page title icon De ce mă termin repede? Sufăr de ejaculare precoce?

Astăzi vreau să găsim răspunsurile pentru o întrebare care planează deasupra multor bărbați: ,,De ce mă termin repede?’’. Ejacularea prematură poate stârni frustrare atât în rândul bărbaților, cât și al partenerelor lor. 

Se spune că motivele pentru care un bărbat ejaculează mai repede decât și-ar dori sunt diverse și provin atât din cauze medicale, cât și din cauze psihologice, dar ghici ce: în peste 90% din situații, nu e vorba de o problemă biologică, ci e vorba de anxietate sau emoții prea mari. Eu știu, că sunt pățit. Am încercat toate soluțiile existente, însă numai unele dintre acestea s-au dovedit eficiente. 

Din acest motiv, am ales să împărtășesc cu tine câteva informații și sfaturi despre cum poți gestiona această problemă a vieții sexuale.

De ce mă termin repede: care e treaba cu ejacularea precoce

Ejacularea precoce se referă la momentul în care un bărbat ajunge la orgasm mult prea repede, eliberează sperma înainte de a-și dori sau înainte de a-și satisface pe deplin partenera. În termeni medicali, ejacularea, ca și stimularea sexuală este gestionată de sistemul nervos central, astfel că, odată stimulat, creierul transmite un semnal către organele genitale care declanșează ejacularea. Atunci când se întâmplă, în mod frecvent, într-un timp destul scurt de la inițierea actului sexual, bărbatul poate fi ,,diagnosticat’’ cu ejaculare precoce. Atunci apare întrebarea de ce mă termin repede.

Totuși, nu toți bărbații care termină devreme suferă de ejaculare precoce. Această problemă poate avea multiple cauze, cum ar fi stresul, anxietatea sau factori fizici. Așa că nu te mai speria atâta când ejaculezi prea repede.

Ce înseamnă ,,prea repede’’?

Poate fi vorba de 2 minute. E ca și când mânânci tot popcornul cu mult înainte de a începe filmul tău preferat. 

Pentru alții, poate fi vorba de mai puțin de 6 minute. Adică suficient cât partenera lor să se îmbete cu apă rece. Disclaimer – se zice că 5 minute sunt ok pentru ca un bărbat să ejaculeze, dar în mod evident nu sunt suficiente pentru partenera acestuia, care abia dacă ajunge să se umezească și ea…

De ce mă termin repede?

Bărbații care se confruntă cu acest inconvenient trebuie să înceapă prin investigarea cauzelor. Printre factorii ce pot contribui la ejacularea prematură se numără:

  • Anxietatea și depresia: fricile legate de performanța sexuală pot fi un motiv comun pentru ejacularea prematură.
  • Istoricul medical: există o serie de afecțiuni medicale care pot provoca ejacularea rapidă, inclusiv inflamația prostatei, infecțiile urinare, diabetul, scleroza multiplă și tulburările tiroidei.
  • Stresul cronic: acesta poate avea un impact direct asupra duratei actului sexual. Bărbații sunt mai predispuși la ejacularea precoce atunci când se simt sub presiune.
  • Vârsta înaintată: deși ejacularea prematură poate afecta bărbații de toate vârstele, cei de peste 60 de ani sunt mai predispuși la riscul de a se confrunta cu această problemă.

Cu alte cuvinte, nu e vorba de afecțiunile direct legate de funcția erectilă, ci mai degrabă de probleme psihologice legate de potență

Pentru mine, cel puțin, stresul a fost mereu un factor declanșator. Atunci când sunt copleșit de responsabilități sau preocupări, performanța mea sexuală suferă. Mi-au trebuit două experiențe ratate cu fosta ca să învăț de ce mă termin repede și să aflu cum să-mi controlez ejacularea.

Obține controlul ejaculării

Atunci când vorbim despre controlul ejaculării însă, mă refer la capacitatea de a-mi stăpâni impulsurile în momentul în care simt că sunt efectiv pe cale să ejaculez. Pe scurt, este momentul în care alegi să amâni momentul culminant al plăcerii pentru a te bucura de o experiență sexuală mai prelungită și mai intensă. 

Dacă și tu îți dorești să transformi actul sexual într-o experiență memorabilă pentru amândoi, este recomandat să înveți cum să întârzii momentul culminant. Așadar, de ce mă termin repede poate fi o dilemă la care acum poți veni cu o soluție.

Metode eficiente pentru a prelungi actul sexual

De ce mă termin repede? Metode eficiente pentru a prelungi actul sexual

Folosește tehnici de respirație

O tehnică simplă, dar eficientă, este să te concentrezi pe respirația ta. În momentul în care simți că te apropii de climax, încearcă să-ți încetinești ritmul și să respiri cu calm. Aceasta poate ajuta la calmarea sistemului nervos și la prelungirea actului sexual. Prin simpla practicarea exercițiilor de respirație, se reduce tensiunea și eventuala anxietate. În plus, respirația prin diafragmă se dovedește deosebit de utilă în eliberarea tensiunii din zona mușchilor pelvieni, permitând astfel câștigarea unui control mai bun asupra momentului ejaculării. 

Începe să faci exerciții Kegel

Exercițiile Kegel nu sunt doar pentru femei. Ele pot ajuta și bărbații să-și întărească mușchii pelvieni, ceea ce poate duce la o mai bună control a ejaculării. Poți practica Kegel de fiecare dată când vrei să te încălzești pentru sex, să nu te mai întrebi de ce mă termin repede.

Pentru a practica exercițiile Kegel, asigură-te că ești într-o poziție confortabilă, nici nu contează că stai pe un scaun sau în pat. Contractează mușchii pelvieni, asemenea contracției musculare de care ai nevoie pentru a opri jetul de urină. Menține contracția timp de 3-5 secunde.

Eu am făcut aceste exerciții fizice pentru creșterea potenței în mod regulat și am observat o îmbunătățire semnificativă.

Suplimentele naturale: soluția pentru dilema de ce mă termin repede

Da, suplimentele naturale pot fi un ajutor real în lupta împotriva ejaculării premature. Personal, am găsit o soluție în produsele Pops și Durani.
Aceste suplimente au ajutat la îmbunătățirea performanței mele sexuale și la prelungirea actului sexual. Cu timpul, am ajuns să le recomand cu încredere.

De ce mă termin repede: caută soluția potrivită

Când problemele sexuale sunt influențate de factori externi, cum ar fi stresul sau preocupările zilnice, suplimentele pentru potență neinvazive și exercițiile potrivite reprezintă soluția. De asemenea, nu uita să comunici eficient cu partenera. 

Dacă dificultățile sexuale sunt rezultatul altor afecțiuni medicale, este bine să faci o vizită la medic.

Lasă un comentariu