page title icon Afecțiuni care pot cauza probleme cu potența la bărbați

Boss, nu vreau să te sperii. Doar vreau să fiu realist. Ai grijă de sănătatea ta, căci nu-i de glumă cu problemele cu potența. Am citit și m-am îngrozit, dar în același timp m-am liniștit că am avut până acum o viață sănătoasă. Hai să vezi ce afecțiuni pot cauza probleme cu potența la bărbați.

Eu am mai scris în trecut despre cauzele problemelor cu potența la bărbați. Ziceam acolo că majoritatea sunt de natură psihică, sunt probleme psihologice care se rezolvă dacă iei pastile pentru potență sau pur și simplu dacă te relaxezi și reduci intensitatea emoțiilor tale. Însă, azi nu vorbim despre latura emoțională, ci despre aia fizică, palpabilă, ce are nevoie de tratament dacă lucrurile o iau razna.

Impotența îți face viața mai amară

Fie că suferi de impotență, disfuncții erectile sau infertilitate, viața e nasoală. Nu mai suntem ca pe vremuri, te întâlnești în pat doar cu soția, ea oricum ține pentru ea momentele voastre intime, iar viața sexuală vi se încheie la 45 de ani. Nu mai e deloc așa! Acum, viața sexuală începe la vârste din ce în ce mai fragede și poate dura cât te ține prepuțul. Pe unii îi ține chiar și după 80 de ani.

Totul ține de stilul de viață al fiecăruia, cât și de lipiciul la fete pe care îl are. Oricum, stai tu liniștit, și dacă vorbim de băieți super timizi care își păstrează virginitatea fără să vrea până la 30 de ani (cunosc astfel de oameni), ei își încep în alt mod viața sexuală: prin masturbare. Și asta le „ține de urât” și de cald, o bună perioadă de timp.

Dar ce te faci atunci când nici o amărâtă de l**ă nu poți să mai faci? Sau când ești presat, indirect, de soție sau iubită, că ea n-a mai avut un orgasm calumea de mult timp, că tu n-ai reușit să i-l oferi. Da, te poți scoate cumva, atunci când nu ai chef de sex sau ai libidoul scăzut, așa cum am făcut eu prima dată când nu mi s-a sculat. Însă, nu te poți scoate la infinit. Ea vrea și puțină p**ă în viața ei, iar dacă nu poți să-i oferi, atunci ghinion, băiete, va merge la altă floare cu mai mult polen. De-asta zic, impotența îți face viața mai amară, și singura „scăpare” e aia de a o evita, pe cât posibil.

Afecțiuni care pot cauza probleme cu potența

Am ajuns și aici, am evitat o perioadă subiectul ăsta. Să zicem că ești conștient că anumite medicamente pot afecta potența, la fel și fumatul, alcoolul excesiv sau stilul de viață haotic. Dar mai sunt din păcate multe altele care sunt pe listă.

  • Probleme ale coloanei verterbale

Da, încep cu asta că mulți tineri se regăsesc aici. Și e trist. De-aia scade natalitatea. Avem toți job-uri sedentare, ne deformăm coloana de la vârste mici când mergem la școală cu ghiozdane mai grele ca noi, și ajungem să nu ni se mai scoale p**a. Coloana vertebrală face legătura dintre partea superioară a corpului și bazinul mic. Rădăcinile nervoase ale coloanei pot afecta în mod direct organele micului bazin și, astfel, să apară disfuncțiile erectile. La cea mai mică durere de coloană și primele semne de impotență, consultă un urolog și un ortoped.

  • Depresia

Deși e la nivel psihologic, e o afecțiune foarte urâtă care poate duce chiar la sinucidere. Cunoaștem cu toții cazuri, de la vedete precum Chester Bennington și Robin Williams. Din păcate, depresia nu se vede, omul care suferă de ea poate părea cel mai fericit. Primele semne de depresie apar atunci când îți pierzi interesul pentru activități care, odinioară, îți făceau plăcere. De exemplu, să mergi la cinema, să ieși la o bere cu prietenii, să mergi într-un club, să mergi la mare sau într-un concediu. Și ca să ajungem la treburile noastre, când nici sexul nu mai e o plăcere pentru tine. Iar dacă iei antidepresive, ele afectează libidoul ca efect secundar.

  • Boli cronice

Aici avem o listă lungă de afecțiuni care pot cauza probleme cu potența la bărbați: diabet zaharat tip 2, obezitatea care poate cauza disfuncții erectile, hipertensiune arterială, colesterol crescut, insuficiență hepatică, boli de inimă, rinichi sau plămâni. Dacă mă întrebi pe mine, toate bolile, de orice natură ar fi ele, sunt de rahat și pot duce la scăderea libidoului. Însă, cele din lista asta afectează în mod direct potența, în sensul că pot provoca impotență. Și dacă ești într-o astfel de situație nefericită, ține minte că nu trebuie să-ți tratezi direct penisul, ci afecțiunea de care suferi. Pentru că un penis sănătos funcționează normal atunci când corpul tău este sănătos.

  • Apneea de somn

Asta e o tulburare a somnului care se manifestă prin pauze de respirație de câte 10 secunde după adormire. Are diferite tipuri de gravitate și, de regulă, formele ușoare nu au o influență asupra potenței. Însă, formele moderate sau severe pot afecta nivelul de testosteron al bărbaților. Din păcate bărbații sunt de 5 ori mai predispuși la apnee de somn decât femeile.

  • Ateroscleroza

Asta înseamnă îngroșarea arterelor, ceea ce înseamnă că circulația normală a sângelui prin organism are de suferit. Cu alte cuvinte, circulația oxigenului prin organism. Cauza poate fi depunerea grăsimii pe vasele de sânge, care la rândul ei poate fi cauzată de sedentarism, mâncăruri grase sau fast food, diabet, obezitate, fumat, nivel crescut de trigliceride. Și, una peste alta, fiind o afecțiune a circulației sângelui, clar că afectează și potența la bărbați.

  • Alte afecțiuni care pot cauza probleme cu potența

Lista e mai lungă de atât. Mai sus sunt, explicate, cele mai frecvente afecțiuni care pot crea probleme bărbaților. Iată și altele: colesterol mărit, sindrom metabolic, scleroză multiplă, boala Parkinson, boala Peyronie, tulburări ale somnului, cancerul de prostată, leziuni ale zonei pelviene. Toate acestea pot crea complicații, iar una dintre consecințe este și impotența.

Tratează cauza, nu efectele

Eu am avut norocul de a duce o viață sănătoasă, încă dinainte să fiu atât de informat. Da, am avut abaterile mele, în sensul că am încercat să fumez dar noroc că nu s-a lipit de mine, am avut perioade în care exageram cu alcoolul (nu-i de mirare că atunci nu aveam parte de sex), și am avut ani la rândul în care am mâncat haotic și nu am făcut sport. Dar m-am reglat, am făcut eforturi mari să merg la sală constant, chiar și atunci când motivația mea era zero. Am evitat să mă îngraș, am evitat cât am putut să stau mai mult de o oră continuu pe scaun la birou.

Am luat suplimente pentru potență și încă mai iau, dar în același timp am o dietă echilibrată, fac mișcare constant și dorm cel puțin 7 ore pe noapte. Un astfel de comportament m-a ținut departe de afecțiuni care afectează potența. Dar, dacă din păcate tu suferi de anumite afecțiuni din cele enumerate, și ai ajuns la impotență, suplimentele te-ar ajuta doar pe moment. Sfatul meu e să consulți un medic, să faci analize și să tratezi cauza. Nu pune totul sub preș, ci tratează sursa problemelor. Doar așa, problemele pot dispărea.

Lasă un comentariu