul culminant.

 Așadar, de ce mă termin repede poate fi o dilemă la care acum poți veni cu o soluție.

Top 3 metode pentru a prelungi actul sexual

Folosește tehnici de respirație

O tehnică simplă, dar eficientă, este să te concentrezi pe respirația ta. În momentul în care simți că te apropii de climax, încearcă să-ți încetinești ritmul și să respiri cu calm. 

Prin simpla practicarea exercițiilor de respirație, se reduce tensiunea și eventuala stare de anxietate. 

În plus, respirația prin diafragmă e foarte utilă în eliberarea tensiunii din zona mușchilor pelvieni. Cu alte cuvinte, te ajută să ai un control mai bun asupra momentului ejaculării. 

Începe să faci exerciții Kegel

Exercițiile Kegel nu sunt doar pentru femei. Ele pot ajuta și bărbații să-și întărească mușchii pelvieni, ceea ce poate duce la un mai bun control al ejaculării. 

Poți practica Kegel de fiecare dată când vrei să te încălzești pentru sex, să nu te mai întrebi de ce mă termin repede.

Pentru a practica exercițiile Kegel, asigură-te că ești într-o poziție confortabilă, nici nu contează că stai pe un scaun sau în pat. 

Contractează mușchii pelvieni, asemenea contracției musculare de care ai nevoie pentru a opri jetul de urină. Menține contracția timp de 3-5 secunde.Eu am făcut aceste exerciții fizice pentru creșterea potenței în mod regulat și am observat o îmbunătățire semnificativă. 

Ți-aș mai recomanda să discuți deschis cu partenera și să încercați niște exerciții de cuplu pentru combatere ejaculare precoce. Crede-mă, funcționează!

Suplimentele naturale: soluția pentru dilema de ce mă termin repede

Da, suplimentele naturale pot fi un ajutor real în lupta împotriva ejaculării premature. Înainte să alegi produsul potrivit nevoilor tale, îți recomand să te documentezi.

În acest sens, îți recomand articolele pe care le-am scris pe acest subiect. Mă refer la materiale precum Spray vs gel pentru ejacularea precoce sau Pops vs. spray pentru ejaculare precoce.

Personal, am găsit o soluție în produsele Pops și Durani. Aceste suplimente au ajutat la îmbunătățirea performanței mele sexuale și la prelungirea actului sexual. Cu timpul, am ajuns să le recomand cu încredere.

De ce mă termin repede: caută soluția potrivită

De ce mă termin repede: caută soluția potrivită

Când problemele sexuale sunt influențate de factori externi, cum ar fi stresul sau preocupările zilnice, suplimentele pentru potență neinvazive și exercițiile potrivite reprezintă soluția.

De asemenea, nu uita să comunici eficient cu partenera. Între timp, te mai invit să ,,răsfoiești’’ și topul pe care l-am făcut pentru cele mai bune pastile pentru potență.

Dacă dificultățile sexuale sunt rezultatul altor afecțiuni medicale, este bine să faci o vizită la medic.

Lasă un comentariu