page title icon Cum manipulezi o femeie și întorci cearta în favoarea ta

V-ați certat și ai de suferit? Scapă de povara asta. Fiecare dintre noi poate fi un bun manipulator. Așa că uite cum manipulezi o femeie ca să întorci cearta în favoarea ta.

Scapă basma curată! Despre asta-i vorba. Căci, de multe ori, parcă atunci când un cuplu se ceartă, la final bărbatul iese vinovat. Iar eu vin acum și mă întreb „De ce?”, când se poate să fie invers?

Indiferent care e motivul pentru care vă certați, dacă ești nevinovat, atunci tehnicile astea sigur vor funcționa. Însă, dacă ești vinovat și te simți cu musca pe căciulă, e posibil să nu ai șanse să manipulezi. Chiar mai rău să faci, dacă încerci. Așa că ține cont de asta, în prima fază: să nu fii tu cel vinovat.

Psihologia femeii: cum gândește o femeie într-o ceartă

Hai să facem în prima fază o incursiune în mintea femeii, să vedem ce gândește atunci când te ceartă. Poate porni din motive mărunte, aș putea spune, mai ales dacă este prost dispusă în ziua respectivă. Iată câteva dintre cele cunoscute mie:

 • mi-ai făcut observație că îmi cumpăr haine,
 • ești prea leneș,
 • ești prea zgârcit (zgârcenia în relație e nasoală),
 • nu mă ajuți cu treburile prin casă,
 • ai călcat pe unde am dat cu mopul,
 • nu te îmbraci la fel (de elegant) ca mine,
 • eu vorbesc serios și tu glumești,
 • ți-ai lăsat hainele întinse în living,
 • am pierdut, ceva, orice, din cauza ta,
 • bla bla bla.

Cum ajunge femeia la ceartă

Și de aici începe să ridice tonul, să apară argumentele și să se ia de tine pentru că pur și simplu. Posibil ca unele dintre argumente să nu aibă sens sau altele să se lege de situații din trecut pe care le-ai remediat (sau nu). Atunci când ea a găsit un motiv de ceartă, îți așteaptă reacția. Însă, dacă apelezi la cele mai populare două reacții, nu e bine în niciuna dintre ele:

 • să îți ceri scuze și să spui umil că nu mai faci – denotă că ești ușor imatur, că ești slab de înger și supus, prin urmare ea poate să te manipuleze după bunul plac.
 • să aduci și tu argumente în favoarea ta, să ridici tonul și să intri în ceartă – mai mult pui paie pe foc, răspunzi cu aceeași monedă și riști să o enervezi mai tare. Atunci nu mai devine rațională și e posibil să vă certați degeaba, să vă aruncați cuvinte de ocară doar „la nervi”, fără să conectați creierul cu gura. Crede-mă, nu ai vrea să (mai) fii aici.

Pentru o femeie, o ceartă este o ocazie de a spune tot ce are pe suflet. Și, chiar dacă pornește de la ceva mărunt (faptul că ai lăsat hainele în sufragerie), poate ajunge la ceva mai mare (faptul că ești leneș deseori) și apoi la ceva și mai mare (că îi rănești sentimentele pentru că ea muncește pentru casa în care stați și ție nu-ți pasă), și apoi la ceva și mai și mai mare (că, vezi Doamne, nu-ți pasă de fapt de ea, o batjocorești și nu o mai iubești).

Ai observat ce traseu ciudat? De la a-ți lăsa hainele în sufragerie la faptul că nu o mai iubești? Iisuse…

Așa că, metoda cea mai bună de a manipula o femeie într-o ceartă este să… nu te cerți cu ea. Dar sfaturile abia aici încep.

Cum să manipulezi o femeie într-o ceartă

Joacă după regulile ei.

Dacă ea spune că nu e bine să lași hainele de izbeliște, îi spui că are dreptate. Dacă ea spune că avea nevoie de pantofii ce și-i i-a cumpărat (deși mai are alte perechi), îi spui că e o decizie bună și, din nou, că are dreptate. Cu alte cuvinte, orice motiv de ceartă ar isca, atât timp cât este unul mărunt și nu ești direct vinovat, dă-i dreptate. Dar oprește-te la dreptate, nu continua cu o prostie de genul „Nu mi-am dat seama” sau „O să mă schimb”, pentru că amândoi știți că nu e adevărat.

Nu o ignora.

Nu ridica și tu tonul, rămâi calm și privește-o în ochi. Pune pauză la ceea ce făceai (sau dă TV-ul pe sonor mic), ca să nu pară că o ignori. Femeile se enervează la culme când le ignori și apreciază când le dai atenție.

Nu fii prea sincer și nici prea direct.

Dacă ea se ia de tine pentru că ești leneș, să nu îi răspunzi cu o trăsătură care nu îți place la ea. Dimpotrivă, confirmă-i că ești așa uneori, pentru că ești prins și tu cu treburile tale și ai propriile griji. Asta e o posibilă variantă de răspuns tip bumerang: agreezi ce spune ea și justifici cu un lucru care o va face să lase garda jos.

Dacă recurgi la amintiri, alege-le pe cele plăcute.

Scopul tău va fi ca la finalul certei să vă împăcați și să zâmbiți. Nu să plângă cineva dintre voi, nici să nu mai vorbiți o perioadă sau să trântiți uși. Așa că, poți face apel la o amintire plăcute dacă se potrivește în context: „Da, mi-am aruncat hainele pentru că mi-a adus aminte de momentul când am aruncat hainele de pe noi la hotelul de la mare”.

Oferă soluții la problema menționată de ea.

Dacă mergem pe exemplul cu lenea, atunci propune tu soluții în context, care să o facă să renunțe la ceartă. Arată-i că ai înțeles ideea destul de repede și că ești deja în căutarea unei rezolvări. De exemplu, poate ți-ai lăsat hainele în sufragerie pentru că te-ai grăbit că aveai nevoie la toaletă și apoi ai uitat. Sau ți-a sunat telefonul, sau scaunul de haine din dormitor era ocupat. Găsește repede cauza și taie-o de la rădăcini.

Nu aduce contraargumente.

Acceptă faptul că, într-o ceartă, o femeie are dreptate chiar și atunci când n-are. E firesc și așa e în toate relațiile. Așa că nu o contrazice, nu veni cu motivele tale care sunt împotriva motivelor ei. Chiar dacă este pueril subiectul, ai grijă să nu faci din țânțar armăsar.

Nu menționa alte persoane.

De regulă, asta pune paie pe foc. De exemplu, „păi și Laurențiu e leneș și soția lui nu-l ceartă așa cum faci tu cu mine.” De unde crezi că asta îți va aduce o rezolvare? Nu, faci mai rău, pentru că faci comparații între voi și alții. O să se supere, crede-mă. Așa că, pentru siguranța ta, evită să menționezi alte persoane, pentru că în fond discuția e doar între voi doi.

Îmbrățișează-o.

Dacă cearta a fost ușoară, atunci la final se poate să accepte ușor împăcarea. Cel mai bine e să nu spui niciun cuvânt, nici măcar „îmi pare rău”, ci pur și simplu să o iei în brațe. O să se calmeze instant.

Conectează gura cu creierul.

De multe ori, într-o ceartă, la nervi, se aruncă cu vorbe extreme. Nu te coborî la acel nivel. Rămâi calm, nu te agita și abține-te, pe cât posibil, să arunci cu vorbe aiurea. Nu țipa. Asigură-te că gândești tot ceea ce spui, și oferă explicații simple ca să înțeleagă chiar și cineva care are IQ mediu. Gândește-te, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar oamenii când sunt nervoși au IQ-ul mai mic. Uite și sfaturi despre cum să transformi o relație din cuvinte.

Apreciază-ți partenera.

Una din cele mai faine metode de a manipula o femeie este să îi răspunzi cu vorbe bune, dulci. Să o apreciezi, de exemplu dacă te ceartă că ești leneș să o apreciezi că e muncitoare. Uneori, extremele se atrag și e bine să răspunzi cu faptul că ea are o trăsătură pozitivă opusă.

Lasă-ți orgoliul deoparte (aparent).

Măcar pentru o clipă, lasă-o să aibă impresia că îți calcă pe orgoliu. Nu veni cu argumente, cedează, dar fără să lași garda jos. Nu pleca, lasă-o să spună tot ce are de spus, dar nu te certa cu ea, lasă-o să se certe singură, dar cu tine atent la ea, dacă pot să spun așa.

Acum, poate că nu toate sfaturile astea de manipulare a unei femei într-o ceartă ți se potrivesc. E clar că totul depinde de motivul pentru care vă certați, cât și de faptul că ea este cea care inițiază cearta. Te invit să citești și articolul – ne certăm des, cum salvez relația. Sigur o să te ajute.

Sigur că ai și tu alte argumente de adus în discuție. Sunt bucuros să le primesc. Spune-mi ce idei ai, chiar și contra (că n-o să mă cert cu tine) în rubrica de comentarii de mai jos.

Spor la împăcări!

4 comentarii la „Cum manipulezi o femeie și întorci cearta în favoarea ta”

 1. Te salut. Pe scurt vreau sa expun un pic contextul pentru a-ti face o idee. Marți, săptămâna trecută, ne-am cunoscut pe un site de matrimoniale. In ziua aia s-a nimerit ca niciunul dintre noi sa nu lucreze. Vorbit împreună non-stop, ignorat orice telefon, mesaje, mâncare, baie, de la 11 la 18.30, cand am convenit sa iesim la o plimbare in oras. Ne-am plimbat pana la 20, si inca încă vreo două ore si jumătate,  pana la 22.30, am stat în mașină. Ea ,o tipa super mișto, zăpăcita,  am ras ca proștii. Mișto conexiunea!  Ajunsi acasa, am mai vorbit vreo 3 ore pe telefon, deși ne trezeam la 6 dimineata. Au urmat încă 3 zile de vorbit foarte mult prin mesaje, inclusiv de la munca. Nu cred ca trecea o ora fără să ne spunem sau povestim ceva. Seara, de la 17, iar stat pana tarziu in noapte. Sâmbătă dimineta convenim sa ne vedem. Ne întâlnim la 13.45 si ne plimbam de nebuni pana la 20, pt ca ne place sa mergem pe jos. De la 20 la 00.00 noaptea stat în mașină, sărutat,  ras, distractie,  mancat,  mângâiat, dar fără intimități. Am avut toate semnalele posibile,  si nu sunt idiot, ca tipa ma place si ma divinizeaza. Ba chiar mi-a zis ca se mandreste cu mine în oras, ar stârni invidii. Deci, iti jur ca n-am intalnit o tipa mai faina,  si am avut câteva relații.  Super vibe mi-a transmis. De altfel,  a părut si răbdătoare sau înțelegătoare,  pt ca la primul sarut ne-am cam grăbit si nu a ieșit cum trebuie,  si din cauza poziției din masina.  Încet încet am început să ne acomodam si sa iasa fain. Practic nu ne venea să ne despărțim.  Ne-am luat rămas bun cu greu la 00.12, apoi ne-am scris  iar pe telefon imediat cum am ajuns acasă, pana la unu noaptea. Ce sa mai spun, tipa e super crazy, a facut piruete în plină stradă în centrul orașului, îmbrățișari pe unde apucam,  stat imbarligati pe banca,  ce sa mai zic…  ca doi adolescenți eram. Si noi avem 42 de ani.  Mi-a plăcut mult mult.  Eu am umor,  dar nu sunt asa zăpăcit.  Ideea e ca a doua zi, duminică, nu a mai sinchisit să îmi spună bună dimineata. I-am spus eu pe la 12. Am vorbit jumătate de oră. Pe la 14  ii trimit niste pupici virtuali,  raspunde înapoi la fel,  ma pupa, și imi spune că urmează să plece la ai ei. Pana seara nu mi-a scris deloc, în condițiile in care o facea non stop.  O întreb pe la 19.30 ce face , la care raspunde ca e bine, acasa,  a venit o prietena si vorbesc.  Pe la 21.30 da mesaj sa spuna că e in pătuț, însoțit de emoji din ala timid. Ok, si eu la fel, zic. O întreb cum s-a relaxat, la care ea zice ca a fost ok ziua, apoi ma intreaba la randul ei cum am petrecut. Neinspirat, ii zic fix asa… păi ce, tu mi-ai spus cum ai petrecut? Însoțit de emoji haiosi. Nicidecum de pe un ton serios. Deci a fost in spirit de gluma, asa cum am glumit 5 zile si nimeni nu s-a supărat sau nu a înțeles greșit. Ei, de data asta… i s-a părut că nu glumesc si ca ma oftic. Cică s-a simțit că la grădiniță. Am incercat s-o conving ca am glumit dar fără succes.  M-a rugat s-o las cum a picat si m-a asigurat că nu s-a supărat. Ideea e ca nu ne-am mai urat noapte bună. Am simtit ca nu i-a convenit.  De fapt a si spus că nu i-a sunat bine raspunsul meu. Si de ce i-am răspuns la o întrebare cu alta intrebare,  cand m-a întrebat cum am petrecut.  Cică, nu o sa te mai întreb lucruri de genul… Dimineata,  în zori , am salutat-o eu si am întrebat-o cum a dormit.  Ne-am urat spor si o zi frumoasa.  I-am trimis acel hug de final, dar mi-a răspuns fara emoji, fara pupic, nimic, în condițiile in care toata ziua ma coplesea cu pupici. Deci, de ieri, adică luni, de la 8, nu i-am mai scris si nu mi-a scris.  Ma tot consum pe aici si nu stiu ce sa fac.  Pare supărată,  deși a spus că nu. Crezi ca trebuie să mai aștepte să îi treacă sau sa o intreb ca face?

  Răspunde
  • Salut! Super poveste, mersi pentru toate detaliile. Acum să îți zic ce cred: tipele care folosesc aplicații de dating sau matrimoniale, în mare parte, nu sunt în căutarea unei relații serioase. Ele urmăresc să se distreze, cel mai probabil poate au trecut printr-o despărțire și vor să se răzbune pe fostul sau să iasă cu altul ca să uite de el. Una peste alta, eu nu cred că ai făcut sau zis ceva greșit, judecând strict după ce mi-ai scris aici. Eu cred că ea de la bun început nu era în căutare de o relație, și acum folosește orice prilej să îți transmită asta. Ar fi fost mișto dacă o spunea direct în față dar poate nu vrea să se supere, căci tipele mai au și chestia asta: nu vor să le purtăm pică, unele au avut experiențe nasoale cu bărbații și le e frică, în fine, diferite motive.

   Din câte înțeleg, ea și-a dat seama că ar putea ajunge undeva legătura voastră și, cum nu vrea sau nu e pregătită pentru o astfel de legătură, s-a distanțat. Te-a pus pe plan secundar, chiar și o prietenă care vine la ea este mai importantă decât o discuție cu tine. Asta denotă că nu vrea relație și chiar dacă nu o întrebai tu ce ai zis de s-a ofticat, tot te-ar fi ținut la distanță.

   Eu zic să o mai lași câteva zile. Nu îi scrie și nu îi da niciun like din proprie inițiativă. Așteaptă să vedem dacă va scrie ea prima. Dacă trec 3-4 zile și nu scrie nimic, atunci poți pur și simplu să mai încerci o discuție să o întrebi ce mai face și dacă e bine. Întreabă-o la modul că îi porți de grijă, că dacă are nevoie de ceva ești acolo pentru ea. Dacă într-adevăr are nevoie de ceva și o poți ajuta, îți va spune. Dar dacă te tratează tot rece și fără emoji și nu-și dă interesul, atunci urează-i o zi sau seară frumoasă cu smiley simplu (fără hug sau altceva). Și împacă-te cu ideea că nu și-a dorit decât o aventură scurtă și că nu e potrivită să îți pierzi timpul cu ea.

   Ai grijă să nu te atașezi prea tare de la început, orice ar fi. Ține-te tare, femeia potrivită va fi mereu sinceră cu tine și nu va avea ceva de ascuns 🙂 Așa îți vei da seama când o vei găsi!

   Răspunde
   • Merci pentru sfaturi. Ai dreptate in ce spui, dar am si eu mici filtre. Stiu cum stau lucrurile pe astfel de site-uri/aplicatii. Mi-am zis ca poate 1% sunt si femei in regula, iar cu putina sansa ne putem intalni. Totusi, de ce sa aburesti un om sincer, ca iti doresti ceva serios, ca nu te incurci cu oricine, ca tu cauti o poveste de iubire?!? Wtf. Am omis sa spun ca tipa e divortata oficial de 3 ani si locuieste singura. De atunci a mai avut niste incercari de relatie, dar toti au fost superficiali, chipurile. Cat priveste intalnirile, imi spunea pe drum, ca e bine ca data viitoare sa stabilim mai din timp ora de intalnire, ca se ia cu altele prin casa si uita. Si inca o mica treaba, sa intelegi cu cine am de a face 🙂 .In copilarie, a practicat vreo 2 ani karate si gimnastica, pana la vreo 12 ani, sau cam asa, cand s-a operat de apendicita. Imi povestea cum a luat la pumni si palme vreo trei barbati, in autobuz, care s-au agatat de fostul sot – omul fiind un pic ametit im urma unui party. Iar ca sa nu se incaiere barbatii intre ei, a intervenit ea, lupatatoarea. A urcat un picior pe banca de alaturi si s-a repezit asupra unui dintre ei impartind pumni in stanga si in dreapta. Privirea ii strafulgera si oamenii s-au speriat, crezand ca e nebuna, iar cu nebunii nu te pui. Nu e batausa, dar e fire bataiosa daca cineva se ia de apropiati sau de ea, luptand pana la sange daca e nevoie. Am citat aproximativ din memorie ce mi-a povestit. In rest, foarte feminina si sexy, nu e vreo reincarnare a Xenei nicidecum. Plina de contradictii femeia asta. Sincera, deschisa, zgomotoasa, copilaroasa, foarte joviala (glumeste 80% din timp) si prietenoasa, sexy, intretinuta la sala. Pe de alta parte… cam suparacioasa, din ce vad, baietoasa, luptatoare la propriu, nu are cea mai buna relatie cu parintii. Observ acum. in timp ce iti scriu, ca a sters si numarul meu din telefon. Nu ii mai vad poza de profi la whatsapp si nici ultima accesare. Nu situ daca m-a si blocat. Nu am incercat sa ii scriu. Facebook nu are.

    Răspunde
    • Se pare ca nu sunt blocat, deoarece observ cand apare in online. Mai exista posibilitatea sa fi modificat setarile de confidentialitate astfel incat sa nu vada nimeni poza de profil si ultima accesare. Desi nu prea cred, avand in vedere ca le-a avut mereu de cand am cunoscut-o.

     Răspunde

Lasă un comentariu