page title icon Ai înșelat-o și a aflat. Cum o recucerești rapid

În viață ești pus în fața unor situații care te dau peste cap. Și îți schimbă toate planurile. Iar cea mai des întâlnită situație care îți strică liniștea este momentul în care ea află că ai înșelat-o.

Știu, e vina ta. Dar nu te judec. Serios, chiar i se poate întâmpla oricui. Înșelatul nu este un lucru ieșit din comun și nici nu e ca și cum doar bărbații o fac. Când înșeli, e ca într-o relație: e nevoie de implicarea, în egală măsură, a unui bărbat și a unei femei.

Motivele pentru care înșeli pot fi multe. Chiar nu e treaba mea asta. Cert este că ai făcut-o și că ea a aflat. Și, cel mai probabil, dacă citești articolul ăsta, ți-a spus că vrea să vă despărțiți. Că vrea divorț și că nu vrea să te mai vadă.

Ți-a spus cuvinte grele și v-ați certat nasol. Ți-ai ieșit din minți, ea a făcut ca o nebună. Dar poți să o condamni? Tu cum ai face dacă ai afla că umblă aiurea?

Ce vreau să spun este că trebuie să îți asumi. Este momentul acela când chiar trebuie să fii bărbat. Iar ăsta e primul pas pe care să-l faci dacă vrei să o recucerești.

Chiar nu vrea să vadă un mielușel. Nu își dă seama, dar te vrea puternic. Hotărât și dârz. Dacă bagi capul în pământ și te porți de parcă lumea s-a sfârșit nu faci decât să-ți dai foc la căruță. Oricum arde pe jumătate, așa că hai să nu te bagi de tot în rahat.

A aflat că ai înșelat-o: cum o faci să treacă peste

Imediat după

Ca de obicei, prima impresie contează. Ce faci imediat după ce a aflat că ai făcut sex cu o altă femeie?

Păi, în primul rând, nu încerca să te scoți. Nu te purta ca un copil vinovat, care știe că a greșit, dar nu recunoaște.

Asta e. Știe ce ai făcut, acum e prea târziu să te mai ascunzi. Trage aer în piept, acceptă situația și luptă-te cu ea. Sau, altfel spus, recunoaște.

O să-ți ceară detalii. Vezi să nu agravezi situația. Nu spune prea multe. Insistă pe ideea că a fost o lipsă de judecată, că nici ție nu îți vine să crezi că ai făcut-o. Că ai trecut printr-o perioadă nasoală, ai fost depresiv, ai fost mândru să îi spui și ei și că, din nimic, a ieșit ce a ieșit.

Vorbește sigur pe tine. Oferă tot timpul argumente prin care să susții tot ceea ce spui. La final, ea trebuie să înțeleagă că nu au fost sentimente la mijloc. Totul a fost, pur și simplu, carnal. Plăcere și atât. Un fel de vibrator pentru femei. Doar nu era să te arunci în brațele unei păpuși gonflabile, nu?

Lăsând gluma la o parte, păstrează-ți demnitatea și înfruntă situația. Cu calm și fără nervi. Are tot dreptul să fie furioasă.

În perioada care urmează

Primele discuții vor fi nașpa. Te va jigni și îți va reproșa multe. Acceptă.

Ai răbdare și explică-i, de câte ori e nevoie, partea ta de adevăr. Și insistă pe ce vrei să se întâmple în continuare. Că o vrei, că vei face totul pentru a-i demonstra că o iubești.

Din nou, nu fii ca mielul la tăiat. Arată-i că ești sigur pe tine. Că ești un bărbat dorit și că poți avea oricând pe altcineva. Gelozia e și ea bună, atâta timp cât e cu măsură.

Dacă îți cere o pauză, să stați separat, insistă să nu se întâmple asta. Vrei să o ai aproape, să îi schimbi percepția. Să o manipulezi (în sensul pozitiv) dacă este nevoie. Nu poți face toate astea de la distanță.

Chiar dacă nu o să vrea la început, încearcă să faceți ceva inedit. Plecați în concediu. Găsește un loc diferit, ceva care să vă rămână în amintire. Un loc cu care să vă identificați mereu.

În punctul acesta, trebuie să lași impresia că o luați de la capăt. Practic, vă redescoperiți. Trebuie să aprinzi, din nou, dorința în ea. Dorința de a fi cu tine și de a face sex – da, fericirea în cuplu trece prin dormitor. Dacă ajungi cu ea în pat, deja poți răsufla pe jumătate relaxat.

Dacă vă despărțiți

Dacă totuși luați o pauză, nu dezarma. Încă nu e totul pierdut.

Nu încerca să o faci geloasă. Nu pune poze cu alte femei. Nu pune poze la beție, nu-i scrie după două beri și nu vorbi cu ea prin mesaje în momente nepotrivite.

Invit-o în oraș, scoate-o la întâlnire.

Vorbește cu prietenele ei. Dacă le convingi pe ele, atunci ai mari șanse să o convingi și pe ea.

Nu te izola în casă. Ieși în oraș, întâlnește-te cu prietenii. Trebuie să vadă că ai o viață activă, că îți merge bine. Trebuie să vadă în tine un viitor. Un bărbat capabil să îi ofere exact ceea ce vrea. Cu toate că ai înșelat-o, poate realiza că a fost o scăpare și că încă ești bărbatul de care s-a îndrăgostit.

Dacă nu vrea și nu vrea

Dacă chiar nu vrea și nimic nu merge, aia e. Las-o în pace. Nu-i mai scrie, nu o mai suna. Nu o bloca pe Facebook. Lasă totul să curgă de la sine.

Dacă vezi că a pus poze cu bărbați, sau poze cu care să îți facă în ciudă, nu îi scrie. Fii indiferent. Ca și cum nu ai văzut nimic.

Ai șanse să realizeze că te vrea. Că indiferența ta o doare. Și o să ajungă să te caute ea pe tine. Și atunci acționezi, exact așa cum ți-am explicat mai sus. Fără reproșuri, fără certuri. Te porți ca un bărbat care o dorește și care o curtează.

Nu o să te mint. S-ar putea să nu iasă nimic în final. Să vă despărțiți pe bune. Bagă la cap: nu-i un capăt de lume. Chiar dacă e vina ta, pentru că ai înșelat-o, probabil relația oricum avea să se rupă la un moment dat. Învață să treci peste, să (re)intri în joc și să agăți din nou. Ești tânăr și viril indiferent ce îți spune buletinul.

Lasă un comentariu