page title icon Apetitul sexual: cum îți dai seama dacă este în parametri normali

Apetitul sexual: cum îți dai seama dacă este în parametri normali

Nu știi ce e mai exact apetitul sexual? Te întrebi însă ce poți face pentru ca partenera ta să se simtă mai apropiată, mai conectată, și să facă mai mult sex? 

Poate vrea să o facă mai des sau poate chiar te-ai săturat să auzi cum o apucă durerea de cap când pe tine te doare de la cât de tare s-a sculat.

Ei bine, stai liniștit că-n articolul de astăzi vorbim pe larg despre apetitul sexul. Ce este, cum îl măsori, ce-l influențează și cum naiba îți dai seama dacă e în parametrii normali sau nu.

Să-i dăm bice, zic!

Ce este apetitul sexual? 

Ce este apetitul sexual 

Pe foarte scurt, apetitul sexual e pofta de sex. Îl mai întâlnești și sub denumire generică de libido.

O explicație puțin mai lungă definește apetitul sexual ca fiind dorința bărbatului sau a femeii de a se reproduce. Adică, în limbajul nostru comun, cam de câte ori ai chef să sari pe ea. Sau ea pe tine.

Ce înseamnă un apetit sexual normal

Apetitul sexual în limite normale depinde de mai mulți factori și de vârstă. 

Ca multe alte lucruri ce țin de parcursul nostru prin viață, libidoul este o chestiune dinamică, care ține pasul cu schimbările prin care trece corpului nostru în diferitele stadii de vârstă. 

Practic, apetitul sexual începe să-și spună cuvântul înainte de 20 de ani, dar de atunci contează cu adevărat pentru că organismul ajunge la o oarecare maturitate atât în cazul băieților cât și al fetelor.

La 20, apetitul e de regulă influențat direct de hormoni. Apoi, el depinde de experiență, aspecte sociale, inhibiții și de psihicul fiecăruia dintre noi.

Perioada cea mai prolifică a apetitului sexual este la 30 de ani. Poți fi atât de pornit de zici că te confrunți cu hiperexcitabilitatea sexuală. Faza e că la vârsta asta, hormonii sunt cei mai activi și atunci este apogeul dorinței de a te reproduce. Atunci un apetit sexual normal poate însemna și 3, 4 partide de sex pe săptămână. 

După 40 de ani apetitul sexual se reduce treptat, în mod natural. De la acea vârstă vei începe să pui preț mai mult pe calitatea sexului și nu pe frecvența acestuia. 

Stai liniștit că nu se schimbă multe lucruri. O să faci sex în continuare ca până la 40. Desigur, contează mult partenera în ecuația asta. În plus, te poți baza pe aceste trucuri mai puțin știute pentru creșterea libidoului la bărbați

Apetitul sexual: principalii hormoni implicați în apariția sa

Estrogenul și testosteronul, cunoscuți ca hormoni sexuali, sunt principalii hormoni responsabili pentru apariția și menținerea apetitului sexual. Ei acționează ca mesageri chimici, transmițând comenzile creierului. Atât sistemul endocrin al femeilor, cât și al bărbaților, produce estrogen și testosteron, dar în proporții diferite și în cantități tot mai mici odată cu înaintarea în vârstă.

Testosteronul, cel mai renumit hormon androgen, atinge niveluri maxime de secreție la bărbați între orele 6 și 8 dimineața, ceea ce explică libidoul crescut al acestora în primele ore ale zilei, conform specialiștilor.

Ce influențează fluctuațiile apetitului sexual

Ce influențează fluctuațiile apetitului sexual

De cele mai multe ori, apetitul sexual pleacă de la psihic. Sau, cum am putea spune, peștele de la cap se strică.

Gândurile negre, stresul, anxietatea de performanță, jobul, nopțile nedormite, alimentația nesănătoasă, viciile și cam toate obiceiurile proaste scad apetitul sexual.

Un stil de viață echilibrat, o relație de cuplu armonioasă (fericirea în cuplu trece musai prin dormitor, nu-i așa?) stabilitatea financiară sau sportul sunt toate benefice pentru creșterea apetitului sexual în mod natural.

Un afrodiziac la îndemâna oricui dacă vrei, însă super greu de obținut.

Așa că, poți veni cu mici ajutoare. Cu alimente, sucuri sau legume afrodiziace. Cu un stil de viață schimbat, axat pe activitate sportivă și pe un bun somn noaptea. Pe construirea unei relații cât mai liniștite în care partenerii fac sex de plăcere și sunt dispuși să pună pe masă toate fanteziile lor. 

Nu uita nici de comunicare, gagicile țin mult la treaba asta. Așa le crești libidoul feminin

Sper că înțelegi unde bat. Ai nevoie de liniște pe toate planurile.

Ce să faci pentru a crește apetitul sexual rapid

Dacă nimic nu merge ai mereu la îndemână produsele naturiste. Un fel de vitamine, dar nu pentru corp ci pentru penis.

Suplimentele pentru potență pot fi administrate de la 18 ani și sunt sigure pentru sănătate. 

Te ajută să te relaxezi, să ai un libido crescut și o poftă de sex mai accentuată. Și da, există suplimente chiar și pentru femei.

Ajutoarele sunt bune în special atunci când te confrunți și cu probleme de natură sexuală. 

Dacă ai disfuncții erectile și dacă problemele psihologice legate de performanța sexuală nu-ți dau pace, atunci îți recomand cu încredere pastile pentru potență.

Altfel, după cum ai văzut, apetitul sexual este mai degrabă o stare de bine a organismului, decât o normă la care să te raportezi. 

Nu transforma totul într-un factor de stres. Fă sex din plăcere ori de câte ori simți nevoia. Desigur, plăcerea de a face sex trebuie să fie împărtășită și de partenera ta.

Lasă un comentariu