page title icon Apetitul sexual: cum îți dai seama dacă este în parametrii normali

Nu știi ce e mai exact un apetit sexual? Sau poate te întrebi dacă partenera ta are un apetit sexual în parametrii normali. Știu eu, poate vrea să facă sex prea des sau poate chiar te-ai săturat să auzi cum o apucă durerea de cap când pe tine te doare de la cât de tare s-a sculat.

Ei bine, stai liniștit că-n articolul de astăzi vorbim pe larg despre apetitul sexul. Ce este, cum îl măsori, ce-l influențează și cum naiba îți dai seama dacă e în parametrii normali sau nu.

Să-i dăm bice, zic!

Ce este apetitul sexual

Pe foarte scurt, apetitul sexual e pofta de sex. Îl mai întâlnești și sub denumire generică de libido.

O explicație puțin mai lungă definește apetitul sexual ca fiind dorința bărbatului sau a femeii de a se reproduce. Adică, în limbajul nostru comun, cam de câte ori ai chef să sari pe ea. Sau ea pe tine.

Ce înseamnă un apetit sexual normal

Apetitul sexual în limite normale depinde de mai mulți factori și de vârstă. El începe să-și spună cuvântul înainte de 20 de ani, dar de atunci contează cu adevărat pentru că organismul ajunge la o oarecare maturitate atât în cazul băieților cât și al fetelor.

La 20, apetitul e de regulă influențat direct de hormoni. Apoi, el depinde de experiență, aspecte sociale, inhibiții și de psihicul fiecăruia dintre noi.

Perioada cea mai prolifică a apetitului sexual este la 30 de ani. Atunci hormonii sunt cei mai activi și atunci intervine și dorința naturală de a avea copii – sau, mai bine spus, atunci este apogeul dorinței de a te reproduce.

Așa că, atât un bărbat cât și o femeie vor fi mai activi sexual în preajma vârstei de 30 de ani. Atunci un apetit sexual normal poate însemna și 3, 4 partide de sex pe săptămână. Însă, teoria spune că normalitatea libidoului se reduce la doar 2, 3 contacte sexuale lunare. Deci, dacă crezi că are chef prea rar, să știi că din punct de vedere biologici, te cam înșeli.

După 40 de ani apetitul sexual se reduce treptat, în mod natural. De la acea vârstă vei începe să pui preț mai mult pe calitatea sexului și nu pe frecvența acestuia. Eu îți zic să stai liniștit că nu se schimbă multe lucruri. O să faci sex în continuare ca până la 40. Desigur, contează mult partenera în ecuația asta.

Ce influențează fluctuațiile apetitului sexual

De cele mai multe ori totul pleacă de la psihic. Sau, cum am putea spune, peștele de la cap se strică.

Gândurile negre, stresul, anxietatea de performanță, jobul, nopțile nedormite, alimentația nesănătoasă, viciile și cam toate obiceiurile proaste scad apetitul sexual.

Un stil de viață echilibrat, o relație de cuplu fericită, stabilitatea financiară sau sportul sunt toate benefice pentru creșterea apetitului sexual în mod natural. Un afrodiziac la îndemâna oricui dacă vrei, însă super greu de obținut.

Așa că, poți veni cu mici ajutoare. Cu alimente, sucuri sau legume afrodiziace. Cu un stil de viață schimbat, axat pe activitate sportivă și pe un bun somn noaptea. Pe construirea unei relații cât mai liniștite în care partenerii fac sex de plăcere și sunt dispuși să pună pe masă toate fanteziile lor.

Sper că înțelegi unde bat. Ai nevoie de liniște pe toate planurile.

Ce să faci pentru a crește apetitul sexual rapid

Dacă nimic nu merge ai mereu la îndemână produsele naturiste. Un fel de vitamine, dar nu pentru corp ci pentru penis.

Suplimentele pentru potență pot fi administrate de la 18 ani și sunt sigure pentru sănătate. Te ajută să te relaxezi, să ai un libido crescut și o poftă de sex mai accentuată. Și da, există suplimente chiar și pentru femei.

Ajutoarele sunt bune în special atunci când te confrunți și cu probleme de natură sexuală. Dacă ai disfuncții erectile și dacă problemele psihologice legate de performanța sexuală nu-ți dau pace, atunci îți recomand cu încredere pastile pentru potență.

Altfel, după cum ai văzut, apetitul sexual este mai degrabă o stare de bine a organismului, decât o normă la care să te raportezi. Nu transforma totul într-un factor de stres. Fă sex din plăcere ori de câte ori simți nevoia. Desigur, plăcerea de a face sex trebuie să fie împărtășită și de partenera ta.

Lasă un comentariu