page title icon Când ai nevoie de un psiholog pentru a trata disfuncțiile erectile

Să discuți despre disfuncțiile erectile la bărbați e ca și cum ai atinge o coardă sensibilă. Și nu ar trebui să fie așa.

Tu știai că majoritatea bărbaților au probleme cu potența de cel puțin o dată în viață? Și aici nu mă refer la cei cu vârste înaintate când hormonii se lenevesc. Nu, problemele cu erecția apar încă din adolescență și au cauze dintre cele mai variate.

De la masturbarea pe fugă și până la stări de oboseală, putem să discutăm despre cele mai banale (în aparență) cauze ale disfuncțiilor erectile la bărbați.

Partea proastă e că, dacă ți se întâmplă, nu prea ai cui să-i ceri sfaturi. La părinți nu te duci, prietenii s-ar putea să râdă de tine și uite așa îți încerci norocul pe net. Doar că, nici Google nu-ți oferă prea multe informații.

Și ajungi să te adâncești în gânduri rele. În depresii, în tot felul de scenarii legate de impotență și, desigur, în frica de a mai fi cu o fată.

No, fix acestea sunt problemele psihologice în disfuncțiile erectile. Presiunea pe care o pui pe umerii tăi și gândurile negative. Ălea de te fac să te izolezi de toți și de toate.

Problemele psihologice și legătura cu disfuncțiile erectile

Să presupunem că ai avut ejaculare precoce. Sau că ți s-a înmuiat instrumentul în timp ce făceai sex. Ori, chiar nu ai putut să ai o erecție, să poți și tu să f**i ceva.

Chiar dacă e un caz izolat, tu îl amplifici. Te gândești direct la ce-i mai rău. S-a dus pe p**a toată viața ta. Nu tu potență, nu tu femei, nu tu nimic.

Cum crezi că mai poți face sex cu toate gândurile negative?

Păi, îți zic eu, nu mai poți și aia e.

Hai că nu-i chiar așa de dramatic totul. Dar vreau să înțelegi că problemele tale cu potența pleacă, în primul rând, din capul tău. Sigur, poți avea experiențe eșuate. I se pot întâmpla oricui. Însă, cu siguranță nu treci peste ele dacă în capul tău e doar frica de eșec.

Așa că, o duci din rău în mai rău. Și te gândești, poate, chiar să te duci la psiholog. S-ar putea să fie o idee bună, dar mai ai și alte soluții până acolo.

Vorbește cu prietenii

Eu când am avut probleme cu potența aș fi vrut să am un prieten cu care să vorbesc. Să mă descarc. Doar că eram plecat din țară la vremea aia și a trebuit să-mi bat capul singur cu asta.

Doar că, acum câțiva ani, un tovarăș a venit la mine, cu fața plouată și mi-a zis: „băi, am o mare problemă și simt că mor dacă nu-i dau de cap. Mi se lasă p**a în timp ce f*t”.

Nu că m-am bucurat când am auzit asta. Nu-i doresc niciunui bărbat să aibă disfuncții erectile. Doar că m-am simțit util că pot să-i zic că e totul ok, că am trecut și eu prin asta și că sunt super multe soluții prin care să scape de probleme. Și că încă nu are nevoie de psiholog. Doar că, prima dată  trebuie să treacă peste blocaj.

Așa că, vezi și tu, nu ai un prieten bun cu care să vorbești? Dacă-i bun cu adevărat, nu o să râdă de tine. Și chiar dacă nu o să știe cum să te ajute, măcar te mai descarci și tu.

Vorbește cu ea

Știu, partea asta e nasoală. Mai ales dacă nu ai o relație ok cu femeia.

Dar, dacă te înțelegi bine cu ea, povestește-i nițel despre ce ai pățit. Nu de alta, dar împreună puteți să faceți câteva exerciții prin care să scapi de disfuncțiile erectile.

De exemplu, poți încerca fantezii sexuale să vezi dacă te excită mai mult decât sexul clasic. Sau, să găsiți noi moduri prin care să ieșiți din rutină.

Tot cu ea poți să combați ejacularea precoce. Să te oprești când simți că-ți vine. Să mai schimbi poziții, să mai faci și altceva decât să dai la ea de parcă ai fi băgat în priză.

Plus că, dacă ea știe, o să te relaxezi. Nu o să mai ai atâta presiune pe umeri.

Învață să te masturbezi, să respiri corect și să antrenezi mușchii pelvieni

Aceste exerciții te pot scăpa de toate problemele cu potența, erecția și ejacularea. Și de stresul asociat cu problemele psihologice.

Doar că, îți trebuie ceva răbdare. Nu o să ai rezultate de pe azi pe mâine, cum nu o să ai nici dacă mergi la psiholog.

Stai liniștit, ți-am scris pe blog deja cum să te masturbezi corect, cum să respiri în timp ce faci sex și chiar cum să antrenezi mușchii pelvieni.

Schimbă stilul de viață și nu te mai compara cu ce vezi prin filme

Scapă de stres și odihnește-te. Consumă alimente afrodisiace și fă sport. Renunță la fumat și încearcă să alunci gândurile negative atunci când îți vin în minte. Încearcă leacuri populare pentru potență.

Toate acestea te vor ajuta să treci peste majoritatea disfuncțiilor erectile.

Ah, și încă ceva. Îți plac filmele porno. Cu-i nu-i plac. Dar, nu uita că acolo sunt actori. Băieții ăia de-i admiri tu, bagă chestii nasoale și uneori chiar își injectează substanțe în penis. Doar nu credeai că e totul pe bune, nu?

Așa că, nu te mai compara cu ei. Sigur nu ai nevoie de o presiune în plus. Ești om, f**i ca un om.

Bagă un supliment pentru potență

Când ai probleme cu potența vrei ceva cu care să mergi la sigur. Și care să funcționeze acum, nu peste 3 luni.

Eu, când am avut probleme, m-am ajutat de suplimente naturale pentru potență. O mai fac și acum când simt nevoia de un mic ajutor. Te ajută să ai erecții maxime, control pe ejaculare și o potență pe care nu o pierzi fix când ți-e lumea mai dragă.

Despre ce alternative ai la îndemână ți-am scris în articolul cu cele mai bune pastile pentru potență.

Ei bine, mergi la psiholog și la urolog

No, dacă nimic nu merge, și psihologul e bun. O să te ajute să te descarci și să scapi de problemele psihologice asociate disfuncțiilor erectile.

În paralel, poți trece și pe la urolog. El e medicul care se ocupă cu tratarea impotenței și a problemelor cu erecția.

Lasă un comentariu