page title icon De ce să nu mai bei alcool înainte de sex

„Am luat o dușcă să-mi fac curaj, însă mi-am dat seama că deși m-am purtat bine la preludiu, am ejaculat prea repede.” Asta mi-a scris un cititor și m-a pus pe gânduri. Așa că, hai să vedem efectele alcoolului asupra sexului și de ce să nu bei alcool înainte de sex.

Am scris mai devreme despre efectele fumatului asupra potenței și ejaculării. Dacă ai citit, ai aflat despre mine că sunt nefumător și că nu-mi place să stau în fumul altora, la cât de nociv este. Însă, alcool mai beau din când în când, cu moderație. Sunt adeptul unui stil de viață sănătos și mă simt mai bine așa, în pielea mea, decât să mă știu amețit sau mirosind a tutun.

N-am mai băut de mult alcool înainte de sex dar, recunosc, făceam asta des în liceu, în facultate și chiar după. De fapt, în tinerețile mele, fix când aveam nevoie de alcool ca să-mi fac curaj, cum mi-a scris și acel cititor. Însă, culmea, deși atunci obțineam erecția instant fără pastile de potență sau alte stimulente, totuși sufeream de ejaculare precoce. Și mă ofticam la culme, dar apoi am început să citesc.

Efectele alcoolului asupra creierului uman

N-o să intru în detalii, că doar informația asta o găsești repede pe net. Însă, vreau să-ți zic din experiență proprie că alcoolul te ajută să scapi de inhibiții. În cantități moderate, te scapă de anxietate. Iar problema asta e una din cele mai des întâlnite probleme psihologice în potența la bărbați. Adică pur și simplu ai nevoie de un vin înainte de sex. Își face efectul mai repede ca berea și nu te trimite așa repede și des la baie. În plus, nu te balonează.

Nici tăria înainte de sex nu e recomandată, pentru că scade libidoul. Adică, te face să vrei să treci mai repede de preludiu, să ajungi la penetrare și apoi, surpriză, ejaculezi repede. Nu mai ai răbdare, dacă bei prea mult alcool înainte de sex, să pui în aplicare nici măcar exerciții de combatere a ejaculării precoce. Ce să mai zic de respirația corectă în timpul sexului? Nici la aia n-o să te gândești.

În plus, dacă ești puțin amețit, te simți bine. Eu, ca bărbat, mă relaxam înainte de sex când beam alcool. Scăpam de inhibițiile mele, de complexe precum că am burtă sau că nu m-am epilat sub braț. În plus, să fim sinceri, și fata îmi părea mai atractivă decât era.

Vinul alb de Porto se spune că are cel mai puternic efect afrodisiac dintre băuturi. Culmea, nu vinul roșu la care se gândesc toți romanticii. Ca să te bucuri de o partidă reușită, trebuie să-ți cunoști organismul, să fii hidratat și să nu bei ca spartul. Adică, să eviți să se transforme într-un eșec, mai ales că alcoolul înainte de sex, în cantități mai mari, te agită, îți creează disconfort. Iar mișcarea, căldura și efortul depuse în timpul sexului, îți pot face mai mult rău decât bine.

Plus că… cine dracu mai are chef de-o bucă atunci când e beat turtă?

Așadar, de ce să nu bei alcool înainte de sex

Repet: nu e vorba de alcool înainte de sex în general, pentru că de exemplu un pahar de vin nu strică. Însă, tot ce depășește cantitatea unui pahar de vin, în funcție de toleranța ta la băutură și de vârstă, te poate afecta în diferite moduri.

În general, ca bărbat, bei mai mult decât o femeie. S-ar putea să zici că un pahar de vin e puțin, că nu are niciun efect asupra ta. Însă, nu e nevoie să simți vreun efect la modul că te amețește sau îți ia emoțiile. Căci asta, în fond, depinde și de tine. Eu vorbesc de paharul de vin extra care îți poate scădea libidoul, îți poate crea somnolență sau să te facă să fii „mai puțin atent” la nevoile partenerei.

De exemplu, alcoolul te agită. Te face să pierzi control asupra ejaculării, sau poate chiar asupra erecției. Să ziceim că iei pastile de potență înainte de sex, însă efectul lor scade, cât timp ai băut alcool. De aceea, pe prospectul multor suplimente pentru erecții tari scrie că nu e recomandat să consumi alcool înainte, în cantități mari.

Ce înseamnă „mari”? Depinde de toleranța fiecăruia. Însă, e clar că indiferent de organism, dacă bei 10 beri și iei o pastilă de potență, nu faci treabă cu ea.

Alcoolul și ejacularea precoce

În ceea ce privește controlul ejaculării, alcoolul totuși are un efect aici. Pe unii bărbați îi ajută să reziste mai mult în pat, pe alții nu. Pe mine, personal, uneori m-a ajutat, alteori ba. Ce pot spune e că depinde de emoții, de circumstanțe și de cât ai băut. Dacă am consumat puțin alcool, atunci nu are niciun efect asupra controlului ejaculării mele. Însă, acolo pot ajuta pastilele pentru ejaculare precoce.

Dacă am consumat un nivel mediu de alcool, atunci am observat că îmi întârzie ejacularea. Pentru mine nivel mediu înseamnă 4 pahare de vin sau 5 beri. Însă, nu prea recomand berea, am scris mai sus. Cu tăria nu mă împac.

Dacă am consumat un nivel peste medie, adică peste cantitatea de mai sus, atunci ejaculez repede și mă ia somnul. Sau nici nu mai ajung să fac sex.

Așadar, alcoolul are efecte diferite asupra ejaculării, în funcție de organism.

Concluzia: alcool înainte de sex cu moderație

Nu vreau să-ți impun să nu mai bei alcool înainte de sex, faci cum te simți tu bine. Sper că nu ai crezut asta din titlul articolului. Însă, vreau să te ajut: cunoaște-ți nivelul de toleranță și organismul. Orice ar fi, bea cât să te simți bine, nu exagera.

Pe termen lung, studiile spun că alcoolul afectează potența, iar asta e dovedit. Însă, pe moment, alcoolul poate fi benefic. Însă, ai grijă cât consumi!

Lasă un comentariu