page title icon Prietenii sau relația: ce pui pe primul plan sau cum să împaci și capra și varza

Cum te împarți între prieteni și relație? Chiar dacă pare destul de aiurea de înțeles, de multe ori, dilema duce fie către certuri între prieteni, fie la terminarea relației.

Când ai o relație e fain. Mai ales dacă ți-ai dorit ceva stabil, o fată cu care să te mai liniștești și tu după o adolescență mai agitată. Ăsta a fost cazul meu când, după ce am tot copilărit am simțit nevoia să-mi găsesc și eu pe cineva cu care să-mi văd liniștit de viață.

Problema e că, atunci când ai o fată de care îți pasă și de care nu vrei să scapi rapid, nu prea îți mai rămâne timp și de alte lucruri. În relații trebuie să te implici și să faci sacrificii. Să mai lași de la tine și să mai treci și peste orgoliu. Vorba aia, o faci cu prietenii, de ce nu ai face la fel și cu femeia cu care împarți patul?

Apropo, dacă ai înșelat, află cum să o recucerești rapid.

Deci, aviz amatorilor de aventuri, relațiile sunt altceva. Fix de asta nu trebuie forțate. Dragoste cu forța nu iese oricât ai încerca.

Hai să revin că iar încep să vorbesc pe lângă subiect.

Când am cunoscut-o pe nevastă-mea am avut o problemă cu tovarășii mei. Îmi tot reproșau că uit de ei, că nu mai ies la fel de des, că-s ținut sub papuc. Știi tu, chestii ca între băieți.

Cum am împăcat și capra și varza?

Prieteni sau amici

E normal ca băieții să se tachineze. Îmi aduc aminte că atunci când eram mai mici făceam mișto la greu între noi. O facem și acum când ne întâlnim. Până la urmă, dacă nu ai umor, nu ai nici prieteni.

La rândul meu am făcut mișto de prietenii mei atunci când stăteau mai mult timp cu vreo fată. Dar, dacă lucrurile deveneau serioase, o lăsam mai moale. Adică mă gândeam și la liniștea lor. Prietenii adevărați își doresc binele, nu se sapă pe la spate.

Oricum, când au început tachinările, am tăcut. Am râs cu ei și mi-am jucat rolul. E ca un fel de botez pe care ți-l iei atunci când te așezi și tu la casa ta.

Dacă prietenii tăi sunt altfel și iau treaba prea în serios, cam trebuie să te întrebi dacă-s cu adevărat prieteni sau doar amici. Crede-mă e o mare diferență între ce înseamnă una și ce înseamnă alta.

Vezi și poate face zgârcenia în relație.

Ce să vorbești cu prietenii când îți zic că ești sub papuc

Când mi-au zis mie asta, am râs. Ba chiar am intrat în joc și am făcut și eu mișto de mine.

Până când, la o discuție ceva mai serioasă și mai încinsă m-am enervat. Și le-am zis cum stau lucrurile. Trebuia să mergem la un chef prin cartier și mai pe ultima sută de metri așa, i-am anunțat că nu mă mai duc cu ei, că se supără asta mică de acasă.

Îți dai seama ce mi-am auzit.

Dar, le-am explicat că nu vreau să renunț la ea doar că-s ei bătuți în cap și pun un chef mai presus. S-au supărat ei pe moment, m-am supărat și eu, dar a doua zi ne-am purtat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Pentru că asta înseamnă o prietenie pe bune. Oameni care te înțeleg. Știau că ea nu contează mai mult pentru mine decât ei. Ci doar că trebuie să mă împart. Și au fost ok cu asta. La fel cum am fost și eu când ei au început să se vadă cu tot felul de gagici.

Ce să-i spui ei când vrei să te vezi cu prietenii

La fel cum băiețașii trebuie să te înțeleagă, nici ea nu face excepție. Dacă face pe nebuna și-ți sare în cap de fiecare dată când vrei să ieși, nu-i potrivită pentru tine. Mai bine-i dai viteză.

În relație e nevoie de înțelegere. Nu-i frate atât de greu să pricepi că există viață și în afara relației. Universul nu se învârte doar în jurul ei cum nu se învârte doar în jurul tău.

Așa că, explică-i cum stă treaba. Dacă ține la tine, va înțelege. Dacă nu, e balta plină de pește.

Dacă e vorba despre gelozie, atunci e cu totul o altă discuție.

Ce să alegi între prieteni și gagică

Fix asta-i chestia. Nu trebuie să ajungi să alegi. Dacă ești deja în punctul ăla, fie ai prieteni de rahat, fie fata e bătută-n cap și nu pricepe nimic.

Altfel, există o cale de mijloc la care ajungi fără prea multe certuri sau stres. Pur și simplu relațiile dintre prieteni evoluează la fel cum și tu o faci. Relația merge și ea înainte. Și te trezești peste 20 de ani că ești încă cu ea, ba că ți-a mai făcut și un copil și îți trimite mesaje sexi când e în pauză la muncă. Și când ai timp, mai ieși și la o bere cu prietenii și vă purtați încă ca la 15 ani.

Lasă un comentariu