page title icon Am reușit să-mi controlez ejacularea precoce. Cum să scapi și tu de griji

Atunci când îți dai drumul prea repede, parcă lumea ta s-a terminat. Ai impresia că o să te judece femeia din pat, că o să afle toată lumea. Iată ce sfaturi pentru control ejaculare precoce am pentru tine.

Dragul meu, nu e capăt de lume. Când vine vorba de ejacularea prematură, majoritatea bărbaților se confruntă cu asta măcar o dată-n viață. Și ghici ce: în peste 90% din cazuri, nu e vorba de o problemă fizică sau medicală. E vorba de emoție. De anxietate. De presiunea pe care o pui pe tine însuți și dorința să mai vrea să facă sex cu tine, să-ți spună că ești bun la pat.

Pentru că unele femei ating greu orgasmul, altele pur și simplu nu-s compatibile cu puțulica ta. Așa că nu trebuie să te sperii dacă-ți dai drumul repede, o dată sau de mai multe ori. De-asta am pregătit pentru tine un articol ceva mai amplu de data asta, ca să-ți zic cum am reușit eu să-mi controlez ejacularea și să rezist, chiar și după vârsta de 40 de ani, în medie 20-30 de minute în pat.

Un scurt ghid despre control ejaculare precoce

De ce ejaculezi prea repede?

Așa cum am zis mai sus, poate fi vorba de frică, emoție, stress, oboseală. Poate fi de presiunea pe care o pui pe tine. Sau poate tu consumi droguri, alcool, țigări în abundență. Asta clar ți-ar afecta ejacularea. Poate ai stimă de sine scăzută sau ești anxios, ai depresie sau ești foarte obosit. Sunt cauze veridice.

Oricum, să știi că bărbații în general funcționează pe repede-înainte când vine vorba de ejaculare. Cei mai mulți dintre noi, încă de mici, ne masturbam cu părinții acasă. Ce să mai, e adevărat, n-ai cum să mă contrazici. Sau găseam o portiță când părinții mergeau la cumpărături, scoteam revista porno a lui tata și o frecam cât de repede puteam, ca să avem timp să „curățăm” după noi și să nu fim prinși.

De fapt, hai să mergem și mai în vechime: oamenii peșterilor făceau sex atât de repede, fie că le era frig, fie că le era teamă să nu fie prinși de alți oameni sau de animale. Pericolele pândeau la fiecare pas. Și nu aveai timp să aprinzi o lumânare și să faci o atmosferă feng shui, mă-nțelegi. Așa că, sexul se făcea pe repede înainte și cel mai probabil la fel și masturbarea.

Așa că nu mai te victimiza atâta când ejaculezi prea repede. E normal și va fi mereu normal.

Ce înseamnă prea repede? Poate fi vorba de 1 minut. Pentru alții, poate fi vorba de 2 minute sau de mai puțin de 5 minute. Adică suficient cât femeia să nu simtă nimic, abia să se umezeasă și ea.

Deci, care e ideea? 5 minute e bine, însă trebuie să te înveți să îți controlezi ejacularea ca să simtă și gagică-ta ceva. Pentru că, la ea, orgasmul ajunge mai greu. Așa că iată ce sfaturi am pentru tine mai departe.

Control ejaculare precoce – mai exact ce înseamnă

E vorba despre a fi capabil să te abții atunci când îți vine să ejaculezi. Cu alte cuvinte, înainte să-ți dai drumul, să faci ceva ce te ajută să întârzii ejacularea.

Pentru că știm cu toții că ejacularea este finalul actului sexual pentru un bărbat. Și atunci penisul revine la normal până se acumulează din nou sperma în testicule și e din nou gata de acțiune.

Dar dacă vrei să prelungești actul sexual ai nevoie de control ejaculare precoce destul de bun. Să știi ce să faci să ți-o întârzii.

Oricum, nu stă nimeni să numere minutele unei partide reușite de sex. Totul ține de cât de repede îți aduci partenera la primul orgasm. Apoi, cu autocontrol, reușești să o aduci și la al doilea. Și tot așa. Doar astfel te va ține minte drept cel mai bun la pat.

Așa că ai nevoie de control ejaculare precoce fie că te ține în mod normal 1-2 minute, fie că te ține 20-30 de minute. Tot ce contează e să nu apară ejacularea din senin, să te ia prin surprindere și să îți fie teamă să mai faci sex fără prezervativ pentru că nu te poți controla și riști să creezi alte probleme.

Controlul ejaculării premature înseamnă să simți când ești pe cale să-ți dai drumul și să faci ceva ca să amâni ejacularea.

Pentru unii bărbați, treburile astea sunt înnăscute, parcă le știu fără să le gândească; pentru alții, sunt informații noi. Așa că eu cred că te ajută sfaturile astea, indiferent în ce categorie te afli.

Exerciții de întârziere a ejaculării

Respirația

Stai 2 minute înainte de a face sex și respiră adânc de 3 ori. Apoi, a patra oară, inspiră și ține aerul în piept 9 secunde. Repetă procesul de 3 ori.

Apoi, spală-te pe față și la încheieturile mâinilor cu apă rece. Asta îți va regla tensiunea arterială și funcțiile corpului. Sau, mai simplu spus, te va calma, pentru că mulți bărbați au tendința să fie agitați înainte de sex și să le bată inima cu putere. Asta pentru că, e normal, avem și noi emoții când vedem o p***ă.

Pont legat de respirație: atunci când simți că îți vine să ejaculezi, ține-ți respirația. Menține aer în piept cel puțin 9 secunde, așa cum am zis mai sus. O să vezi că are efect.

Află mai multe despre acest subiect în articolul cu respirația și ejacularea precoce. O să te ajute, e ca o gură de aer proaspăt.

Viteza penetrării

Exercițiul de respirație pentru control ejaculare precoce să știi că e valabil și în timpul actului sexual. Când începi să o penetrezi, fă-o încet. Menține ritmul încet pentru că și pe ea o doare la început, până nu e complet „lubrifiată” și „deschisă”. În timp observi că vaginul ei începe să fie mai larg decât la început, semn că „te-a primit” cu totul. În acest moment, poți crește ușor ritmul penetrării.

Controlează-ți respirația în tot acest timp și găsește-ți liniștea interioară și când faci sex. Uite un pont: respiră la ceafa ei, mai ales dacă o penetrezi pe la spate. Respiră încet în urechea ei și mușcă-i încet lobul urechii. Le înnebunește pe femei când faci asta.

Oricum, revenind la penetrare, crește ritmul când simți că se apropie și ea de orgasm. Dacă e să ajungeți amândoi în același timp, e un lucru bun și chiar romantic. Dacă e să ajungă ea prima, e un punct câștigat pentru tine, mai ales că apoi revii la penetrare lentă și posibil să o aduci chiar la al doilea orgasm până să ejaculezi.

Poziția: fii tu deasupra

Atunci când lucrezi încă la controlul ejaculării precoce, adoptă o poziție în care tu ai controlul asupra mișcărilor. Așa că fii tu deasupra și preferabil față în față cu ea. Nu începe din prima cu poziții mai perverse de timp capră sau ea deasupra, atunci e posibil ca actul sexual să fie compromis, mai ales dacă o lași pe ea să facă mișcările.

Controlează tu actul sexual prin mișcările proprii și începe cu o poziție clasică, măcar până o aduci pe ea la primul orgasm.

În timp ce faci asta, nu uita de exercițiul de respirație de mai devreme.

Mușchii pelvieni și Kegel

Între anus și penis se află mușchii pelvieni. Atunci când simți nevoia de a ejacula, încordează-ți mușchii ăia sau dacă poți apasă cu mâna tare acolo. Exercițiile Kegel se referă la încordarea repetată a acelor mușchi. E un exercițiu bun și pentru femei.

De fapt, e același lucru cu senzația aia pe care o ai când îți vine să te piși rău de tot și te încordezi să te abții. Sau, atunci când pui pișarea pe pauză.

Exercițiile Kegel au efect dacă le practici zilnic, adică dacă încordezi de 20-30 de ori pe zi mușchii pelvieni. Îi încordezi și ții așa 3 secunde. Ajută la control ejaculare precoce mai mult decât crezi, răbdare să ai să nu uiți să-ți faci exercițiile.

Am scris mai multe pe subiect în articolele despre exerciții fizice pentru creșterea potenței și legătura dintre mușchii pelvieni și ejacularea precoce.

Ejacularea prematură și masturbarea

Toată lumea se masturbează, asta nu-i un lucru rău, însă problema e cum o faci. Pentru că dacă o faci repede, ca atunci când erai mic să nu te prindă maică-ta, atunci îți obișnuiești penisul să scuipe repede. Pe când, dacă o faci cu răbdare, lent și aplici și exercițiile Kegel când te masturbezi, e clar că-ți obișnuiești penisul să se abțină și să stea cât mai mult timp tare.

Dacă locuiești singur, profită de timpul pe care îl ai ca să-ți îmbunătățești ejacularea. Eu mai fac asta uneori, chit că stau cu nevastă-mea și copilul, dar mă închid în birou și zic că am de lucru.

Masturbarea mai afectează timpul de ejaculare dacă o faci prea des. Adică mai mult de o dată pe zi. Dacă o faci la 2-3 zile, e perfect.

După cum vezi, e adevărată zicala: „spune-mi cum te masturbezi ca să-ți spun cum f**i”.

Bine, am inventat-o eu acum, nu e o zicală pe care o găsești în altă parte.

Așa că masturbează-te corect și lent, nu rapid și ca disperatul. Oricum, o să mai scriu despre asta, aici sunt mai multe de spus.

Ai nevoie de inspirație? Uite aici o listă de site-uri pentru adulți care să-ți dea un imbold. E un start bun.

Control ejaculare precoce prin gânduri și auto-sugestie

Hai că ne apropiem de final. Mai am câte ceva să-ți zic.

Atunci când îți vine să ejaculezi, gândește-te la ceva nașpa. Știu că sună ciudat și mai ales urât pentru parteneră, dar dacă te concentrezi efectiv pe ceea ce faci, adică voi doi dezbrăcați și transpirați, țipetele ei, pielea ei și alte alea, e clar că ejacularea e iminentă.

Dar dacă te gândești la o babă, la probleme de muncă, la șeful tău, la un film horror sau mai știu eu ce alte drăcii d-astea non-sexuale, atunci creierul tău transmite semnale penisului că e momentul să se lase. Iar soldățeii spermei se retrag. Doar că penisul e atât de excitat încât nu se va lăsa, așa că nu-ți face griji de asta. Doar vei continua actul sexual și ai dat „snooze” ejaculării.

Pentru mai multe exerciții de control al ejaculării, citește articolul cu exerciții ejaculare precoce și n-o să fii dezamăgit dacă le pui în practică.

Ce să faci dacă nu merge nimic

Apelează la un alt ajutor.

  • Plante afrodisiace – am scris despre ele și sunt bune pentru sex. Doar că efectul e pe termen lung, să știi.
  • Sport și exerciții outdoor – un stil de viață sănătos te va ajuta să îți îmbunătățești funcțiile cardiace, implicit viața sexuală.
  • Pastile pentru potență sau suplimente pentru potență – despre toate astea am scris, eu sunt consumator fidel. Asta dacă vrei rezultate rapide și nu ai răbdare măcar o lună, după ce mergi pe chestii naturale. Uite aici o listă cu cele mai bune pastile pentru potență, în opinia mea.
  • Mergi la un doctor dacă nimic din toate astea nu funcționează. Sper să nu fie cazul, asta e soluția extremă dacă chiar ești îngrijorat că ai avea disfuncții erectile.

Nu știu în cazul tău care e problema, nu te cunosc personal și nici nu sunt doctor. Dar am dat în tine cu tot ce am putut, ca sfaturi despre control ejaculare precoce.

Sigur că mai găsești pe net și alte sfaturi faine, sau poate tot pe astea reluate. De exemplu, mai poți citi pe tema asta și în articolul meu separat despre sfaturi pentru potență masculină. Ideea e să faci ceva pentru tine și să nu stai să îți plângi de milă că te termini repede.

Trebuie să menționez acum, la final, că m-am inspirat în realizarea acestui articol și dintr-un ghid scris de băieții de la uPotent care e foarte mișto și-l găsești aici: ghid complet pentru a scăpa de ejacularea precoce. Merită citit, crede-mă, e altceva decât ce găsești pe toate site-urile.

Lasă un comentariu