page title icon Cât de firesc este să adorm după sex?

Faptul că bărbații adorm după sex este de mult demonstrat, însă cauzele acestui fenomen nu sunt foarte discutate. Nu sunt vreun expert domeniu, sunt doar un tip care a trăit de-a lungul vieții sale momente intense de pasiune, vulnerabilitate și… somnolență. 

Am descoperit, însă, că specialiștii au aflat motivul (și scuza!) pentru care cei mai mulți dintre noi ne simțim cuprinși de somn după babardeală: nu e vina noastră!

Hai să aflăm cât este de firesc să adormi după o experiență plină de pasiune.

De ce bărbații adorm după sex la scurt timp

De ce adorm după sex bărbaţii la scurt timp

Conform cercetărilor efectuate în ultimii douăzeci de ani, somnul după sex este o reacție naturală a corpului omenesc. Se întâmplă atât la femei, cât și la bărbați. În cazul bărbaților, din nefericire, episoadele sunt mult mai frecvente. 

Trebuie spus că acest fenomen nu are nicio legătură cu atitudinea bărbatului față de parteneră. Deci, dacă sunt fete prin comunitatea mea, le-aș spune să nu-și facă griji. Bărbații ,,nu fug’’ de angajamentul emoțional de după, ei prețuiesc intimitatea în cuplu și știu că aceasta nu survine spontan și că este rezultatul unei atracții menținute. 

,,Totuși, de ce adorm bărbații imediat după sex?’’- ar putea fetele să se întrebe. Ei bine, atunci când experimentează orgasmul, corpul bărbătesc eliberează anumiți hormoni care induc o stare de relaxare profundă și de fericire. 

Un alt motiv pentru apariția stării de somnolență imediat după sex constă în faptul că majoritatea bărbaților depun efort suplimentar în timp ce o fac sau, pur și simplu, nu se concentrează asupra modului în care respiră. Acești factori provoacă insuficiență de oxigen în organism, lucru care favorizează apariția somnului.

Îți povestesc în continuare care sunt cele mai frecvente motive pentru care bărbații adorm după sex.

Din cauza ,,hormonilor adormirii’’

Bărbații adorm mai repede din cauza secreției de prolactină. În timpul orgasmului obținut prin penetrare, se elimină de 5 ori mai multă prolactină, spre deosebire de masturbare în care se elimină foarte puțin. 

De asemenea, în timpul actului sexual, creierul produce mai multă oxitocină, ceea ce ajută la combaterea stresului și a tensiunii pentru a facilita orgasmul. Cu alte cuvinte, după actul sexual, bărbații se simt mai relaxați, ceea ce, combinat cu toți ceilalți hormoni precum dopamina sau serotonina, facilitează somnul. 

Suprasolicitare: bărbații obosesc mai repede în timpul sexului

Mie mi s-a întâmplat înainte cu 6 luni să mă combin cu nevastă-mea. Eram la început și voiam să-i dovedesc că sunt regele sexului. Aveam tot felul de fantezii sexuale. Țin minte că voiam să o penetrez în poziția ei preferată, când a început să mi se înroșească teribil pieptul și fața. Grimasa de pe fața mea trădase faptul că trăiesc intens actul sexual.

Deși efortul fizic poate varia de la un cuplu la altul, bărbații sunt cei care pun osul la bătaie. Mintea bărbatului, fiind poate mai obișnuită să urmărească imaginar tot felul de ţinte, este mai înclinată spre atingerea obiectivului: îmbunătățirea performanței sexuale.

Din cauza instinctelor primare

E drept, suntem cu toții rezultatul a mii de ani de evoluție. Însă chiar și azi, instinctele primare rămân adânc înrădăcinate în noi. 

Adormitul după sex se află într-o strânsă legătură cu aceste instincte primare. După ce corpul și-a „îndeplinit” nevoia primordială pentru supraviețuire și s-a asigurat că specia umană se va perpetua datorită acțiunilor sale, consideră că e firesc să se lase pradă somnului.

În acest context, să adorm după sex este ca un soi de recompensă pentru activitatea sexuală în scopul reproducerii speciei umane. Deci, stai liniștit.

Este normal să adormi după sex

Da, este firesc ca bărbații să tragă un pui de somn după sex. Eu am avut nenumărate episoade.

Da, este firesc ca bărbații să tragă un pui de somn după sex. Eu am avut nenumărate episoade.

Însă, cu riscul de a mă repeta, să adorm după sex nu este o neglijență sau o lipsă de interes față de parteneră. Este o reacție normală a corpului în raport cu activitatea intensă pe care ai avut-o. 

Ține cont de cauzele apariției stării de somnolență, nu te feri să iei pastile de potență la nevoie și aplică 2-3 trucuri care îți pot fi de folos.

Trucuri care m-au ajutat să nu adorm după sex

Dacă vrei să nu adormi după sex, atunci poți recurge trucurile care au funcționat în cazul meu:

#1 Sexul cu lumina aprinsă

Niciodată nu am înțeles obiceiul unor cupluri de a face sex cu lumina stinsă. Sexul pe întuneric poate fi un real impediment în viața sexuală.

Faza e că pe întuneric, corpul începe să producă melatonină, hormonul care de somn. De ce? Din simplul fapt că organismul crede că e timpul să te culci din moment ce nu mai este lumină.

E important să fiți cât mai relaxați unul în preajma celuilalt. Să aprindeți lumina și să puteți fi cât de nebuni vreți voi. Ține minte: fericirea în cuplu înseamnă sex de calitate.

#2 Încearcă mai multe poziții sexuale

Evită să practici aceleași poziții banale. Există topuri dacă stai să le cauți, cu cele mai tari poziții sexuale pentru femei și, alte poziții, pentru bărbați.

Despre cele mai tari poziții sexuale, am mai scris și eu. Ai să citești acolo că sunt fiert pe poziția 69, da’ asta nu înseamnă că nu știu să fac altceva. Motivul pentru care îmi place să facem această poziție, e că am niște kile în plus și prefer să fiu dedesubt, iar soția deasupra mea și invers. 

Inconvenientul e că, adoptând o poziție orizontală vei întâmpina riscul de somnolență. De aceea, îți recomand Antilopa și Ancora, și îți reamintesc cu prietenie că cele mai tari poziții sexuale rămân… variațiile!

#3 Părăsește patul odată ce partida de sex a luat sfârșit

Este recomandat să părăsiți amândoi patul odată ce partida de sex a luat sfârșit. Îți zic din propria experiență, asociezi în mod inconștient patul cu somnul. De aceea, dacă dorești să nu dormi după sex, părăsește patul imediat după ce totul ia sfârșit. Chiar dacă nu bagi țigara de după, tot e bine să te ridici.

Nevastă-mea, spre exemplu, sare ca o antilopă de fiecare dată după ce o facem. Mă sărută și fuge în cabina de duș.

Cam asta ar fi despre somnul de după activitatea din dormitor. Eu și acum mai am momente când adorm după sex, e firesc, însă nu fac din asta o obișnuință. Sexul e despre plăcere intensă și intimitate așa că, bucură-te cât poți de mult de el alături de partenera ta.

Lasă un comentariu