page title icon Tu de câte ori faci sex pe săptămână?

Există o normă? Experții spun că o relație sănătoasă se menține cu o partidă de sex pe săptămână. Acesta este minimul necesar, 4 ori pe lună, 48 de ori pe an. Atât de disponibil ești pentru partenera ta?

Sunt momente în viață când nevasta nu are chef de sex și tu vrei, sau invers, tu ai libidoul scăzut și ea vrea mai mult de la tine. Totul ține de reglarea ritmului sexual al vostru ca și cuplu, să vă sincronizați apetitul. Să evitați singurătatea în cuplu și să găsiți soluții ca să vă satisfaceți reciproc.

Dacă ar fi să ne luăm după statistici, cuplurile care fac sex de mai multe ori pe săptămână sunt mai fericite decât cele care fac sex doar o dată. Iar cei care fac sex mai puțin de o dată pe săptămână au ceva în neregulă, sigur compensează altfel.

Din clipa în care un bărbat își pierde virginitatea, nevoia sa de a face sex poate ajunge să fie zilnică. Însă, cu vârsta, nevoia asta scade, poate ajunge chiar să fie lunară sau chiar mai rar. Vorba aia, f**i, nu f**i, vremea p***i trece.

De câte ori e recomandat să facem sex

De câte ori simțim nevoia. Până la urmă, singurul motiv pentru care s-ar aplica vorba „ce-i prea mult strică” în cazul sexului ar fi faptul că te epuizează fizic. Și eu merg la sală, însă, crede-mă, uneori după câteva ore bune de sex cu nevastă-mea, mă simt mai obosit decât după un antrenament de 2 ore. Și de multe ori trag tare la sală, însă nevastă-mea e cea mai mare „fiară” dintre toate.

E dovedit că bărbații ard mai multe calorii în timpul sexului decât femeile, undeva cu 30-40% mai mult decât femeile. Însă, totul depinde de pozițiile sexuale abordate. Un lucru e cert: sexul, cu cât este mai mult, cu atât mai mult prelungește viața. Pentru femei, sexul trebuie să fie de calitate, iar pentru bărbați, sexul trebuie să fie… mai mult. Asta e de multe ori diferența care provoacă unele neînțelegeri: bărbații ar face sex de mai multe ori pe zi, cu condiția să aibă timp să se recupereze între partide ca să poată obține erecția.

Să revenim la întrebare: pentru orice om, e recomandată cel puțin o partidă sănătoasă de sex pe săptămână. Dacă nu ar fi un subiect tabu, eu aș folosi asta în reclamele TV de conștientizare, să zică așa:

„Pentru o viață sănătoasă…

  • consumați minimum 2 L de lichide pe zi,
  • faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi,
  • faceți sex de cel puțin 2 ori pe săptămână.”

Dar s-ar supăra populația, mai ales ăștia mai tradiționaliști. Plus că, mesajele astea le aud și copiii. Totuși, educația sexuală ar trebui să compenseze impactul unor astfel de mesaje. Dar nici p-aia n-o prea avem.

Una peste alta, dovada e acolo, scrisă, negru pe alb: 30 de minute de sex echivalează cu 30 de minute de alergat pe bandă. Sexul înseamnă exerciții de cardio, ceea ce înseamnă o prelungire a vieții. În plus, sexul reduce anxietatea, crește stima de sine, energizează, elimină stresul, reglează menstruația la femei, e bun pentru sănătatea prostatei la bărbați, întărește imunitatea și are multe, multe alte beneficii.

Ăsta da sfat de potență masculină ce voiam să-l știu încă din copilărie. Să invit o fată la dans, la balul din liceu, și să-i zic „draga mea, vrei să trăiești mai mult?”.

Asta aș fi zis.

Lasă un comentariu