page title icon Ce am simțit când am văzut-o cu alt bărbat

Bănuiam de ceva timp că mă înșală. Până când am văzut-o cu alt bărbat. De atunci viața mea s-a schimbat.

Asta e povestea lui Ionuț (din motive de confidențialitate nu îi dau numele real), un prieten care mi-a împărtășit tot ce a simțit când și-a văzut prins iubita că îl înșală. Ionuț are 26 de ani și o iubește nespus pe fata asta, dar ei doi încă nu locuiesc împreună. Mi-a spus „Dane, am văzut-o cu alt bărbat și nu știu ce să fac. Eram plin de furie. Am plecat imediat și m-am închis în casă. Dar nu asta e soluția”.

O să vorbesc în numele lui Ionuț acum, să trăim întâmplarea prin ochii lui și să învățăm ceva din asta, zic eu.

La început am simțit că e ceva-n neregulă

Am simțit de ceva timp că mă înșală. Parcă nu mai era ea. Am fost gelos și a fost super nașpa senzația. Mă simțeam de tot rahatul să o acuz că mă înșală, nu știam cum să abordez problema mai ales că nu aveam dovezi la vremea respectivă.

Pur și simplu mi-am dat seama din momentul în care, eram cu ea seara la o țigară acasă la mine și văd că îi scrie un băiat pe telefon. Apare cerculețul de la Facebook chat cu un mic preview din mesaj. Bogdan nu știu cum era tipul. Și ea ascunde repede chatul și nu zice nimic. Probabil nu și-a dat seama că am văzut, dar era din greșeală, nici nu intenționam să mă uit în telefonul ei.

Oricum, a trecut totul, chiar am și făcut sex în seara aia. După, lucrurile s-au conturat mai clar în mintea mea.

Și-a anulat planurile cu mine, voiam să mergem să facem cumpărături seara și să ne uităm apoi la un film la mine. Dar mi-a zis că nu mai poate. A fost foarte misterioasă și mi-am pus ceva întrebări.

Apoi, a doua zi nu a dat niciun semn, mă așteptam să văd ceva mesaj de la ea. Dar nimic. S-a făcut prânzul. Ea era activă pe Facebook dar mie nu-mi scria. Parcă eram nebun, îmi simțeam inima în gât, o lua la fugă. Îmi crescuse pulsul și n-am fost bun de nimic în ziua aia. I-am scris eu, până la urmă și-mi dă un răspuns rece, zicând că e prinsă cu treabă și mă sună pe seară. Aștept să sune, mă sună pe la ora 21.

Cum am văzut-o cu alt bărbat

Îmi zice că a fost toată ziua prinsă cu părinții ei, că au avut ceva renovări prin casă, că nici net nu a avut prea mult, apoi că e obosită dar abia așteaptă să ne revedem a doua zi. Într-un fel, m-am liniștit, am crezut-o, și inima s-a calmat. Am dormit liniștit.

A doua zi ne vedem dar zice că nu poate sta mult. Ieșim la o terasă, luăm prânzul, bem un suc și apoi zice că trebuie să ajungă la „renovări”.

Eu am zis că merg acasă să mai lucrez câte ceva, că lucram amândoi de acasă din cauza pandemiei.

Însă, nu am mers acasă. Am rămas în oraș, incognito, să o urmăresc.

Simțeam că ceva nu e în regulă, aveam aceeași senzație ca atunci când am stat toată ziua după un semn de la ea. Doar că mai nașpa. Inima îmi bătea din ce în ce mai tare în timp ce eram pe partea cealaltă a străzii. Am văzut-o mergând spre stație când…

A mers de fapt mai departe. S-a dus într-un parc, într-un loc retras. Eu m-am apropiat de parc să văd că de fapt nu era singură.

Mai era un băiat cu ea. Parcă nu mi-a venit să cred. Și-au zâmbit unul altuia, apoi s-au îmbrățișat, dar apoi… s-au sărutat.

Parcă lumea întreagă mi-a picat în cap. Sângele îmi pulsa în gât, pieptul mi s-a încins, am simțit că amețesc și un gol înfiorător în stomac. Cred că m-am albit la față. Deci nu mai puteam. Mi-au dat lacrimile!

A fost cea mai de c***t senzație pe care am avut-o vreodată. Cea mai!

Am mai stat puțin să urmăresc, am văzut că s-au așezat pe o bancă, ținându-se de mână și povestind. Nu păreau îngrijorați, ea era foarte relaxată, de fapt a zâmbit mai mult în cele 5 minute cât am încremenit eu să-i văd împreună decât în cele 2 ore petrecute cu mine la masă.

Am văzut-o cu alt bărbat. Acum ce fac?

De aici, totul a fost clar. Eu nu mai eram în relație cu ea. Eram oficial singur, îmi puteam găsi pe oricine, sau cel puțin asta mi-am zis ca să mă mai liniștesc. Să iau niște aer, mi-am scos puțin masca. Am stat puțin să mă decid ce să fac. Să merg la ei? Să țip la ei? Să discut cu ei?

A cui era vina? A ei? A lui? A mea? A sorții?

Nu știam ce să fac, așa că… nu am făcut nimic.

Am mers direct acasă, cu capul plecat, și m-am așezat să fumez o țigară. Parcă nimic nu eram în stare să fac. Nimic! Nici muncă, nici vase, nici să mă schimb de haine. O iubeam nebunește și nu știam ce să fac. Asta am simțit eu când am văzut-o cu alt bărbat.

Ce să fac, Dane? Ce p**a mea să fac?!

Situația lui Ionuț nu e plăcută pentru că știu cât o iubește. Ca un nebun, ar fi fost în stare să facă orice pentru ea. Ei sunt de 4 ani împreună, dar de câteva luni simțea că e ceva în neregulă. A crezut că e doar o fază care va trece… dar nu a fost așa.

Ionuț, sfatul meu este să o părăsești tu pe ea. Să o inviți la o ieșire, așa cum se cuvine, pentru că tu de fapt „nu știi că ea te înșală”.

Știu că doare, dar fii bărbat și nu-i da papucii prin telefon sau nu te face că plouă. Dar ea nu e pentru tine, băiatul meu, nu e de nasul tău dacă face lucruri atât de nasoale.

Așa că ieși măcar să te vezi 5 minute cu ea, să îi zici verde-n față, dar calm, nu disperat: „Știu că mă înșeli. E posibil să știu și numele lui. Bogdan, parcă? Nu te întreba de unde, dar nu știi să te ascunzi așa bine. Ce am făcut greșit de merit asta? De fapt, lasă. Nu contează. Cred că mai bine ne oprim aici cu relația. Ce zici?”.

Fii demn, Ionuț! Nu fă pe victima, fii calm, nu o certa și nu o judeca. În fond, e alegerea ei, și despre infidelitate la femei se știe că e și problema ei dacă te-a înșelat.

Problema va fi că îți va lua ceva timp să treci peste. Am scris aici cum treci peste despărțire dacă te-a înșelat ea, dar nu știu cât se aplică la tine. Depinde cât de repede a intervenit la voi monotonia în cuplu, specifică înainte de orice despărțire.

Tu ține cont de ce să nu faci după despărțire.

Și mai ține cont de cum să-ți găsești pe cineva dacă nu ai mai făcut de mult asta. Sfatul meu e să încerci rapid să-ți găsești o aventură, chiar dacă e de-o noapte. Ieși, nu te închide în casă. Socializează, vorbește cu oamenii și nu te izola.

Singurătatea după despărțire e cea mai periculoasă, dragă Ionuț. Așa că, înconjoară-te de oameni de calitate și nu lăsa gândurile rele să te copleșească.

Zis și făcut. Ionuț e băiat ascultător și, cu sfaturile mele, a trecut peste despărțire în mai puțin de două luni. Se zice că îți ia aproximativ jumătate din durata relației ca să treci peste, dacă ai ținut la cineva. Dar uite că Ionuț a reușit și acum e mai fericit ca înainte.

Sper că ai învățat din povestea lui.

Lasă un comentariu