page title icon Conflictul în cuplu. Primele semne și cum îl eviți

Certurile pot fi bune în economia unei relații. Asta dacă se finalizează cu o împăcare pe măsură. Însă, atunci când te simți de parcă trăiești doar ca să te cerți, e nevoie de o schimbare în viața de cuplu.

În primul rând trebuie să îți dai seama de unde provine tensiunea dintre voi. S-au acumulat frustrări și aveți reproșuri pe care abia așteptați să le aruncați asupra celuilalt?

Sau, poate sunteți geloși. Ori vă enervează că nivelul de implicare în relație e diferit. Că tu faci mai multă treabă decât face ea, sau că tu ieși prea des cu prietenii și ea nu-și mai vede capul de probleme.

Oricum ar fi, eu zic că soluția constă în prevenție. Dacă îți dai seama că urmează un conflict, poți să-l atenuezi.

Comunicarea în cuplu

Comunicarea într-o relație e totul.

Chiar dacă îți vine greu la început, trebuie să vezi în cel de lângă tine atât un prieten cât și un amant. Abia apoi un partener de viață.

De ce zic asta?

Pentru a fi cât mai destins în preajma lui. Cât mai detașat, liber să-i vorbești despre ceea ce te deranjează. Apoi, să poți fi cât de nebun vrei tu. Și, desigur, înainte de a scoate ceva pe gură să îți dai seama că dacă spui o prostie s-ar putea să rănești niște sentimente.

Da, comunicarea e foarte importantă.

Dar doar atunci când e constructivă.

Îi poți reproșa lucruri, dar fără a jigni. Fără a o face să se simtă prost. Trebuie să ai tact și să o duci pe ea către concluzia la care ai vrut să ajungi de la bun început.

Iar ea trebuie să procedeze la fel cu tine.

Nu te joci de-a manipularea. Deși, dacă vrei să obții compromisul care să vă facă pe amândoi fericiți este bine să o manipulezi dar și să te lași manipulat.

Cât de des faceți sex?

Fericirea în cuplu înseamnă sex de calitate.

Dacă moare pasiunea, apare conflictul.

Lipsa sexului duce către frustrări. Și stai liniștit că nu mă refer doar la bărbați. Și femeile care strâng tensiune sexuală ajung să-și verse furia din orice nimic.

Așa că, ia-ți femeia de mână și du-o în dormitor. Dezbrac-o și fă-ți de cap cu ea. În cel mai intens și nebun mod posibil. În așa fel încât, atunci când terminați, să aveți o grimasă pe față de care nu puteți scăpa. Să vă uitați unul la altul și să vă apuce iar cheful.

Genul ăla de sex. Pentru că doar atunci orice ceartă o să pară o prostie. Dragostea e ținută în viață de pasiune și de dorință. De fantezii împărtășite prin suspine și gemete.

Cum îți dai seama că urmează un conflict?

Conflictul în cuplu poate fi evitat dacă îți dai seama că urmează o ceartă.

Cum faci asta?

Păi nu-i chiar așa greu.

Ce, nu îți dai seama că e iritată? Că îți răspunde în doi peri și că e aproape să să ia de tine din orice prostie.

O vezi rigidă, că nu are chef de nimic și parcă doar așteaptă ceva să-i declanșeze nebunia.

Dacă o vezi că fierbe în ea, dă-i pace. Nu o întărâta. Las-o să-și revină, cântă-i în strună. Încearcă o mică glumiță, fă un gest drăguț. Vezi dacă o poți scoate din starea ei.

Dacă orice ai face ea o ține pe a ei, stai pe tușă. Răbdarea îți va fi răsplătită.

Cum eviți conflictul pentru o relație fericită

Ți-am zis. Fi atent la ce îți transmite chiar și atunci când nu îți vorbește. Conflictul nu apare din senin.

Dacă ți se pare nervoasă, nu te apuca să-i reproșezi tu lucruri. Că așa începe o ceartă care putea fi evitată.

Amintește-ți mereu de lucrurile care vă făceau fericiți. Găsește întotdeauna lucruri mărunte prin care să-i spui că încă ești bărbatul de care s-a îndrăgostit. Fii amuzant când trebuie și serios atunci când are nevoie de suportul tău.

Nu te feri să faci gesturi romantice dar nici să o domini în momentele potrivite. Din nou, folosește sexul pentru a alunga tensiunea acumulată. Apropo de asta, nu te feri să iei pastile de potență la nevoie.

Ascult-o atunci când are nevoie de un prieten. Oferă-i sfaturi și întreab-o dacă-i fericită. Nu cu tine, ci așa, în general. Trimite-i mesaje ziua, atunci când sunteți la serviciu. Fii un bun amant înainte de a fi un bun partener. Nu de alta dar ai nevoie să menții dorința și pasiunea la cote cât mai înalte.

Dacă reușești asta, conflictul în cuplu o să fie un simplu fleac pe care-l rezolvi cu un orgasm bun.

Lasă un comentariu