page title icon Cum manipulezi o femeie și întorci cearta în favoarea ta

V-ați certat și ai de suferit? Scapă de povara asta. Fiecare dintre noi poate fi un bun manipulator. Așa că uite cum manipulezi o femeie ca să întorci cearta în favoarea ta.

Scapă basma curată! Despre asta-i vorba. Căci, de multe ori, parcă atunci când un cuplu se ceartă, la final bărbatul iese vinovat. Iar eu vin acum și mă întreb „De ce?”, când se poate să fie invers?

Indiferent care e motivul pentru care vă certați, dacă ești nevinovat, atunci tehnicile astea sigur vor funcționa. Însă, dacă ești vinovat și te simți cu musca pe căciulă, e posibil să nu ai șanse să manipulezi. Chiar mai rău să faci, dacă încerci. Așa că ține cont de asta, în prima fază: să nu fii tu cel vinovat.

Psihologia femeii: cum gândește o femeie într-o ceartă

Hai să facem în prima fază o incursiune în mintea femeii, să vedem ce gândește atunci când te ceartă. Poate porni din motive mărunte, aș putea spune, mai ales dacă este prost dispusă în ziua respectivă. Iată câteva dintre cele cunoscute mie:

 • mi-ai făcut observație că îmi cumpăr haine,
 • ești prea leneș,
 • ești prea zgârcit (zgârcenia în relație e nasoală),
 • nu mă ajuți cu treburile prin casă,
 • ai călcat pe unde am dat cu mopul,
 • nu te îmbraci la fel (de elegant) ca mine,
 • eu vorbesc serios și tu glumești,
 • ți-ai lăsat hainele întinse în living,
 • am pierdut, ceva, orice, din cauza ta,
 • bla bla bla.

Cum ajunge femeia la ceartă

Și de aici începe să ridice tonul, să apară argumentele și să se ia de tine pentru că pur și simplu. Posibil ca unele dintre argumente să nu aibă sens sau altele să se lege de situații din trecut pe care le-ai remediat (sau nu). Atunci când ea a găsit un motiv de ceartă, îți așteaptă reacția. Însă, dacă apelezi la cele mai populare două reacții, nu e bine în niciuna dintre ele:

 • să îți ceri scuze și să spui umil că nu mai faci – denotă că ești ușor imatur, că ești slab de înger și supus, prin urmare ea poate să te manipuleze după bunul plac.
 • să aduci și tu argumente în favoarea ta, să ridici tonul și să intri în ceartă – mai mult pui paie pe foc, răspunzi cu aceeași monedă și riști să o enervezi mai tare. Atunci nu mai devine rațională și e posibil să vă certați degeaba, să vă aruncați cuvinte de ocară doar „la nervi”, fără să conectați creierul cu gura. Crede-mă, nu ai vrea să (mai) fii aici.

Pentru o femeie, o ceartă este o ocazie de a spune tot ce are pe suflet. Și, chiar dacă pornește de la ceva mărunt (faptul că ai lăsat hainele în sufragerie), poate ajunge la ceva mai mare (faptul că ești leneș deseori) și apoi la ceva și mai mare (că îi rănești sentimentele pentru că ea muncește pentru casa în care stați și ție nu-ți pasă), și apoi la ceva și mai și mai mare (că, vezi Doamne, nu-ți pasă de fapt de ea, o batjocorești și nu o mai iubești).

Ai observat ce traseu ciudat? De la a-ți lăsa hainele în sufragerie la faptul că nu o mai iubești? Iisuse…

Așa că, metoda cea mai bună de a manipula o femeie într-o ceartă este să… nu te cerți cu ea. Dar sfaturile abia aici încep.

Cum să manipulezi o femeie într-o ceartă

Joacă după regulile ei.

Dacă ea spune că nu e bine să lași hainele de izbeliște, îi spui că are dreptate. Dacă ea spune că avea nevoie de pantofii ce și-i i-a cumpărat (deși mai are alte perechi), îi spui că e o decizie bună și, din nou, că are dreptate. Cu alte cuvinte, orice motiv de ceartă ar isca, atât timp cât este unul mărunt și nu ești direct vinovat, dă-i dreptate. Dar oprește-te la dreptate, nu continua cu o prostie de genul „Nu mi-am dat seama” sau „O să mă schimb”, pentru că amândoi știți că nu e adevărat.

Nu o ignora.

Nu ridica și tu tonul, rămâi calm și privește-o în ochi. Pune pauză la ceea ce făceai (sau dă TV-ul pe sonor mic), ca să nu pară că o ignori. Femeile se enervează la culme când le ignori și apreciază când le dai atenție.

Nu fii prea sincer și nici prea direct.

Dacă ea se ia de tine pentru că ești leneș, să nu îi răspunzi cu o trăsătură care nu îți place la ea. Dimpotrivă, confirmă-i că ești așa uneori, pentru că ești prins și tu cu treburile tale și ai propriile griji. Asta e o posibilă variantă de răspuns tip bumerang: agreezi ce spune ea și justifici cu un lucru care o va face să lase garda jos.

Dacă recurgi la amintiri, alege-le pe cele plăcute.

Scopul tău va fi ca la finalul certei să vă împăcați și să zâmbiți. Nu să plângă cineva dintre voi, nici să nu mai vorbiți o perioadă sau să trântiți uși. Așa că, poți face apel la o amintire plăcute dacă se potrivește în context: „Da, mi-am aruncat hainele pentru că mi-a adus aminte de momentul când am aruncat hainele de pe noi la hotelul de la mare”.

Oferă soluții la problema menționată de ea.

Dacă mergem pe exemplul cu lenea, atunci propune tu soluții în context, care să o facă să renunțe la ceartă. Arată-i că ai înțeles ideea destul de repede și că ești deja în căutarea unei rezolvări. De exemplu, poate ți-ai lăsat hainele în sufragerie pentru că te-ai grăbit că aveai nevoie la toaletă și apoi ai uitat. Sau ți-a sunat telefonul, sau scaunul de haine din dormitor era ocupat. Găsește repede cauza și taie-o de la rădăcini.

Nu aduce contraargumente.

Acceptă faptul că, într-o ceartă, o femeie are dreptate chiar și atunci când n-are. E firesc și așa e în toate relațiile. Așa că nu o contrazice, nu veni cu motivele tale care sunt împotriva motivelor ei. Chiar dacă este pueril subiectul, ai grijă să nu faci din țânțar armăsar.

Nu menționa alte persoane.

De regulă, asta pune paie pe foc. De exemplu, „păi și Laurențiu e leneș și soția lui nu-l ceartă așa cum faci tu cu mine.” De unde crezi că asta îți va aduce o rezolvare? Nu, faci mai rău, pentru că faci comparații între voi și alții. O să se supere, crede-mă. Așa că, pentru siguranța ta, evită să menționezi alte persoane, pentru că în fond discuția e doar între voi doi.

Îmbrățișează-o.

Dacă cearta a fost ușoară, atunci la final se poate să accepte ușor împăcarea. Cel mai bine e să nu spui niciun cuvânt, nici măcar „îmi pare rău”, ci pur și simplu să o iei în brațe. O să se calmeze instant.

Conectează gura cu creierul.

De multe ori, într-o ceartă, la nervi, se aruncă cu vorbe extreme. Nu te coborî la acel nivel. Rămâi calm, nu te agita și abține-te, pe cât posibil, să arunci cu vorbe aiurea. Nu țipa. Asigură-te că gândești tot ceea ce spui, și oferă explicații simple ca să înțeleagă chiar și cineva care are IQ mediu. Gândește-te, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar oamenii când sunt nervoși au IQ-ul mai mic. Uite și sfaturi despre cum să transformi o relație din cuvinte.

Apreciază-ți partenera.

Una din cele mai faine metode de a manipula o femeie este să îi răspunzi cu vorbe bune, dulci. Să o apreciezi, de exemplu dacă te ceartă că ești leneș să o apreciezi că e muncitoare. Uneori, extremele se atrag și e bine să răspunzi cu faptul că ea are o trăsătură pozitivă opusă.

Lasă-ți orgoliul deoparte (aparent).

Măcar pentru o clipă, lasă-o să aibă impresia că îți calcă pe orgoliu. Nu veni cu argumente, cedează, dar fără să lași garda jos. Nu pleca, lasă-o să spună tot ce are de spus, dar nu te certa cu ea, lasă-o să se certe singură, dar cu tine atent la ea, dacă pot să spun așa.

Acum, poate că nu toate sfaturile astea de manipulare a unei femei într-o ceartă ți se potrivesc. E clar că totul depinde de motivul pentru care vă certați, cât și de faptul că ea este cea care inițiază cearta. Te invit să citești și articolul – ne certăm des, cum salvez relația. Sigur o să te ajute.

Sigur că ai și tu alte argumente de adus în discuție. Sunt bucuros să le primesc. Spune-mi ce idei ai, chiar și contra (că n-o să mă cert cu tine) în rubrica de comentarii de mai jos.

Spor la împăcări!

Lasă un comentariu