page title icon Beneficiile masturbării și când e recomandat să nu o mai faci

Să ți-o dai în cap e plăcut. E și fain, dar e plăcut. Până la urmă de asta o facem, nu? Pentru că masturbarea e chiar mișto.

Și da, masturbarea are beneficii multiple pentru organism.

Mă super amuz când îmi amintesc vorbe din copilărie cum e scoate mâna că-ți roade puța unghiile. Și după, cum ne tachinam când eram adolescenți și ne spuneam ba că orbești de la atâta labă, sau vezi că-ți crește păr în palmă.

E amuzant, da. Doar că e și puțin trist. Nu avem educație sexuală în școli. Pentru mulți, nici familia nu e de ajutor din acest punct de vedere. Și creștem cu niște idei preconcepute care de multe ori au un iz de legende sau de mituri, așa cum e orbitul de la prea multă masturbare.

Beneficiile reale ale masturbării

Dar nu e greșit să te masturbezi. E o chestie naturală pe care o practică atât bărbații cât și femeile. Chiar nu pot să-ți spun cine o face mai mult sau mai cu patos. Dar chiar dacă doar bărbații mai vorbesc despre asta, nu înseamnă că femeile nu fac scurtă la mână de la atâta plăcere.

Dar, pe lângă senzația aia intensă de plăcere care parcă te gâdilă până în creier, masturbarea are beneficii reale pentru organism.

Cele mai importante avantaje pro masturbare sunt:

  • Îți relaxează organismul,
  • te binedispune,
  • induce un sentiment de fericire și de optimism,
  • energizează organismul la nivel celular,
  • e o componentă importantă care susține sănătatea aparatului reproducător,
  • sunt studii care arată că masturbarea reduce riscul infarctului,
  • sunt și alte studii care arată că masturbarea evită apariția altor afecțiuni uzuale în rândul bărbaților și a femeilor.

Desigur, masturbarea te ajută să-ți descoperi corpul. Să afli ce îți place și ce îți provoacă plăcere. E un bun exercițiu prin care te poți apropia de partener și prin care poți crește calitatea sexului în cuplu.

Apoi, te ajută să mai renunți la inhibiții. Iar, în unele cazuri masturbarea corectă îi ajută pe bărbați să trateze disfuncții erectile, așa cum este ejacularea precoce.

Când masturbarea nu îți face bine și ar trebui să te oprești

Ca toate lucrurile-n viață, echilibrul e cuvântul de ordine și când vorbim de masturbare.

Da, e benefic să mai dai o labă. Cât de des e bine să o faci?

Din nou, nu există o regulă care-ți spune că dai în masturbare excesivă sau că deja masturbarea este pentru tine un viciu.

Și atunci, cum îți dai seama că îți face mai mult rău decât bine?

Păi, e simplu. Rărește frecvența cu care îți provoci plăceri atunci când viața ta are de suferit. Dacă te gândești doar la asta, dacă de fiecare dată când rămâi singur te grăbești să bagi mâna în pantaloni, nu-i bine.

La fel, nu-i bine dacă preferi să dai o labă în loc să faci sex cu partenera. Sau, dacă simți că te exciți doar atunci când te gândești la fanteziile tale. Sau, dacă vezi că ți se scoală doar când faci tu una mică. Dacă pune ea mâna, sau dacă o penetrezi pierzi rapid erecția, din nou, e o problemă.

După cum am spus, dacă masturbarea îți afectează stilul de viață, trebuie să te oprești. Nu da în extrema cealaltă, să zici că gata, nu mă mai masturbez.

Păstrează un echilibru și amintește-ți că nimic nu trebuie să fie mai plăcut decât sexul cu partenera. Senzația aia pe care o simți când o atingi pe peste tot. Și orgasmul la care ajungi atunci când ești cu ea, nu atunci când ai p**a în mână.

Cam despre asta e vorba.

Ce să faci dacă ai probleme cu potența de la masturbare

În primul rând, e bine că ți-ai dat seama. Apoi, e timpul să reduci frecvența sau să folosești masturbarea pentru a trata problemele cu potența.

Eu îți recomand și pastile pentru potență. O să te ajute să faci sex fără griji și să mai uiți de anxietatea legată de performanță sau de problemele psihologice legate cu disfuncțiile erectile.

Hai să auzim de bine.

Lasă un comentariu