page title icon Ce înseamnă potența masculină?

Despre potența masculină am tot scris pe blog. Găsești tot felul de sfaturi nu doar de la mine. Sunt mulți alții care scriu, există cărți, tratate, studii de specialitate despre cum funcționează aparatul reproducător, despre cum să îmbunătățești performanța sexuală masculină sau despre cum să scapi de disfuncții erectile sau impotență.

Dar, mi-am dat seama astăzi, în timp ce-mi reciteam niște texte mai vechi, că nu am explicat niciodată ce înseamnă cu adevărat potența masculină. Un fel de, „de la ce a plecat totul”. Nu de alta dar consider că-i o treabă importantă. Dacă te apuci să citești, să te documentezi despre probleme cu potența, cu siguranță ai nevoie să știi și baza. Altfel, nu vei reuși să aplici corect sfaturile sau exercițiile pentru creșterea potenței masculine.

Așa că, astăzi scriu despre ce înseamnă potența la bărbați.

Ce este potența masculină

Potența masculină face parte dintre instinctele umane, cele care ne asigură viața fără să ne batem noi prea mult capul. Ne hrănim pentru a avea energie, însă organismul este cel care extrage substanțele nutritive. Luăm pastile când ne îmbolnăvim, dar organismul se apară prin sistemul imunitar. Și, desigur, respirăm pentru a putea trăi.

Similar, organismul uman se ocupă de reproducere. Pentru ca viața să aibă continuitate. Nu, nu este despre plăcere, ea este un simplu bonus, ceva care face din această reproducere un lucru pe care să îl dorim tot mai des în viața noastră.

Potența masculină este capacitatea înnăscută a organismului pentru reproducere.

Potența masculină înseamnă obținerea erecției pentru ca penetrarea partenerei să fie posibilă. Mai mult, potența este posibilitatea de a ejacula material seminal care conține spermatozoizi. Acești spermatozoizi vor fecunda un ovul și vor da o nouă viață. Practic, potența masculină conține material genetic bărbătesc, cel care urmează să se combine cu materialul genetic feminin. Un duo fără de care viața omenească nu ar fi posibilă.

Așadar, potența masculină e parte din spectacolul vieții. Dar, desigur, în mod mai puțin poetic și mult mai pragmatic, potența masculină se reduce la obținerea erecției și la menținerea ei pentru ca actul sexual să fie complet, în scopul strict al reproducerii.

Însemnătatea pe care o dăm noi actului sexual nu are nimic de a face cu instinctul organismului, acela de a se reproduce.

Problemele cu potența masculină și de ce apar

Așa cum ne place nouă, oamenilor, luăm fiecare lucru și îl complicăm. În mod concret, am văzut ce înseamnă potența masculină. Erecție pentru reproducere.

Dar, ce facem noi?

Păi, am transformat sexul în artă. Ba chiar l-am transformat și în meserie, în unele cazuri.

Pentru omul modern sexul înseamnă plăcere, moment de intimitate și iubirea în cuplu. Fără sex, nu se prea poate concepe o familie, o relație dintre doi parteneri.

Așa că, potența masculină nu este doar despre reproducere. Este despre satisfacerea partenerei, despre provocarea de orgasme și despre plăcerea reciprocă dată de momentele de intimitate.

În unele cazuri, potența masculină înseamnă cât mai multe cuceriri. Experiențe sexuale inedite, sex în 3, sex oral și multe, multe alte fantezii sexuale. Înseamnă stimă de sine, masturbare și plăcere dusă la extrem. O mare presiune pe penis, instrumentul pe care organismul îl scoate în bătaia directă a reproducerii.

De aici apar și problemele cu potența masculină. Masturbarea, fanteziile, presiunea psihologică, totul contribuie la dereglarea instinctului masculin de reproducere. Și, așa cum se întâmplă de obicei, intervine un dezechilibru în organismul uman. Prea mult înseamnă pierderea echilibrului. Și, în cazul nostru, o posibilitate de apariție a disfuncțiilor erectile.

Soluții pentru potența masculină

Dar, cum noi suntem sursa problemelor, tot noi ne-am dat peste cap să găsim soluții. Pentru că am dezechilibrat echilibrul, am învățat cum să antrenăm organismul pentru a îl restabili. Sau, altfel spus, pentru a crește performanțele sexuale în așa fel încât organismul și penisul să facă față tuturor experiențelor la care le expunem.

Disfuncțiile erectile pot fi tratate. Penisul poate fi antrenat pentru a ajunge mai repede la erecție, pentru a o menține fermă pentru mai mult timp și pentru ca bărbatul să poată avea control pe ejaculare. Da, există soluții, toate fiind bune pentru organism, un fel de leacuri băbești pentru potență.

În plus, pentru că impotența e o mare dramă pentru orice bărbat, am creat suplimente naturale care să susțină buna funcționare a aparatului reproducător. Suplimente din plante afrodiziace care să ajute potența masculină în mod natural. Și iată cum avem o mulțime de pastile pentru potență fără reacții adverse și care pot crește performanța sexuală, exact așa cum avem vitamine pentru sistemul imunitar sau suplimente naturale care pot preveni anumite afecțiuni de sănătate.

Nu-s eu mare specialist în domeniu. Nu-s nici doctor. Dar cred că am reușit să explic destul de bine și succint ce este mai exact potența masculină.

Despre restul, deja știm multe – probleme cu potența, soluții și pastile pentru bărbați. Oricum, poți da un search pe blog să vezi despre ce am mai povestit. Și, poți să lași și un comentariu dacă vrei, să ducem discuția mai departe pentru că sunt oricând multe altele de spus – de exemplu, mă gândesc că poate ar fi fost oportun să îți zic și despre testosteron și legăturile cu potența masculină. Dar, poate o să o fac separat, într-un alt articol.

Un comentariu la „Ce înseamnă potența masculină?”

  1. Salutare. Am gasit blogul tau folosind msn. Acesta este un articol foarte bine scris. Ma voi asigura ca il marcati si revin pentru a citi mai multe informatii utile. Multumesc pentru postare. Cu siguranta voi reveni.

    Răspunde

Lasă un comentariu