page title icon Când și de ce apar problemele cu potența la bărbați

În general, bărbații nu prea vorbesc despre asta. Anume despre cauzele problemelor cu potența și lipsa controlului asupra ejaculării. Unele probleme apar cu vârsta, altele mai devreme. Hai să vedem de ce și când.

Salut, eu sunt Dan Juan, împlinesc în curând 42 de ani, și sunt căsătorit de 11 ani. Țin foarte mult la viața sexuală în cuplu, de-asta mi-o întrețin prin diferite produse precum pastile pentru potență sau suplimente alimentare, fructe și alimente care ajută potența și un stil de viață sănătos. Din experiența mea, multe sunt cauzele pentru problemele cu potența la bărbați. Însă, la fel de multe sunt și soluțiile și, din fericire, multe soluții sunt neinvazive, chiar simple.

Acum, ideea e că eu recomand acest articol celor care nu au dificultăți cu potența și vor să le preîntâmpine. Indiferent de vârstă, trăim vremuri destul de ciudate și nu e o surpriză dacă o pățești să nu ți se scoale la 30 de ani sau chiar la 20. Sau îți dai drumul repede și necontrolat. Pentru treburile astea, am scris un articol cu trucuri pentru probleme cu potența. Ai acolo mai multe sfaturi și inclusiv resurse utile care te pot ajuta. Și mai e și chestia că îți vine să te gândești oare ce face ea când tu ai probleme cu potența. Și te macină, mai ales că e vorba de reputația ta la mijloc. Dar să revenim la oile noastre și să-ncepem cu începutul.

Ce sunt problemele cu potența la bărbați?

Simt nevoia să fac o clarificare pentru început: când ai și când nu ai probleme cu potența.

Nu ai probleme cu potența atunci când:

 • ai penisul strâmb,
 • nu ți se scoală în totalitate,
 • te masturbezi excesiv,
 • ți-e frică de sex și asta inhibă erecția,
 • îți moare la intrare sau nu ajungi la orgasm, într-una din cinci partide,
 • nu ți se mai scoală că nu te mai atrage partenera,
 • nu ți se scoală de la oboseală, stres,
 • nu se scoală sau ejaculezi repede pentru că nu ai făcut sex de mult timp,
 • ți se scoală din ce în ce mai greu pentru că ai trecut de 45 de ani,
 • suferi de tensiune arterială crescută, diabet sau ai probleme cu sistemul circulator,
 • iei medicamente tari care-ți dau somnolență,
 • ai libidoul scăzut din cauza alcoolului, tutunului sau drogurilor.

Aici am enumerat după cum vezi și cauze ale problemelor cu potența, care-ți pot da semne de tip „las-o mai moale, boss” sau „mai taie și tu din țigările alea”. Ideea este că atunci când nu ți se scoală uneori sau când penisul tău ar vrea sex dar corpul și mintea ta nu, atunci trebuie să știi că nu aparatul tău reproducător e problema, ci alta. Și atunci când găsești cauza, ai și soluția.

Ai probleme cu potența atunci când:

 • nu ți se scoală dimineața sau deloc pe timpul nopții,
 • nu ți se scoală sau îți moare în timpul tuturor partidelor,
 • nu reușești să ejaculezi, nici dacă te masturbezi,
 • nu ți se scoală nici dacă te masturbezi,
 • ai erecție slabă și ejaculare precoce mai bine de 3 luni la rând,
 • rămâi fără erecție în timpul partidei de fiecare dată,
 • ai fost diagnosticat de un medic cu disfuncții erectile.

Cu alte cuvinte, atunci când în mod repetat nu poți duce la bun sfârșit o partidă de sex și nici măcar una de masturbare, se poate spune că ai probleme cu potența. Așa că mergem mai departe cu discuția în direcția asta, dacă te afli în situația de a avea probleme.

Cauze probleme cu potența la bărbați

Motivele pentru care ai astfel de probleme sunt, în peste 70% din cazuri, legate de diferite afecțiuni, precum: diabet, probleme cardiovasculare, colesterol crescut, suferi de obezitate, hipertensiune arterială, afecțiuni ale tiroidei, boli renale, boli ale prostatei sau ai suferit un accident vascular cerebral. Singura soluție în acest caz este tratamentul sau menținerea afecțiunilor sub control, cu ajutorul medicului. Nici nu aș putea recomanda altceva în acest caz. Am scris despre asta aici – afecțiuni care pot cauza probleme cu potența.

Alte posibile cauze pentru probleme cu potența sunt de natură psihologică. Ele sunt tot afecțiuni, însă nu fizice, ci la nivel psihic, precum: depresie, anxietate, stres, burnout, oboseală excesivă, stimă de sine scăzută sau alte probleme emoționale care nu pot fi combătute fără ajutorul unui terapeut.

Alte cauze pentru probleme cu potența la bărbați se referă la: tratamente medicamentoase puternice pe care le iei, sau consum excesiv de alcool, tutun sau de alte substanțe precum drogurile. Toate astea pot duce la apariția impotenței. Repet: consumate în exces, nu ocazional.

Și, să nu uităm încă o cauză importantă: înaintarea în vârstă. Cu cât te apropii de vârsta de 50 de ani, cu atât e firesc să nu mai performezi ca odinioară. Mă gândesc cu groază la ce mă așteaptă.

Concluzii și notă personală

Eu iau stimulente pentru potență de peste 6 ani. Și de atunci viața mea sexuală e din nou ca la 20 de ani. Acum mă apropii de 42, dar sincer am avut perioade nasoale, cu lipsă libido și ejaculare precoce, pe la 30-35 de ani. Era o perioadă supra-aglomerată, munceam să-mi iau apartament, să-mi plătesc facturile, numai la asta mă gândeam. Muncă și atât, fără tandrețe, fără viață personală cine știe ce. Prietenii mă dădeau dispărut uneori, când eu sufeream de burnout.

Abia după 36 de ani, când am reușit să fac achiziția unui apartament în București și să mă stabilesc cum trebuie, am lăsat-o mai moale. Am început să redescopăr plăcerea companiei prietenilor și, mai ales, a soției. Mi-a luat aproape 6 ani să-mi dau seama de asta, am sacrificat multe. Dar simt că n-am avut încotro. Altfel, aș fi avut în continuare o viață plină de datorii.

Așa că nu mă surprinde faptul că am avut probleme cu potența destul de serioase când eram mai tânăr. De fapt, de asta am început să iau suplimente și să am un stil de viață mai sănătos. Să prețuiesc mai mult sexul.

Am și făcut un top cu cele mai bune pastile pentru potență pe care le-am încercat. De ce sunt cele mai bune? Că au avut efect și m-au scos din belele. Că n-au avut reacții adverse, ca să mă simt rău după. Că au funcționat la mine. Și uite-așa am evitat orice posibile cauze ale problemelor cu erecția și viața mea a fost mai liniștită.

Lasă un comentariu